Doğu İklimlendirme, Fabrikasının Kapılarını Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Açtı

Doğu İklimlendirme, kurum kültürünün bir parçası haline getirdiği sürdürülebilirlik değerlerinden, Birleşmiş Milletler’ in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları içerisinde 4. sırada yerini alan “Nitelikli Eğitim” başlığı altında herkes için yaşam boyu eşit eğitim fırsatlarına sahip olması için çalışıyor, düzenlediği teknik geziler vb. etkinliklerle öğrencilere destek sağlamaya devam ediyor.

Sürdürülebilir değerleri doğrultusunda Doğu İklimlendirme çalışanları, İzmir İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikasında, Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.  

Doğu İklimlendirme, bu proje ile birlikte öğrencilere yönelik mesleki eğitim ve fabrika tanıtım için düzenlediği teknik gezilere bir yenisini daha ekledi.

Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme bölümü, 10. ve 11. Sınıf öğrencileri, Doğu İklimlendirme’nin İTOB Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasına 28 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirdikleri “Mesleki Eğitim ve Fabrika Tanıtım Gezisi”nde, iklimlendirme sektörüne dair önemli bir deneyim kazandı.


Doğu İklimlendirme AR-GE şefi Eralp Erim’in eşliğinde gerçekleşen ve toplamda 32 öğrencinin öğretmenleri ile katıldığı bu teknik gezide öğrenciler, fabrika, sektör ve ürünler hakkında bilgi sahibi oldular. Öğrenclier, Erim’in gerçekleştirdiği sunumun ardından Doğu İklimlendirme fabrikasında üretimde kullanılan teknik süreçleri yakından gözlemleme fırsatı buldular.

Öğrenciler, Doğu İklimlendirme üretim müdürü İbrahim Çalışkan, üretim mühendisleri Berkay Aytaç ve Yücel Tosun eşliğinde üretim hatlarını gezerek, ekipmanların üretim ve montaj süreçlerini yerinde görme şansı elde ederek sektördeki yenilikleri de yakından tanıma imkânı buldular.



Satış sonrası destek ekibinden ve aynı zamanda Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezunlarından Mehmet Ali Bozkaya sektördeki deneyimlerini teknik geziyi katılan öğrencilerle paylaştı,

Bu paylaşımın sonrasında Doğu İklimlendirme Genel Müdürü Seçkin Tuncer Erdoğmuş, sektördeki kariyer fırsatlarını ve bunların nasıl değerlendirilmesi gerektiğini öğrencilerle paylaştı. HVAC Club ile gerçekleşen bu organizasyonda İnsan Kaynakları Departmanı’ndan Gökçe Temelkuran, öğrencilerin kariyer planlaması hakkındaki sorularını yanıtlarken, Kurumsal İletişim Departmanı’nda Buse Özkan öğrencilerin firma hakkındaki merak ettiği konular hakkında bilgiler verdi.


Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram