43.MCE – Mostra Convegno Expocomfort Fuarı Geleceğe Yönelik Umut Verici Bir Bakış Açısıyla Başarıyla Sona Erdi

Fuar, inşaat ve endüstriyel tesis mühendisliği, iklimlendirme, yenilenebilir enerjiler ve su teknolojileri alanında dünya lideri olduğunu kanıtladı.

Bu yıl enerji verimliliği ve enerji dönüşümüne odaklanıldı. Çeşitli konferanslar, tartışmalar ve toplantılar için temel oluşturuldu. MCE Lab, Mart 2026’daki bir sonraki buluşmaya kadar referans noktası olarak hizmet vermeye devam edecek. 

43. MCE – Mostra Convegno Expocomfort Fuarı , geleneksel kış sonu takvimine geri dönerek 12-15 Mart tarihlerinde Fiera Milano’da kapılarını açtı. Fuar; HVAC&R, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve sıhhi tesisat alanındaki yenilikler ve sektörünün geleceği konularında referans olma rolünü korudu. 

Fuara 1.700’den fazla katılımcı ve 121.000 ziyaretçi katıldı; bunların %30’undan fazlası yurtdışından geldi. Bu umut verici veriler sektörün geleceğine ilişkin olumlu bir görünümü yansıtmakta.

Yurt dışından gelen ticaret profesyonellerinin katılım oranı, 141 ülkenin temsil edildiği pandemi öncesi seviyelerde ulaştı.  2024 yılı Ülke Ortağı Polonya’nın yanı sıra, Avrupa’yı ağırlıklı olarak Fransa ve Almanya temsil etti, ardından İspanya, Romanya ve Yunanistan geldi.

MCE – Mostra Convegno Expocomfort‘un 2025 yılı için 2 – 3 Nisan tarihleri ​​arasında Milano’daki Allianz MiCo’da ‘Isı Pompası Teknolojileri’ adında yeni bir etkinlik gerçekleşecek. RX İtalya Genel Müdürü Massimiliano Pierini,  “Enerji geçiş süreci diyaloğunu sürdürmek için şirketler, profesyoneller, ticaret birlikleri ve kurumlar gibi herkesin paylaştığı ortak bir ihtiyaç nedeniyle, Mostra Convegno Expocomfort 2026’yı beklerken tek yılları kapsayacak şekilde tasarlanmış 2 günlük bir etkinlik olan ısı pompalarına özel bir buluşma düzenledik.” dedi.

Enerji geçişinin, gerçek bir kültürel dönüşümü tetiklediğini söyleyen Pierini,  “Günümüzde teknolojik inovasyonun çevresel, ekonomik ve hepsinden önemlisi sosyal sürdürülebilirliğe yol açabileceği giderek daha açık hale geliyor.” şeklinde yorumladı.

MCE – Mostra Convegno Expocomfort Fuarı‘nda gerçekleşen yuvarlak masa toplantılarında, Avrupa Parlamentosu’nun etkinliğin başında kesin olarak onayladığı yeni EPBD4 Direktifi büyük ilgi gördü. Enerji Kimlik Sertifikaları’nın en kritik özelliklerinden biri, halihazırda bilinen enerji performans sınıflarına eklenecek olan yeni ‘A0’ sınıfı, ZEmB’lere karşılık geliyor. Ayrıca, yenilenebilir kaynaklarla yerel olarak üretilen enerji ağına ek katkı sağlayacak binalar için A sınıflarına ‘+’ atanması hipotezi ve her kira yenilemesinde zorunlu olarak yeni bir enerji kimlik sertifikası oluşturma olasılığı da dikkat çekici konular arasında yer alıyor. Yeni EPBD4 Direktifi, binaların düzgün işleyişini ve tüm iklim koşullarında maksimum verimliliği sağlayan ev otomasyonu ve tüm akıllı/uyarlanabilir teknolojilerin kullanımını güçlü bir şekilde teşvik ediyor. Ayrıca bunları yönetmek için dijital veritabanlarının oluşturulmasını da öneriyor.

Sürdürülebilir hareketliliğe gelince, konut ve ticari binalarda elektrikli araçların (EV’ler) şarj edilmesine yönelik yaygın bir altyapı inşa edilmesini ve özellikle bisikletler için park etmeye ayrılmış alanların arttırılmasını öneriyor.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram