Masdaf, İş Ortaklarına: ‘Gerçek Değişime Hazır mısınız?’ Dedi

Pompa sektörünün öncü markası Masdaf, ‘Gerçek Değişime Hazır mısınız?’ konseptiyle Kıbrıs’ta düzenlediği Vizyon Toplantısı’nda iklim krizi ile mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmaları paylaştı.

Yarım asırdır pompa sektörüne liderlik eden Masdaf, otomasyon sektörünün öncü firmalarından Taytech ile 10 – 12 Kasım tarihleri arasında Kıbrıs’ta düzenlediği Vizyon Toplantısı’nda mekanik tasarım mühendisleriyle bir araya geldi. 

‘Gerçek Değişime Hazır mısınız?’ konseptiyle Kıbrıs Kaya Artemis Otel’de düzenlenen toplantı; Masdaf Yönetim Kurulu Üyesi Denizhan Polatoğlu, Masdaf Genel Müdürü Vahdettin Yırtmaç, Taytech Yönetim Kurulu Başkanı M. Tayfun Başaran, Masdaf Satış ve Pazarlama Direktörü Barış Geren, Masdaf Pazarlama Müdürü Nihan Göksal ve Masdaf EOAD Satış Müdürü Cem Hanedanoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşma yapan, Masdaf Satış ve Pazarlama Direktörü Barış Geren; “Masdaf olarak, hedefimiz ‘dünyaya iyi gelmek’. Dünyaya iyi gelmek için de pompa sistemlerimizi, tasarruf bilinci ile geliştiriyoruz. Çünkü pompalar, dünyadaki elektrik enerjisi talebinin yüzde 20’sinden sorumlu tutuluyor. Kısacası pompa sistemleri, tasarruf potansiyeli yüksek teknolojiler arasında yer alıyor. Binalarda, endüstride, altyapı uygulamalarında, ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemleri ile atık su uygulamalarında kullanılmak üzere geliştirdiğimiz yüksek teknolojili ve akıllı pompa çözümlerimiz ile bir taraftan iş ortaklarımıza işletmede yüksek tasarruf avantajı sunarken diğer taraftan da onların faaliyetlerinden kaynaklı karbon emisyonlarını düşürüyoruz” dedi.

Masdaf Pazarlama Müdürü Nihan Göksal ise konuşmasında, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında alınabilecek önlemlere dikkat çekti: 

“Türkiye’de ve dünyada iklim değişikliğinin tetiklediği sıcak hava dalgaları, orman yangınlarını da beraberinde getiriyor. Ekosistemi bozan ve biyoçeşitliliği tehdit eden orman yangınlarını kısa sürede kontrol altına alabilmek için henüz itfaiye ekipleri olay yerine ulaşmadan yangına müdahale etmek gerekiyor. Yangına itfaiye ekipleri ulaşmadan önce yangın pompaları ile müdahale etmek, yangının; ormana, insana ve çevreye olan etkilerini azaltıyor”.

İnsan kaynaklı sera gazı emisyonları nedeniyle yağışların da yüzde 50 arttığını açıklayan Nihan Göksal, her yıl dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen sellerin; çevreye, yerleşim alanlarına ve altyapıya verdiği zararı önlemek için alınabilecek önlemler hakkında da önemli bilgiler paylaştı: 

“Sel felaketiyle başa çıkabilmek için; endüstriyel tesislerde, binalarda ve daha birçok yaşam alanında kurulumu ve kullanımı oldukça kolay olan kabinli atık su pompa sistemleri bulundurmak kritik önem taşıyor. Çünkü kabinli atık su pompa sistemleri ile yüksek su seviyelerini kontrol altına almak, sel sularının tahliye edilmesini sağlamak ve böylece can ve mal kayıplarını en aza indirmek mümkün. Ayrıca taşkın durumlarında yapılardaki suyu tahliye etmek yalnızca hayat kurtarmıyor, yapıyı da koruyor” dedi.

Masdaf, Vizyon Toplantısı kapsamında, kişisel gelişim uzmanı Mümin Sekman’da ‘Gerçek değişim seninle başlar’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. 

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram