Tezmaksan’a Bakanlık Onaylı Tasarım Merkezi Belgesi

Talaşlı imalat sanayinin lideri Tezmaksan tarafından endüstriyel üretime değer katmak için kurulan Tezmaksan Robot Teknolojileri, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü tarafından sunulan “Tasarım Merkezi Belgesi”ni aldı. Belge ile yenilikçi çözümler sunma konusundaki kararlılıkları ile yetkinliklerini resmi olarak kanıtlayan Tezmaksan, böylece sürdürülebilir büyüme potansiyelinin tümünü kullanarak Ar-Ge ve tasarım süreçlerini daha etkin yönetebilecek.

Türkiye sanayisinin üretim gücünü destekleyen Tezmaksan’ın otomasyona olan tutkusunun sonucu olarak çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde robot, otomasyon ve yazılım çözümleriyle hizmet vermesi için kurulan Tezmaksan Robot Teknolojileri, başarı halkasına bir yenisini ekledi. 15 yıldır sanayiciye yüksek performanslı projeler ve yazılımlar kazandırarak fabrikaların otomasyon teknolojisine entegre olmasını mümkün kılan firma, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü tarafından Tasarım Merkezi Belgesi’ne layık görüldü. 

Ar-Ge ve tasarım süreçleri daha etkin yönetilecek

Tasarım Merkezi Belgesi’nin uzun yıllara dayanan Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının bir ödülü olduğunu ifade eden Tezmaksan Robot Teknolojileri Genel Müdürü Serhat Volkan Yılmaz, “Bu belge sayesinde tasarım süreçlerimizi daha verimli yönetecek, yenilikçi projelerle sektöre öncülük edecek ve rekabet gücümüzü artıracağız.. Ayrıca, Türkiye’deki sanayiye daha fazla katma değer sağlamak, yerli teknolojiyi geliştirmek ve mühendislerimiz için yaratıcı bir çalışma ortamı sunmak da en büyük hedeflerimizden biri. Belgenin bize sağladığı en büyük avantajlardan biri, Ar-Ge ve tasarım süreçlerimizi daha etkin yönetebilmemizi sağlamak. Bu belge, sadece bizim için değil, sektördeki tüm iş ortaklarımız için de bir kalite ve güven göstergesi. Çünkü Tasarım Merkezi statüsü, projelerimizin sadece bugünü değil, geleceği de şekillendirecek bir vizyona sahip olduğunu gösteriyor” dedi.

Birçok farklı kriter yerine getirildi

Tasarım Merkezi Belgesi’ni almak için ciddi bir hazırlık sürecinden geçtiklerini belirten Yılmaz, şunları paylaştı: ”Süreç içinde birçok farklı kriteri yerine getirmemiz gerekiyordu ve her birini titizlikle planlayıp uyguladık. En başta, yenilikçi projelere sahip olmak bu belgeyi almanın olmazsa olmazı. Biz de CubeBOX serisi ürünlerimizde ve bu ürünlerde kullanılan Robotik Çapak Temizleme gibi opsiyonel aksesuarlarda, EMAG firması için geliştirdiğimiz otomasyon projelerimizle fonksiyonelliğin yanında görsel ve işlevsel kalite ile ergonomik çözümlerimizle net bir şekilde gösterdik. Bir diğer önemli kriter ise Ar-Ge ekibimizin nitelikleri ve yetkinlikleri. Alanında uzman mühendis ve tasarımcılardan oluşan güçlü bir ekibe sahibiz. Bu ekip, sadece yerel değil, uluslararası standartlarda işler yapabilecek deneyim ve bilgi birikimine sahip.”

Bilimsel yayınlarda yerimizi aldık

Güçlü bir altyapı ve donanıma sahip olmanın da  önemli bir kriter olduğuna değinen Yılmaz, .”Merkezimiz, tasarım süreçlerini destekleyecek en modern yazılım, donanım ve ekipmanlarla donatılmış durumda. Prototipleme, test ve analiz süreçlerimizde kullandığımız ileri teknolojiler, bu konuda bize büyük avantaj sağladı. Belgeyi almak için bir diğer önemli gereklilik de iş süreçlerimizin sistematik bir şekilde yönetilmesi. Tasarımdan üretime kadar olan her aşamayı planlı ve belgelenebilir bir şekilde yürütüyoruz. Bu, hem verimliliği artırıyor hem de sürdürülebilir bir çalışma modeli oluşturuyor. Uluslararası iş birlikleri ve yayınlar da kriterlerin bir parçasıydı. Almanya, Japonya ve İngiltere gibi ülkelerle yaptığımız ortak projeler ve bu projelerden elde edilen sonuçların bilimsel yayınlarda yer alması, merkezimizin yüksek standartlarını ortaya koydu.”

Mustafa Aydoğdu Üretim Merkezi  Ar-Ge Merkezi statüsü kazanacak

Tezmaksan Robot Teknolojileri bünyesindeki Tasarım Merkezi’nin işlevine dair de açıklama yapan Yılmaz, “Yeni ve yenilikçi ürün geliştirme kapsamında halihazırda ürün gamımızda bulunan mevcut ürünlerin iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve/veya tamamen yeni ürünlerin tasarlanması sürecinde endüstriyel tasarım konseptine uygun, müşteri ihtiyaçları ile görsel ve estetik faktörlerin daha fazla dahil edildiği çalışmalar yapıyoruz. Bu sayede genel iş süreçlerimizi ve ürünlerimizi çelişkiler, ideallik, fonksiyonellik ve kaynakların kullanımı başlıklarında yaklaşımlarla optimize ediyoruz. Bu sayede tüm çalışanlarımızın inovasyon kültürü ve uygulamalarında çalışmayı ve bunun yaygınlaştırılması hedefledik. Tabi tali faydaları olarak tasarım süreçlerini etkin hale getirmek suretiyle, sınai maliyet avantajı sağlamak, ürünlere kalite, ergonomi ve estetik katmak da sayılabilir. Hedefimiz 2025 yılı son çeyreğinde Sivas Mustafa Aydoğdu Üretim Merkezi’mizi Ar-Ge Merkezi statüsü kazandırmak noktasında çalışmalara başlatmak” ifadelerini kullandı.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram