BM Dünya Meteoroloji Örgütü’ne göre, dünya genelindeki su kaynakları son 33 yılın en kurak seviyesine ulaşarak, su krizinin giderek derinleştiğini gösteriyor. Bu alarm verici durum, suyun geleceği için acil adımlar atılmasını gerektiriyor. Wilo, 22 Mart Dünya Su Günü’nde suyun korunması ve sürdürülebilir kullanımına yönelik sorumluluğu bir kez daha hatırlatarak, inovatif teknolojileri ve projeleriyle suyun geleceğine dair çözüm üretmeye devam ediyor.
Su, yaşamın temel taşlarından biri olup her geçen gün daha fazla korunması gereken bir kaynak haline geliyor. Küresel iklim değişikliği, su kaynaklarının dengesini tehdit ederken, doğru yönetim ve bilinçli kullanım, geleceğimiz için en büyük sorumluluklardan biri haline geliyor. 22 Mart Dünya Su Günü, suyun korunması ve daha verimli kullanılması için küresel bir farkındalık yaratma amacı taşıyor. Dünyada 150, Türkiye’de 30 yılı aşkın deneyime sahip olan Wilo, su yönetiminden bina teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede sunduğu güvenli çözümlerle su kaynaklarının korunmasında önemli bir rol üstleniyor.
Her Damlaya Değer Veriyoruz
Suyun verimli kullanımı ve sürdürülebilirlik konularına dikkat çeken Wilo Türkiye Genel Müdürü Duygu Erdem, “DMÖ verilerine göre dünya genelinde su kaynakları son 33 yılın en kurak seviyesine ulaştı. Bugün dünya çapında yaklaşık 3.6 milyar insan, yılda en az bir ay boyunca suya yetersiz erişim tehdidiyle karşı karşıya. Bu sayının 2050 yılına kadar 5 milyara çıkması bekleniyor. Bu duruma duyarlı bir yaklaşım sergileyerek, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir yönetimi için inovatif çözümler üretiyoruz. Teknolojilerimizi, suyun daha verimli kullanılmasını sağlayacak şekilde geliştiriyor, endüstriyel sistemlerden bina teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede sürdürülebilir su yönetimi çözümleri sunuyoruz. Böylece hem çevresel etkileri azaltmayı hem de gelecek nesillere temiz ve güvenli su kaynakları bırakmayı amaçlıyoruz” dedi.
Wilo Türkiye olarak, Avrupa’da sektöründe ilk LEED Gold sertifikalı tesise sahip olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Erdem, “Sürdürülebilirlik alanında daha güçlü bir etki yaratmak ve su kaynaklarını korumak birincil görevlerimiz. Daha akıllı, daha verimli, daha sürdürülebilir bir su teknolojileri için yalnızca ürünlerimizi değil süreçlerimizi iyileştiriyor ve geliştiriyoruz. Sürekli yatırımlar ve yenilikçi konseptler sayesinde karbon ayak izimizi istikrarlı bir şekilde düşürüyoruz. Wilo Türkiye olarak bu işe ofisimizden başladık; çalışanlarımızın günlük su tüketiminde plastik kullanımını azaltmak amacıyla cam termoslar dağıtarak, tek kullanımlık plastik şişe tüketimini en aza indirmeyi hedefledik. Bu adımla, sürdürülebilir alışkanlıkları teşvik ederken, çevre dostu bir tüketim bilinci oluşturmayı amaçlıyoruz. Çevresel sürdürülebilirliği desteklemek ve atık yönetimini daha verimli hale getirmek için atık hem ofis hem üretim alanlarında atık ayrımını hassasiyetle gerçekleştiriyoruz.
Çevresel etkileri minimize etme ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakma amacına hizmet ederken, aynı zamanda şirketimizin sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını da yansıtıyoruz. 22 Mart Dünya Su Günü’nde, her damlanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlayarak, daha temiz ve daha sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Wilo’nun Güçlü Hidrojen Stratejileri
Tüm dünyada devam eden enerji krizi, birçok alanda sürdürülebilir çözümler bulma çabalarını da hızlandırdı. Çevre dostu ve verimlilik odaklı ürünleriyle sektöre değer katan Wilo, enerji verimliliği alanındaki çalışmalarıyla da fark yaratıyor. Wilo, ilk kez geniş bir kitleyle buluşturduğu hidrojen pilot tesisi ile şirketlerin iklim değişikliğiyle mücadelede, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada ve teknolojik inovasyon süreçlerinde önemli katkılar sağlayabileceğini gösterdi. Giderek güçlenen iklim stratejileri doğrultusunda küresel zorluklara çözüm üretmeye devam eden Wilo, hidrojen pilot tesisiyle sürdürülebilir geleceğe yön veriyor. Bu yatırım, gelecekte yeşil ve mavi hidrojenin üretilmesi, dağıtılması ve kullanımının yaygınlaşmasına önemli bir katkı sağlayacak.