İmbat, İstanbul Basketbol Gelişim Merkezi’ne İklimlendirme Çözümleri Sunuyor

1991 yılından bu yana hassas kontrollü klima çözümleri üreten İmbat, sektörün önde gelen firmalarından biri olarak veri merkezleri iklimlendirmesinde lider olma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Yüksek mühendislik birikimi ve geniş opsiyonel çözümleriyle dikkat çeken İmbat, bu kez İstanbul Basketbol Gelişim Merkezi’nde tercih edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki İstanbul Basketbol Gelişim Merkezi, Türk basketbolunun kalbi olma hedefiyle inşa edildi. Merkez, Zeytinburnu’nda 10 bin kişi kapasiteli ana salonu, antrenman sahaları, altyapı salonları, otel ve kamp merkezleriyle toplamda 150 bin metrekare bir alanı kapsıyor.  

İmbat, toplamda 22 adet iç-dış üniteli ve yaklaşık 300 kW kapasiteye sahip Hassas Kontrollü Klima Cihazları ile tesisin dünya ile iletişiminin kalbi olan canlı yayın, elektrik, sistem ve pano odalarını sıcaklık ve nem hassasiyeti ile iklimlendirecek. Hassas Kontrollü Klima Cihazları soğutma, nemlendirme ve nem alma fonksiyonları ile sıcaklık ve nem kontrolünü dar toleranslar ile hassas olarak sağlıyor. Bu cihazlar elektrik panoları, server kabinleri gibi teknolojik ekipmanların bulunduğu ortamlarda istenilen sıcaklık ve nem değerlerini sağlayarak verilerin iletim ve güvenliğini maksimum düzeyde sağlıyor.

İmbat Hassas Kontrollü Klima Cihazlarında standart olarak yüksek verimli EC Fanlar kullanılıyor. Cihazlar, çift cidarlı galvaniz sac yapısı ve 70 kg/m³ yoğunluklu taş yünü izolasyonu ile dayanıklılık, yangın güvenliği ve mükemmel enerji verimliliği sunuyor. Çift cidarlı yapı, cihazın dış etkenlere karşı daha dayanıklı olmasını sağlarken, taş yünü izolasyon hem ısı yalıtımında hem de ses seviyesini minimuma indirmede önemli bir rol oynuyor.

İmbat’ın sunduğu iklimlendirme çözümlerinde öne çıkan bir diğer önemli özellik ise Master-Slave çalışma sistemi. İmbat’ın özel otomasyon yazılımı sayesinde geliştirilen bu sistem, birden fazla cihazın senkronize şekilde çalışmasını sağlıyor. Master cihaz, ortamın sıcaklık ve nem değerlerini izleyerek ana kontrolü sağlayan ve gerektiğinde Slave cihazlara devrederek soğutma yükünü dengeleyen bir yazılımdır. Böylece cihazlar kendi aralarında haberleşebildikleri gibi, optimum performansını da sağlıyor. Bu özellik sayesinde yıl boyunca aralıksız çalışan cihazların sarfettiği tüketim değeri düşürülüyor ve kullanım ömrü de uzatılıyor.

Master-Slave yazılım özelliği, sadece yedekli çalışmayı değil, aynı zamanda olası arızalarda sistemin sorunsuz çalışmasına devam etmesini de garanti ediyor.

Hem enerji verimliliği hem de performans açısından sektörde fark yaratan bu çözümler, Türk basketbolunun yenilenen teknolojiyle donatılan bu tesiste en yüksek standartlarda iklimlendirme sağlıyor. İmbat, Botaş Tuzgölü, Hacettepe Üniversitesi Teknopark, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Adana Şehir Hastanesi, Genelkurmay Başkanlığı Terörle Mücadele Arşiv Binası, Türk Silahlı Kuvvetleri Yakın Dövüş Tesisi, Yargıtay, Harbiye Askeri Müzesi ve Rami Kışlası gibi Türkiye’nin en önemli kamu kurumlarının kritik alanlarını yıllardır hassasiyet ve güvenle iklimlendiriyor. 

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram