Johnson Controls’un İzmir Tesisi Ticari Isı Pompaları İçin Üretim Kapasitesini Üç Katına Çıkararak, Teslimat Süresini Kısaltıyor

Bu büyük ölçekli yatırım özellikle Avrupa’daki ticari müşterilere daha hızlı teslimat sağlamaya  odaklanmaktadır

Akıllı, sağlıklı ve sürdürülebilir binalarda küresel lider olan Johnson  Controls (NYSE: JCI) Türkiye, İzmir’deki tesisinde üretim kapasitesinin genişletildiğini duyurdu. Bu üç milyon dolarlık yatırım, Johnson Controls’un Avrupa genelindeki ticari müşterilerine yönelik iklimlendirme  ürünleri için üretim verimliliğini artırıp ve daha kısa teslimat süresi sunarak ticari ısı pompalarına yönelik  artan Avrupa pazar talebinin karşılamasını sağlayacaktır. 

Isıtma ve soğutma, ticari binaların karbon ayak izinde oldukça önemli bir faktördür olduğunu belirten  Johnson Controls Avrupa – Orta Doğu – Afrika ve Hindistan bölgesinden sorumlu genel müdürü ve  başkan yardımcısı Jens von Ebbe, bunun ile birlikte Ticari ısı pompaları gibi iklimlendirme çözümleri  aracılığıyla bu tesislerdeki verimliliği optimize etmek kritik önem taşıdığı belirtmiş ve İzmir tesisimize  yaptığımız yatırımların özellikle Avrupa’da pazar ihtiyacını karşılamaya hazır olmamızı sağlayacağı için  heyecanlı olduğunu belirtmiştir. 

Yeni üretim hatları, İzmir tesisinin kapasitesini etkili bir şekilde üç katına çıkaran güçlü bir altyapı  geliştirmesiyle (basınç testleri, şarj istasyonu ve kaçak testi) birlikte geliyor. Bu geliştirmelerle ısı  pompaları ve soğutucular kısa surede müşterilere teslim edilebilecek. 

Diğerlerinin yanı sıra, YORK® YMAE ve YORK® YCPB ticari ısı pompaları artık İzmir’de üretilecektir. Özellikle YMAE tesisin stoklarında mevcut ve müşterilere özel olarak hızlıca hazır hale getirilebilir  durumda olacaktır. YMAE ve YCPB ürünleri alışveriş merkezleri, hastaneler, oteller, ofis binaları ve  okullar gibi ticari yapıların ısıtma ve soğutma faaliyetleri için tasarlanmış hava kaynaklı ısı pompalarıdır. 

Her iki üründe de iklim etkisini R-410A soğutucusuna kıyasla neredeyse 80% oranında azaltan ve  Johnson Controls’un YORK ürün yelpazesinde verimliliğini kanıtlamış düşük GWP soğutucusu R-454B kullanılmaktadır. Bu sürdürülebilir seçim, 2027 yılı gibi erken bir tarihte bazı ısı pompaları ve klimalarda F gazlarına ilişkin en son Avrupa düzenlemelerinin yürürlüğe girmesini öngörüyor. 

YMAE – Hava Soğutmalı Isı Pompası- Inverter Scroll (45-300 kW) 

YORK Amichi ürün ailesinin yeni üyesi olan YMAE, aynı zamanda 2021 ACR ödüllerinde Yılın Isı  Pompası ödülü alan YMPA’nın yeni bir versiyonudur. Tam inverter sistemi ve Gelişmiş Buhar Enjeksiyonu (EVI) teknolojisine sahip olan bu ürün, mevsimsel verimlilik ve soğuk iklimlerdeki ısıtma performansı açısından yeni bir ölçüt belirlemektedir. En zorlu Avrupa iklim koşullarına uyum sağlamak için sınıfının en  iyi enerji verimliğini sahip olmak ve daha geniş bir çalışma aralığı sunmak üzere en son ısı pompası teknolojilerini içerecek şekilde tasarlanmıştır. 

İlk piyasaya sürülen model YMAE0130 (124kW), regülasyonların ve mevcut endüstri seviyelerini çok aşan artırılmış mevsimsel verimliliklere sahiptir. Ayrıca, Gelişmiş Buhar Enjeksiyonu sistemi, YMAE’nin -25  ºC’ye kadar düşük ortam sıcaklıklarında ve 60 ºC’ye kadar sıcak suda çalışmasını sağlamak için  tasarlanmıştır; bu da en iyi ihtimalle -15 ºC ve 55 ºC’ye ulaşabilen geleneksel ısı pompalarını geride  bırakmaktadır. Bu yılın ilerleyen zamanlarında YMAE, ürün yelpazesini 65 kW’ın altındaki küçük kapasiteli  modelleri de içerecek şekilde genişletecek. 2025 yılında daha fazla model tanıtılacaktır.

YCPB – Yüksek Kapasiteli Hava Soğutmalı Isı Pompası- Scroll (300-700 kW) 

YCPB ünitesi, Gelişmiş Buhar Enjeksiyonlu (EVI) büyük scroll kompresörler sayesinde diş hava sicakligi  düşük bölgelerde ısıtma çözümleri için özel olarak tasarlanmıştır. Bu üründe YMAE ile aynı genişletilmiş  çalışma performansına (-25 ºC ortam sıcaklığına kadar, 60 ºC sıcak suya kadar) sahip olup, diş hava  sickligi düşük bolgelerde ısıtma, verimlilik ve sıcak su sunması amaçlanmıştır. 

Piyasaya sürülen ilk modeller, halihazırda satışta olan, İzmir’de üretilen 2 borulu YCPB 0320, 0420 ve  0520’dir. Daha büyük YCPB modelleri ve eş zamanlı ısıtma ve soğutma uygulamaları için 4 borulu  versiyonlar 2025 yılında piyasaya sürülecektir. 

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram