SOSİAD: “Meslek Lisesi Memleket Meselesi”

SOSİAD-Soğutma Sanayi İş İnsanları Derneği, ISK-SODEX Fuarı esnasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokolü kapsamında Hannover Messe ve sektör derneklerinin katkıları ile İstanbul’da Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı bulunan meslek liseleri arasında ‘’ISK- SODEX Fuarı Geleceğin Ustaları’’ yarışmasını düzenledi.

Yarışma, İstanbul’da bulunan meslekî ve teknik eğitim okul ve kurumlarındaki tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanı öğrencilerinin mesleki ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, edindikleri meslekî bilgi ve becerileri, kendi alanlarında ya da farklı alanlarda da kullanabilmelerini amaçlamakta. Meslekî ve teknik eğitimin niteliğinin artırılmasına, yaygınlaştırılmasına ve sektörel alanda tanınırlığına katkı sağlayan yarışmada ayrıca geleceğin teknik insanı olma potansiyeline sahip öğrencilerin yeteneklerinin keşfedilmesi ve geliştirilmesi de amaçlanmaktadır.

SOSİAD Eğitim Komisyonu Başkanı Türkay Yıldırım’ın da jüri üyesi olarak bulunduğu, teknik liselerin gelişimine katkı sağlamak adına düzenlenen yarışmaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın katılım sağladı. 6 liseden 12 öğrenci katıldığı yarışmanın birinciliğini Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinciliği ise Pendik Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aldı.

Dereceye giren okullara İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın ve SOSİAD Eğitim Komisyonu Başkanı Türkay Yıldırım tarafından hediyeleri takdim edilerek, jüri üyeleri tarafından yarışmaya katılan tüm öğrencilere de madalyaları verildi.

Yarışma sonucunda ödül olarak;

Birinci takım: 5.000’er TL hediye çeki ve okul için klima

İkinci takım: 3.000’er TL hediye çeki ve okul için klima

Katılımcı tüm okullara “Plastik Boru Fizyon Kaynak Makinesi” hediye edildi.

“Meslek Liselerinin Memleket Meselesi’’ olduğu bilinci ile hareket eden SOSİAD-Soğutma Sanayi İş İnsanları Derneği, gençlerin hem onurlu birer meslek sahibi hem de bu ülkenin geleceğine katkı sunacak teknik eleman olarak yetişmesi için elinden geleni yapmaya devam etmektedir..

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram