OAC İklimlendirme A.Ş. Satış – Pazarlama Müdürü İsmail Karakoyun

OAC İklimlendirme’nin kökleri, 1978’de İstanbul Taksim’de atıldı. Isıtma-soğutma sektöründe başlayan hizmet yolculuğu, bugün uluslararası arenada sağlam bir konuma ulaştı. Hava perdeleri, nem alma ve klima cihazlarıyla sektördeki gelişmelere paralel olarak ürün yelpazesini genişleten OAC İklimlendirme geleceğe yönelik teknolojilere odaklanmakta. Firmanın 46 yıllık hikayesini ve bugün geldiği noktayı OAC İklimlendirme Satış – Pazarlama Müdürü İsmail Karakoyun paylaştı.

Sektöre karşı olan sorumluluk ve hizmetlerimiz dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de artarak devam edecektir

Firmamız; 1978 yılında, İstanbul Taksim’de ısıtma –  soğutma sektöründe satış ve satış sonrası hizmetleri alanında hizmet vermek amacı ile şahıs firması Frigoteknik Soğutma ismi ile kurulmuştur. Ticari ve sanayi buzdolapları, soğuk hava depoları tesisleri yapan firmamız, sektörün duayenlerinden olan kurucularımızın kararı ile ülkemizde yeni başlanan klima pazarına da girmiştir.

1991 yılına kadar imalat, bayilik ve servislik alanlarında faaliyet göstermiş, enerji tasarrufu alanında yapılan araştırmalar sonucunda hava perdeleri alanındaki boşluğu doldurmak amacı ile ithalat ve ihracat ağırlıklı çalışma kararı alınmıştır. Bu karara istinaden 1991 yılında yeni bir yapılanma ile limited şirketi unvanını alarak Özfrigoteknik Soğutma Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak kurulmuştur. 09.01.2014 tarihinden itibaren ise OAC İklimlendirme A.Ş. olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

40’a yakın değerli çalışanlarımız, bayilerimiz, servislerimiz ve kullanıcılarımız ile büyük bir aile olmanın mutluluğu en büyük kazancımız olmuştur. Sektöre karşı olan sorumluluk ve hizmetlerimiz dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de artarak devam edecektir.

Portföyümüz her geçen gün genişlemeye devam ediyor

Firmamız; ülkemizde 3 model hava perdesi ile girdiği pazarda, stoklu çalışan ilk hava perdesi mümessili olmuştur. Bugün 259’u aşkın hava perdesi modeli olan Olefini S.A. firmasının Türkiye ve Türkiye Cumhuriyetleri mümessilliğine devam etmektedir. İklimlendirme ve soğutma teknolojisi alanında uzmanlaşarak en prestijli markalara 46 yıldır güvenle hizmet veriyoruz. Onlar için çalışmaktansa, her zaman onlarla ‘birlikte’ çalışmayı tercih ediyoruz. Başından sonuna kadar tüm süreçlerde çözüm ortaklarımızın yanındayız. Türkiye’de ve Dünya’da Azerbaycan, Kazakistan, Fas, Türkmenistan, Fransa, Dubai gibi ülkelerdeki projelere hizmet verdik.

Türkiye çapında her gün artan uluslararası bilgi birikimimizi Dünya’nın birçok noktasına ulaştırmayı hedefliyoruz. İstanbul ofisimizden iş ve iletişim ağımızı küresel olarak genişletiyoruz. Hava perdesi, nem alma, klima alanında müşterilerimize en yüksek kalite standartlarını ve en iyi uygulamaları tek merkezden tüm Türkiye’ye ve Dünya’ya sunuyoruz. Portföyümüz her geçen gün genişlemeye devam ediyor. 

Proje taahhüt alanında: OAC İklimlendirme’nin yüksek standartları doğrultusunda çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza maksimum fayda sağlayabileceğimiz Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Fransa, Orta Doğu ve Avrupa’ya odaklanıyoruz.  İstanbul ofisimizde başlayan bu yolculuk şu an tüm dünyaya yayılıyor. Azerbaycan, KKTC, Kazakistan, Fransa, Fas, Dubai… Şu an Türkiye genelinde 20 showroom, 250 bayi, 280’den fazla servis ağımız ile hizmet vermekteyiz.

Pandemi döneminde tüm dünya gibi ülkemizde oldukça etkilendi. Pandemi döneminde artmış olan e-satışları biz de fırsata çevirdik. E-satış hacmimizi arttırmaya odaklanarak B2B ve B2B e-satış kanallarımızın temelini oluşturduk. Şu an alt yapı çalışmaları devam eden B2B kalanımız çok yakında iş ortaklarımızın kullanımına aktif hale gelecektir.

İklimlendirme ve soğutma, hayatımızın her alanında yoğun olarak kullanılan yaşamsal bir teknolojidir “sürdürülebilir iklimlendirme” anlayışını benimseyen komisyon çalışmaları ile küresel ısınmanın etkilerini azaltan, F gazlar yerine çevre dostu soğutucu akışkanların kullanılması, cihazlardaki enerji verimliliklerinin yükseltilerek enerji tüketimlerinin düşürülmesi konusunda, sektörü eğiten ve bilgilendiren webinar ve eğitim çalışmaları yoğunlaştırılmalıdır. Sürdürülebilir çevre için yenilikçi ürünler tercih edilmelidir. A+++ gibi…

Isı pompası için Ar-Ge çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir

Daha önce gönül elçisi ve lösemili çocuklarla el ele adlı projelerde yer aldık. Gönül elçisi programı dâhilinde tekerlekli sandalyeler hediye edilmiştir. OAC İklimlendirme ailesi olarak sosyal sorumluluk projelerine oldukça önem vermekteyiz.

Ürün gamımızdaki mevcut ürünlere ileri teknoloji ve çevreci cihazları ekledik. Buradaki amacımız doğa dostu cihazlar ile sürdürülebilir iklimlendirme alanı yaratmaktır. Aynı zamanda ürün çeşitliliğimizde geliştirmektir. 2024 yılı için diğer hedefimiz ise mevcutta olan klima, hava perdesi ve nem alma cihazlarına ilave olarak ürün yelpazemize ısı pompası cihazlarını da dâhil etmeyi hedefliyoruz. Isı pompası için Ar-Ge çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Tüm dünyada ve ülkemizde de olduğu gibi sektörümüzde öne çıkan en önemli gündem maddesi küresel ısınmanın sürekli artmasıdır. Bu konuda, tüm bilim çevreleri süreci iyileştirmek için çalışmalarını sürdürmektedirler. Bu tür ilerlemeler gelecekte sektörün çok daha fazla (katlanarak) büyüme potansiyeli olduğunun en büyük kanıtıdır.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram