Hisense HVAC Türkiye Başkan Yardımcısı Turhan Karakaya

Hisense HVAC, Türkiye’de distribütörlere destek veren bir temsilcilik ofisine sahip olup, Doğu Avrupa Genel Müdürlüğü’nü Türkiye merkezli olarak yönetmekte. Eğitim ve işbirliği faaliyetlerine büyük önem veren ve böylelikle sektörün gelişimine katkı sağlayan Hisense HVAC, distribütörleriyle yakın çalışarak Türkiye’nin Hisense için stratejik bir pazar olduğunu göstermekte. Hisense HVAC Türkiye Başkan Yardımcısı Turhan Karakaya, ülkemizdeki faaliyetlerini ve sektör ile ilgili değerlendirmelerini detaylarıyla paylaştı

Yüksek teknolojili ürünlerimizle, müşteri memnuniyetini merkeze alan distribütörlerimiz, yöneticilerimiz ve mühendislerimizle Türkiye pazarındaki varlığımızı her geçen gün artırmayı planlıyoruz

Hisense 1969 yılında Çin’in Qindao Kentinde kurulan bir elektronik firmasıdır. İlk günden itibaren kalite ve inovasyon misyonu ile kurulan firmamız, ev eşyaları (buzdolabı, dondurucu, klima, çamaşır makineleri, mutfak gereçleri), multimedia (TV ve görüntü cihazları, internet TV operasyonu, mobil iletişim cihazları, optik iletişim cihazları, çip), IT Smart Sistemler (Akıllı şehir, Akıllı Topluluk, Akıllı Ulaşım, Akıllı İş, Tıbbi Elektronik Cihazlar, Akıllı Ev Sistemi ve Hizmeti), Gayrimenkul ve Modern Hizmetler (emlak, üst düzey plaza zincirleri, kalıp tasarımı ve imalatı, işletme, finans) iş kollarında üretim yapan bir teknoloji devine evrilmiştir. 

2002 yılında VRF sistemleri üretmeye başlayan şirket, çok hızlı bir ilerleme ile 2020 yılında açtığı 3. fabrikası ile Dünya’nın en büyük VRF fabrikalarından biri olmuştur. 266 bin m2 üretim alanı, 167 bin m2 test merkezi ve yıllık 6 milyon kutu üretim kapasitesi ile Türkiye’de ve Dünya’da önde gelen HVAC firmalarından biriyiz. Toplamda 100 bin üzerinde çalışanı bulunan Hisense Dünya’da 31 üretim üssü, 23 Ar&Ge Merkezi, 66 adet denizaşırı firma ve ofisleri ile çok geniş bir üretim, satış ve satış sonrası ağına sahiptir. 

Hisense HVAC Türkiye’de bir temsilcilik ofisine sahiptir. Aynı zamanda Doğu Avrupa Genel Müdürlüğü de Türkiye merkezli yönetilmektedir. Türkiye ve Doğu Avrupa ülkelerindeki distribütörlerimizi, müşterilerimizi desteklemek üzere pazarlama yönetimi, pazar analizleri, projelerin verimli şekilde takip edilmesi, tutundurma ve reklam faaliyetleri bu merkezimizden yönetilmektedir. Ayrıca anlık direkt olarak üretici teknik desteği ve servis desteği vermek üzere mühendislerimiz de bu ofiste distribütörlerimize destek vermek üzere hazır bir şekilde bulunmaktadır. Halihazırda İstanbul Ataşehir’de bulunan Hisense HVAC temsilcilik ofisimizde Türkiye’den sorumlu yöneticiler ve mühendislerle birlikte Doğu Avrupa Bölgesine bağlı farklı yönetimsel görevleri bulunan mühendis ve yönetim ekipleri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye Hisense HVAC’ın global pazarda stratejik olarak tanımladığı bir pazardır ve özel önem verilmektedir. Bu kapsamda çalışan sayımız ve Türkiye’ye verilecek diğer destekler belirgin bir şekilde artacaktır.

Türkiye’de Hisense markalı Değişken Soğutucu Akışkan Debili (VRF) Klima Sistemlerinin distribütörlüğü 7 yılı aşkın bir süredir başarılı bir şekilde Üntes VRF Klima Sistemleri AŞ tarafından gerçekleştirilmektedir. Üntes VRF AŞ ile Hisense HVAC gerek Türkiye ekibiyle gerekse Global Hisense ağı ile mükemmel bir uyum içinde çalışmalarını yürütmektedir. Türkiye’de Üntes VRF liderliğinde hastaneler, endüstriyel tesisler, konutlar, villa projeleri, plazalar, AVM’ler, okullar ve üniversiteler gibi birçok farklı kulvarda müşteri memnuniyeti sağlanmış harika referans projelere imza attık, atıyoruz.

Bu kapsamda Üntes VRF A.Ş.’nin Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Türkiye’nin bir çok bölgesinde kendi ofisleri, satış ve satış sonrası hizmet ekipleri bulunmaktadır. Distribütörümüzün kendi yetkin ekiplerinin ve mühendislerinin yanı sıra yine distribütörümüze bağlı olarak çalışan Türkiye’nin her yerine yayılmış bayi ağı ile hemen hemen her projeye hızlı ve kaliteli bir şekilde ulaşma şansı buluyoruz. Bunun yanında Hisense markalı split ve hafif ticari klima sistemlerinin de Türkiye distribütörü Üntes Isıtma ve Klima Sanayi A.Ş.’dir.

Satış sonrası hizmet yönetimi de yine distribütörümüz yönetimi ve liderliğinde ilerlemektedir. Üntes VRF bünyesinde servis hizmet yönetim ve takibini yapan mühendis ve teknisyenler bulunmaktadır. Gerektiğinde distribütörümüz merkez ekipleri ile olası servis ihtiyaçlarında müdahalede bulunabilmektedir. Bu gücümüzün yanında Türkiye’nin her noktasına hizmet verebilecek yüzü aşkın servis firması Üntes VRF tarafından eğitimler verilerek, sertifikalandırılarak ve destek verilerek yetkilendirilmiştir. Bu anlamda yetkin ve eğitimli yetkili servis ağımızla gurur duyuyor, distribütörümüze teşekkür ediyoruz.

Hisense HVAC Türkiye ekibi olarak ısı pompası pazarında güçlü bir gelecek görüyoruz

Hisense HVAC, VRF klima sistemlerinde Dünya’nın en büyük VRF üretim tesislerine sahip olmanın yanı sıra ısı pompaları konusunda da 4,4 Kw/h kapasiteden 16 Kw/h’ kapasiteye kadar split, monoblok ve kendinden boylerli split ürünlerle Türkiye pazarında iddialı bir şekilde yoluna devam etmektedir. Hisense Hi-Therma olarak anılan bu ürünlerimizin distribütörü ise uzun yıllardır işbirliği içinde bulunduğumuz Asal İklimlendirme Teknolojileri A.Ş.’dir. 2023 yılı sonlarında distribütörlüğe başlayan Asal A.Ş. tüm kabiliyet ve tecrübeleriyle ısı pompası pazarına etkin ve hızlı bir giriş yaptı. Hisense HVAC Türkiye ekibi olarak ısı pompası pazarında güçlü bir gelecek görüyoruz. Bu yöndeki yatırım ve faaliyetlerimizin çarpıcı biçimde arttığını göreceksiniz.

Türkiye’de Hisense’in geniş elektronik üretim kabiliyeti ve ürünlerinden sadece VRF, split klimalar ve ısı pompaları ile hizmet vermekteyiz. Ancak Türkiye’nin güçlü bir pazar olması sebebiyle diğer elektronik üretimlerimizin de Türkiye’de bulunması en büyük arzumuzdur. Hisense VRF Klima Sistemleri’nde 4-5 ve 6 HP önden atışlı tek fanlı Mini VRF’lerimizle zor şartlara dayanabilen, çok yüksek verimliliği ve kompakt tasarımları nedeniyle Multi Split klima pazarından önemli bir pay alıyoruz. Birçok plaza, konut ve ofis uygulamalarında Hisense Mini VRF cihazlarımız hem ısıtma hem soğutma amaçlı olarak 4 mevsim 12 ay kesintisiz ve sorunsuz olarak kullanılmaktadır. Yine Mini VRF grubunda önden atışlı 8-10 ve 12 HP çift fanlı VRF sistemler bina cephesine veya teras, çatı bahçelerine monte edilerek pratik taşınabilir ve monte edilebilir ürünler olarak öne çıkmaktadır. Özellikle dış ünitelerin az yer kaplaması gereken villa uygulamaları gibi projelerde çokça satılmaktadır. 

Üstten atışlı VRF sistemlerde ise heat-pump (sıcak-soğuk) ve heat-recovery (ısı geri kazanımlı) ürünlerde oldukça iddialı projelere ve uygulamalara imza atıyoruz. Bu ürünler 8 HP’den başlayıp 28 HP kapasiteye kadar tek gövdede imal edilen ürünlerdir. 4 dış ünite birleştirilerek tek bir sistem haline getirilebilmekte ve bu durumda 112 HP kapasiteye bir sistemde ulaşılabilmektedir. Ayrıca her iki ürün grubunda da yüksek verimli ve az yer kaplayan kompakt kombinasyonlar gerçekleştirilebilmektedir. Bu cihazlarda yağ dengeleme borusuna ihtiyaç olmadan 1000 metre toplam borulama yapılabilmekte, dış üniteler iç ünitelerden 90 metre alta ve yukarı monte edilebilmektedir. Heat-recovery serisi VRF ürünlerimizle ısı geri kazanımı yalnızca soğutucu akışkandan havaya transfer şeklinde değil, aynı zamanda hidro-kit üniteleri ile suya da ısı transferi sağlanabilmektedir. Bir diğer deyişle sistemlerimiz aynı anda istenen yerde ısıtma ve soğutma yapabilirken, diğer yandan soğutma esnasında akışkanın üzerine aldığı ısıyı sıcak su üretmekte de kullanabilmekteyiz. Bu ürünlerle Türkiye’de birçok hastane, üniversite, otel, okul, ticari binalar, ofisler ,konut ve endüstriyel uygulamalar yapılmıştır. Her yıl binlerce Hisense VRF dış üniteler ve on binlerce Hisense VRF iç üniteler çalışır halde müşterilerimizle buluşmaktadır. 

Türkiye’de hemen hemen girmemiş olduğumuz kurum yok diyebiliriz. Hem özel yatırımlarda hem devlet projelerinde ismimiz ve kalitemiz ile bulunuyoruz. Her geçen gün etki alanımızı artırmak için pek çok marketing faaliyetleri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2016’dan beri gerçekleştirilen bütün Avrupa Kupası ve Dünya Kupası organizasyonlarında Hisense resmi sponsoru olmuştur. Bunun yanında spor dünyası marketing çalışmalarımızı yoğunlaştırdığımız alan olduğunu söyleyebilirim. Avustralya Open Turnuvası Resmi Sponsoru, 2008 Hisense Arena isim hakkı, FC Schalke 04 Resmi Premium İş Ortağı, Red Bull Racing FI Takımı Takım Tedarikçisi ve NASCAR Xfinity Serisi &Joe Gibbs Racing’in Takım sponsorluğu bunlardan bazılarıdır.

Pandemi öncesi dönemde de aslında Hisense olarak sürekli olarak iç hava kalitesinin önemi, yaşam mahallerinde sıcaklığın ve nemin istenen seviyede tutulmasının yanı sıra taze havanın da iyi bir iklimlendirme için zorunlu gereksinimlerden biri olduğunu sıklıkla vurguluyor idik. Hatta etkili olabildiğimiz projelerde de sürekli olarak taze hava besleme konusuna büyük önem veriyorduk. Pandemi süreci, ortamın yalnızca ısı muhtevasının istenen seviyede tutulmasının gerçek bir iklimlendirme olmadığını, sağlıklı yaşam mahallerinin havalandırma, havanın filtrasyonu ve şartlandırılmış taze hava yolu ile havanın yenilenmesinin ne kadar önemli olduğunun görülmesi açısından haklılığımızı ispat etti diyebiliriz. Aslında pandemi öncesinde projelerde bu konuda gösterdiğimiz hassasiyeti, mühendisliği ve uygulama kalitesini pandemi sürecinde de, sonrasında da aynı önemde söylemeye, vurgulamaya ve uygulamaya devam ettik diyebiliriz. Bizim ürün gamımız ve proje tasarımları açısından değişen çok şey olmadı. Ancak özellikle pandemi sürecinde özellikle iş yeri kullanımları azaldı, konuttan-uzaktan çalışma süreci başladı. Bu dönem içinde konut uygulamaları ve talepleri artış gösterdi. Bu süreçte taze hava alınabilen kanallı iç ünitelerin satışı ve Mini VRF satışlarımız belirgin şekilde arttı. Bununla birlikte klima santrali (AHU) ile DX-VRF uygulamalarında hızlı bir talep artışı gördük. Pandemi dönemiyle birlikte klasik duvar tipi, salon tipi gibi iç ünitelerle ortamın şartlandırılmasının yerini kanallı iç üniteli, oransal veya %100 taze havalı iç üniteler ile klima santralleri ile şartlandırma, taze havanın şartlandırılarak iç ortama verilmesi gibi çözümler ağırlık kazandı.

Diğer yandan; Hisense çalışanlarına çok önem veren bir firma. Pandemi boyunca bütün personelimizi home-office olarak çalıştırarak olası riskleri en aza indirgemeyi hedefledik. Fabrika çalışanları için ise üst düzey koruma önlemleri alarak üretim kapasitemizin hiç etkilenmeden devam edebilmesini sağladık. Pandemi süreci bizim için yoğun bir eğitim süreci oldu aynı zamanda. Yoğun mühendislik eğitimleri vererek bu zamanı olası en verimli şekilde kullanmaya çalıştık. Pandeminin ilk aşamalarında cihazlarımızı monte edilebilen Airpure sistemlerimiz ile ortak mahallerde kişilerin virüslere karşı korunması için hızlıca aksiyon aldık. Pek çok dükkân, kafe ve restoranlar hatta ofisler AirPure sistemimizi kullanarak pandemi boyunca müşterilerinin sağlık açısından güvenli ortamlar oluşmasını sağladı.

Türkiye’nin, Avrupa ile Ortadoğu ve Uzakdoğu’yu birbirine bağlayan mükemmel bir köprü konumunda olduğunu farkındayız

Türkiye’de İklimlendirme Sektörü gerek yerel üreticilerin çok büyük çabası ve başarıları ile, gerekse artan talep ile Dünya’nın ilgisini çekiyor. Türkiye İklimlendirme sektörü; İhracatı yıllık 6 Milyar Doların üzerinde olan, İhracatçı Birliği (İSİB), Dernekleri, vakıf yapılanması, TOBB-Türkiye Odalar Birliği Sektör Meclisleri altında faaliyet gösteren İklimlendirme Meclisi ile birçok sektöre örnek olacak bir birlikteliğe, uyuma ve güce sahip. Bu anlamda biz Türkiye İklimlendirme Sektöründeki eksiklere değil, birlik olma, birlikte başarma gücüne yani pozitif tarafına odaklanıyoruz. Bu kapsamda Hisense HVAC Türkiye yöneticileri olarak bu birlikteliğin içinde yer alarak sektörü büyütmek için çaba sarf ediyoruz.

Bir diğer yandan Türkiye’nin, Avrupa ile Ortadoğu ve Uzakdoğu’yu birbirine bağlayan mükemmel bir köprü konumunda olduğunu farkındayız. Özellikle klima santrali üretimi ve havalandırma ürünleri üretiminde Türkiye üreticileri büyük başarılara imza atıyor. Bizim distribütörümüz Üntes A.Ş. ile birlikte klima santrali+DX VRF sistemlerin kombinasyonu hususunda önemli işbirlikleri yapıyor, birçok projede tek bir elden sistem sağlayıcı olmanın avantajlarını müşterilerimize yansıtma şansı buluyoruz.

Bize göre Türkiye oldukça potansiyel ve stratejik bir market. Henüz gelişme aşamasında olan, genç ve dinamik nüfusuyla büyük bir talebi ve üretim kabiliyetini, enerjisini bünyesinde bulunduran bir ülke. Biz çok yüksek teknolojili ürünlerimizle, müşteri memnuniyetini merkeze alan distribütörlerimiz, yöneticilerimiz ve mühendislerimizle Türkiye pazarındaki varlığımızı her geçen gün artırmayı planlıyoruz. 

Eğitim Hisense HVAC’nin küresel olarak en çok önem verdiği konulardan biridir. Hatta sadece eğitim yönetimi ile ilgili süreçlerin takibi ve koordinasyonu için merkezde bir Eğitim Departmanı bulunmaktadır. Bu departman global olarak Hisense Academy adlı bir eğitim sisteminin de yönetiminden sorumludur. Biz Hisense HVAC Türkiye olarak Hisense Akademi’nin Türkiye’de de çok yoğun faaliyetlerle temsil ediyoruz. 

Eğitim faaliyetlerimizi öncelikle distribütörlerimizin yönetici, mühendis, tekniker ve teknisyenleri ile, distribütörlerimize bağlı çalışan bayiler, çözüm ortakları ve yetkili servislerimizin ürünleri, ürün seçimlerini ve projelendirmeyi mükemmel düzeye getirmek üzerine kurguluyoruz. Bunun dışında Hisense Akademi müşterimiz olsun olmasın Türkiye İklimlendirme Sektörü’nde bulunan ya da bu sektöre ilgi duyan herkese ulaşmak ve bilgi vermek üzere yoğun çaba sarf ediyoruz. Bunu yapabilmenin en iyi yollarından biri ise üniversitelerle işbirliği. 

Buna en iyi örnek olabilecek çok başarılı bir işbirliğine imza attığımızı bu vesileyle buradan belirtmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Şöyle ki; Hisense HVAC Türkiye ile Doğuş Üniversitesi arasında oldukça kapsamlı bir işbirliği anlaşmasına 2023 yılında imza attık. Bu anlaşmaya istinaden Doğuş Üniversitesi yeni Dudullu Kampüsünde Hisense HVAC’a oldukça büyük bir alan tahsis edildi. Bu alan tamamıyla HVAC LAB olarak Hisense tarafından donatıldı. Bu alanı Doğuş Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri dilediği gibi kullanabilecek. Diğer yandan Hisense HVAC ailesinde yer alan distribütörlerimiz, müşterilerimiz ve çözüm ortaklarımızla sık sık bu eğitim merkezinde bir araya geleceğiz hatta Doğuş Üniversitesi-Hisense HVAC ile ortak sertifikalı programlarla tüm sektöre yönelik sertifikalı eğitimler için bu alanı kullanacağız.  Böylece sektörü üniversite çatısı altında toplamayı ve örnek bir eğitim faaliyet planı oluşturmayı hedefliyoruz. Hisense HVAC laboratuvarı ile amacımız, gençlerimize HVAC sistemlerini tanıtmak, sektörümüzün geleceği için yatırım yapmak ve şimdiden Hisense hayranları yaratmaktır. 

Üniversitelerle işbirliği çalışmalarımız yalnızca bir üniversite ile sınırlı tutmuyoruz. Özellikle gelişme potansiyeli yüksek, yöneticileri tarafından da söz konusu üniversitelerin gelişimi için yatırım yapılan, hızla büyüyen eğitim kurumları ile işbirliğine büyük önem veriyoruz. Bu noktada bu üniversitelerin büyümesine katkı vermekten de büyük mutluluk duyuyoruz. Bu kapsamda mühendislik ve sağlık eğitiminde öne çıkan genç üniversitelerden biri olan İstinye Üniversitesi ile de Hisense HVAC Türkiye olarak ortak çalışmalar yapıyoruz. Bu üniversitede “HISENSE-International Business Management” isimli bir seçmeli ders açtık. Bu dersin yönetimi tamamıyla bizde idi. 30’a yakın farklı bölümden öğrencilerle bu ders kapsamında 14 hafta boyunca bir araya geldik. Vize ve final sınavları yine firmamız yönetimince ve üniversite gözetiminde gerçekleşti. Dersi başarı ile tamamlayan öğrencilerimize final sınavının ardından bir sertifika töreni düzenledik ve başarı sertifikalarını üniversite yönetimi ile birlikte kendilerine takdim ettik. Bu tür eğitim çabalarımız ve işbirliklerimiz artarak devam edecek. 

İş ortaklarımız ile omuz omuza büyüme hedeflerimize ulaştık

Hisense HVAC olarak Sektörel Sivil Toplum Kuruluşları ile sürekli temas halinde olmayı bir görev olarak kabul ediyoruz. TTMD-Türk Tesisat Mühendisleri Derneği ile ortak eğitim ve toplantı faaliyetleri gerçekleştirmek üzere görüşmelerimiz sürüyor. MTMD-Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği de birlikçe çalışmalar yürütmek istediğimiz yapılardan biri. Örneğin MechTalks organizasyonuna destek vermek için neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. TOBB-İklimlendirme Meclisi ve kararlarını yakinen takip ediyoruz. İSKİD, ISKAV, İSEDA gibi dernek ve vakıflar ile de temas içinde olmak istiyoruz. STK’larla işbirliği ve sektöre hizmet vermek bizim stratejik hedeflerimiz arasında yer alıyor. Gelecek günlerde çok güzel organizasyonlarda birlikte olacağız 

2023 yılı Hisense için güzel bir yıl oldu. İstediğimiz bütün atılımları gerçekleştirirken pazarda da önemli bir oyuncu olduğumuzu gösterdik. İş ortaklarımız ile omuz omuza büyüme hedeflerimize ulaştık. Bu ortaklarımız ile karşılıklı güven duygusunu tazeleyerek hep birlikte daha güzel başarılara imza atacağımıza olan inancımızı güçlendirdi. % 60’ın üzerinde bir büyümeyle yılı kapattık diyebiliriz. Aynı zamanda pazar payımızı da belirgin ölçüde artırarak hızla üst sıralara tırmandığımızı ifade edebiliriz. 2023 yılında özellikle Türkiye’de Dünya’ya örnek olacak nitelikte ve büyüklükte otel, AVM, hastane, okul, konut ve ticari referanslar oluşturmayı başardık. Bu projeler tüm Dünya’da ses getirdi. 

2024 yılı ise bizim açımızdan yoğun geçecek bir yıl olacak, yoğun marketing (pazarlama) faaliyetleri ve daha agresif bir satış politikası yürütmeyi planlıyoruz. Bütün cihazlarımız Eurovent belgesine haiz hale geldi ve yeni yüksek teknoloji ürünlerimizi tanıttığımız bir yıl olacaktır. Hedefimiz; yalnızca Türkiye’ye yönelik çalışmalarla sınırlı kalmak yerine, Türkiye’yi Hisense HVAC‘ın Doğu Avrupa Bölgesi merkezi haline getirmek ve Dünya’daki tüm Hisense HVAC temsilcilerini Türkiye örneğinde birleştirmek olacak. Özetle tüm Dünya’yı Türkiye’de buluşturacağız. 

Hisense’in 2024 yılında UEFA-2024 Avrupa Milli Futbol Turnuvalarının da ana sponsoru olması nedeniyle özellikle Türkiye Milli Takımının da bu kupalara katılma başarısı göstermesi bizim için büyük bir mutluluk kaynağı. Bu vesileyle ülkemizdeki hemen herkes Hisense adını ekranlarda görmüş olacak, futbol heyecanını Hisense ile yaşamış olacak. Böylece son kullanıcı nezdinde de önemli bir marka bilinirliğine ulaşabileceğimize inanıyoruz. Bu rüzgârı iyi değerlendireceğiz ve özellikle bireysel uygulamalara yönelik ısı pompaları ile mini VRF satışlarımızın artmasına yönelik pazarlama ve tanıtım faaliyetleri planlamaktayız.

İklim değişikliklerinin daha fazla hissedilmesi bizim sektörümüze olan ihtiyacın daha fazla artacağını gösteriyor

Belirttiğimiz gibi Türk iklimlendirme sektörü çok büyük başarılara imza atıyor. İklimlendirme sektörünün bir İklimlendirme Meclisi, İklimlendirme İhracatçılar Birliği, İklimlendirme Dernekleri ve Vakfı, mühendislerini birleştiren Tesisat Mühendisleri Derneği, mekanik tesisat mühendislik firmalarını bir araya getiren derneği, uygulama ve servis hizmetlerini bir araya getiren derneği olan müthiş organize olmuş bir sektör. Bu sektör işbirliği içinde sinerjisini büyütüyor. Biz de bu ailenin bir etkin üyesi olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sektör büyüdükçe biz de büyüyoruz, bunu biliyoruz ve birlikte çabalıyoruz.

Türkiye iklimlendirme sektörü inşaat sektörü ile direkt ilişkili olan bir sektör. İnşaat sektörü büyüdüğünde iklimlendirme sektörü de buna paralel olarak büyüyor. 2023 yılındaki yoğun talep ve yatırımlardan oldukça pozitif etkilendik. 2024 yılı enflasyonun düşürülmesine yönelik ekonomi politikaları nedeniyle bir miktar soğuma evresine girecektir. Ancak Türkiye çok büyük bir ülke ve çok büyük bir pazar. Yeni inşaat projeleri ve yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Deprem meselesi ve kentsel dönüşüm konusu inşaat alanındaki büyük dönüşüme işaret ediyor. Mevcut binalardaki iklimlendirme sistem ihtiyaçlarının kalitesi ve müşteri beklentileri sistemlerin daha nitelikli ve verimli olmasının önünü açıyor. Özellikle sürdürülebilirlik ve çevre politikaları ile enerji maliyetlerindeki dramatik artışlar bizim gibi yüksek verimli sistem üreticilerine büyük fırsatlar sağlıyor. 

Biz bu değişim rüzgarının farkındayız ve yelkenimizi bu hava ile doldurup hızımızı 2024 yılında da artıracağız. İklim değişikliklerinin daha fazla hissedilmesi bizim sektörümüze olan ihtiyacın daha fazla artacağını gösteriyor. Sürekli yeni teknolojiler üreten Hisense gibi dev Ar&Ge yatırımları yapan firmaların yenilikçi çözümleri, sektörü yönlendirecek ve küresel ısınmaya çare olmak için çalışmalar ve geliştirmeler devam edecektir.

Çalışma çevrimi tamamlamış, pazarlama, lojistik, eğitim, teknik destek ve satış sonrası hizmetlerini sağlamlaştırmış bir firma olarak geleceğe güven duygusu ile bakıyoruz. Hangi koşulda olursa olsun, Hisense gibi teknoloji üreten firmalar pazar payını artırarak, gelişmeye ve büyümeye devam edeceklerdir. 

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram