TTMD “Tesisat Mühendisliğinde Geçmişten Geleceğe: Jenerasyonlar Arası Diyalog Toplantısı” Yapıldı

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği III. Dönem Mentorluk Programı kapsamında düzenlenen “Tesisat Mühendisliğinde Geçmişten Geleceğe: Jenerasyonlar Arası Diyalog Toplantısı” 18 Nisan 2024 tarihinde Makina Hangar’da gerçekleştirildi.

TTMD Mentorluk Programı Koordinasyon Komitesi Başkanı Sarven Çilingiroğlu‘nun moderatörlüğünde yapılan yuvarlak masa toplantısında TTMD Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Köroğlu Isın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seçil Kızanlık İskender, III. Dönem Menti-Mentorleri ve Genç TTMD Üyeleri yer alırken, toplantıya Kani Korkmaz, Hırant Kalataş, Dilşad Baysan Çolak, Emre Özmen, Hande Akten Çöl, Onur Demircan ve Kübra Aygün konuşmacı olarak katıldı. 

TTMD Mentorluk Programı Danışmanı Figen Görücü’nün toplantıya ilişkin bilgi paylaşımının ardından TTMD Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Köroğlu Isın kısa bir açılış konuşması yaparak Mentorluk Programının üyelere ve sektöre katkılarına değindi ve programa emek verenlere teşekkür etti.

TTMD Mentorluk Programı lideri ve yuvarlak masa toplantısında moderatörü Sarven Çilingiroğlu, toplantının amacı ve süreciyle ilgili bilgi paylaşarak programa katılan Menti ve Mentorleri tanıttı. Bir araya gelerek birbirimizden öğrenme yolunda adımlar attığımızı ifade eden Çilingiroğlu toplantının açılış konuşmada: “Bugün burada bir araya gelen herkes, tesisat mühendisliğinin köklü geçmişinden ve bugün geldiği noktadan haberdar. Ancak bugünün önemi, gelecek nesillere aktaracağımız bilgilerin, deneyimlerin ve değerlerin ne kadar kıymetli olduğunun farkındalığıdır. Bu toplantı, jenerasyonlar arası bir köprü oluşturarak, birbirimizden öğreneceğimiz, birlikte büyüyeceğimiz ve geleceğe daha güçlü bir şekilde hazırlanacağımız bir platform sunuyor. Tesisat mühendisliği, teknoloji ve inovasyonun etkisiyle sürekli olarak değişim geçiriyor. Bu değişim sürecinde, geçmişin bilgeliğini geleceğin yenilikçi çözümleriyle birleştirmek, sektörümüzü daha ileriye taşımanın anahtarıdır. Bugün burada bir araya gelerek, birbirimizden öğrenmeye, fikir alışverişinde bulunmaya ve gelecek için ortak bir vizyon oluşturmaya hazırız. Gelecek nesillere aktaracağımız bilgilerin ve deneyimlerin ışığında, bugünün ve geleceğin tesisat mühendisliği için aydınlık olmasını diliyorum” dedi.

Yuvarlak masa şeklinde geçen toplantıda konuşmacılara yöneltilen 3 soru ile tesisat mühendisliğinin geçmişten geleceğe değişim süreci ele alındı. Yuvarlak masa toplantısında tartışılan ve/ya paylaşılan konular ile hedeflenilen:

*Katılımcıların birbirlerinin iş tecrübelerini ve mesleki yolculuklarını daha yakından tanımalarını sağlamak.

* Tesisat mühendislerinin karşılaştığı zorluklar derinlemesine irdelenerek önem ve önceliklerin belirlenmesi için zemin oluşturmak.

* Sektördeki sorunların çözümüne yönelik TTMD bünyesinde, ortak akıl ve dil oluşturulmasına katkı sağlamak.

*Katılımcıların birbirlerinin deneyimlerinden faydalanarak tesisat mühendisliği mesleğindeki değişimlere daha iyi hazırlanmaları için geniş bir perspektif sunmak.

Toplantı, tüm katılımcıların hem yuvarlak masa toplantısındaki gündeme hem de TTMD Mentorluk Programına ilişkin görüş ve öneri paylaşımlarının ardından sona erdi.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram