Fanmak Genel Müdürü Ulaş Çifci

1991 yılında temelleri atılan Fanmak, havalandırma kanalı imalatı ve montajı ile sektöre adım attı. Yıllar içerisinde mekanik ve elektrik taahhüt hizmetleriyle faaliyet alanını genişletti. 2013 yılında yönetimi devralan Ulaş Çifci, Fanmak markasını hem Türkiye’de hem de dünya genelinde tanıtmak için yoğun bir çalışma içerisine girdi. İklimlendirme sektöründe çeşitli cihazlar üreten Fanmak, enerji verimliliği ve uzun ömürlülük gibi özellikleriyle dikkat çeken ürünler sunuyor. Fanmak Genel Müdürü Ulaş Çifci, firmadaki güncel gelişmeleri, gelecek hedeflerini ve sektör hakkındaki görüşlerini aktardı..

Fanmak olarak her zaman daha iyisini hedefliyoruz ve bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz

İstanbul’da, 1991 yılında, havalandırma kanalı imalatı ve montajı ile faaliyete başlayan firma yıllar içerisinde mekanik taahhüt ve elektrik taahhüt hizmetlerini de vermeye devam etti. 2013 yılında ağabeyim ile beraber yönetim tarafında görev yapmaya başladık. Göreve geldiğimizden itibaren Fanmak markasını ülkemizde ve dünyada duyurabilmek için çalışmaktayız.

Fanmak olarak çeşitli iklimlendirme cihazları üretiyoruz, Klima santralleri, rooftop cihazları, chiller, ısı pompalı  ısı geri kazanım cihazları, hücreli aspiratör, aksiyal fan, jet fan, fancoil, aparey, ekolojik üniteler fabrikalarımızda ürettiğimiz ürünler arasında yer almakta. Ürünlerimizin en büyük özellikleri enerji verimliliği, uzun ömürlülük ve sessiz çalışmalarıdır. Ayrıca, müşteri taleplerine göre özelleştirilmiş çözümler de sunabiliyoruz.

Ferhatpaşa’da 1,500 m²’lik kapalı alana sahip fabrikamıza, bu yıl Ocak ayında  2000 m² kapalı 1000 m² açık alana sahip Samandıra fabrikamızı ekleyerek toplam üretim alanımızı 3500 m²’ye çıkardık. Klima santrali chiller, rooftop gibi büyük hacimli cihazlarımızı Samandıra yeni fabrikamızda üretmekteyiz. Hassas kesim işlemlerini daha fazla ihtiyacımız olduğundan lazer kesim abkant makinalarımız da yeni fabrikamızda bulundurmaktayız. Ferhathapaşa fabrikamızda aksiyal fan, jetfan, hücreli aspiratör, ısı geri kazanım cihazlarımızı üretmeye devam ediyoruz. İki fabrikamızda toplam 50’ye yakın personele sahibiz.

Hem yurtiçi hem de yurt dışında son kullanıcılar ile birlikte mekanik müteahhitler, projeciler, zincir restoranlarda hizmet vermekteyiz. Avrupa, Afrika ve Asya’da yaklaşık 16 ülkeye ihracat yapmaktayız. Türki Cumhuriyetler, Irak, Fas, Cezayir, Moritanya, Kosova, Sırbistan, Rusya ihracat yaptığımız ülkeler arasında yer almakta. Gelecekte ise Ortadoğu ve Amerika pazarlarına da açılmayı planlıyoruz. Bu bağlamda çeşitli fuarlara katılarak yeni iş birlikleri geliştirmeye çalışıyoruz.

STK’lar ile olan üyelik ve işbirliklerine oldukça önem veriyoruz.  Aktif olarak şahsen ilgileniyor, olabildiğince görev yapmaya ve katılım göstermeye çalışıyorum. Sektörde Fanmak markası ile bilinir olmak, söz hakkında sahip olabilmek için STK çalışmalarında olmamız gerektiğine inanıyoruz Üyesi olduğumuz İSKİD ve ihracat çalışmalarında İSİB’in faaliyetlerinde yer almaya çalışıyoruz. İSKİD bünyesindeki, MİSK, Eurovent AYNA ve havalandırma komisyonlarında yer alıyoruz.

Pandemi ile birlikte iklimlendirme sektörü önem kazandı

İhracat çalışmalarında da İSİB’in milli katılım ile yer aldığı fuar, alım heyetleri  ve B2B görüşmelerine katılım göstermekteyiz. 2024 yılında İSİB ile beraber Mısır fuarına katıldık. Eylül ayında Kazakistan, Ekim ayında Özbekistan’da düzenlenecek fuarlara katılacağız. Ayrıca Eylül’de Irak’ta bir fuara daha katılacağız. Fanmak olarak Mechtalks 2024’e sponsor olduk. Sadece fiziki katılım değil webinar-online seminer gibi etkinlikleri de yakından takip ediyoruz.

Pandemi ile birlikte iklimlendirme sektörü önem kazandı. Üretilen iklimlendirme cihazlarının değeri arttı.Taze havanın öneminin artması ile birlikte özellikle AVM’lerde klima santralleri % 100 taze havalı sistemlere çevrildi. UVC ışınları ve filtreleme sistemlerinin aktif bir rol almaya başlaması üretici olarak bizleri geliştirdi. 

Sertifika çalışmalarına önem vermekteyiz

2024 yılına yeni fabrika yatırımı ile başladık ama ekonomik sıkıntılardan biz de etkilendik. 3. çeyrekteki gelişmeler doğrultusunda yılı makul bir seviyede kapatabiliriz. Üretim kapasitemizi artırdık, yeni pazarlara giriş yaptık. Gelecek hedeflerimiz arasında, teknolojik yeniliklerle ürün gamımızı genişletmek, dijital dönüşüm süreçlerimizi tamamlamak ve sürdürülebilirlik projelerimize ağırlık vermek yer alıyor. Ayrıca, çalışanlarımızın gelişimi için çeşitli eğitim programları düzenlemeye devam edeceğiz.

Sertifika çalışmalarına önem vermekteyiz. Klima santrali ve ısı geri kazanım cihazlarında TSEK sertifikasına sahibiz. CE belgemiz ile birlikte testlerimizi başarı ile geçerek Efectis F400 belgesini 2023 yılı sonunda tamamladık. Temmuz ayı itibarı ile Efectis CE belgesini aldık. TSEK 453 başvurusunu yaptık. Kanal tipi çatı tipi cihazlarımızın TSE belgesini almak için başvurularını yaptık.Bu yıl içinde tamamlamayı hedeflliyoruz. 

Yine bu yıl içinde Eurovent sertifikası için başvuru yapmayı hedeflemekteyiz. Bu yüzden de İSKİD Eurovent komisyonunda aktif olarak yer almaya çalışarak Eurovent süreçleri ile ilgili tüm gelişmeleri yakından takip etmekteyiz.  Fanmak olarak 2025 yılında Eurovent belgesini de alarak müşterilerimize verdiğimiz hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. 

Yurt içinde ve dışında iklimlendirme sektöründeki gelişmeleri yakında takip etmekteyiz. Bunun sonucunda ürettiğimiz yenilikçi ürünler ile farkımızı gösterme niyetindeyiz. Otomasyon sistemini kendi bünyemizde yapmaktayız. Satış sonrası servis hizmetlerimizde de oldukça kaliteli bir süreç sunmaktayız. Geçmişte mekanik taahhüdü bildiğimizden dolayı şu anda müşterilerimiz arasında yer alan bu kitlenin sorunlarını önceden tespit ederek ortadan kaldırıyoruz. Fanmak olarak her zaman daha iyisini hedefliyoruz ve bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram