Sıcak Su Sistemlerinde Lejyoner Bakterisi ile Mücadele Yöntemleri Anlatıldı

TTMD Antalya Temsilciliği ve MMO Antalya Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği Sıcak Su Sistemlerinde Lejyoner Bakterisi ile Mücadele Yöntemleri konulu seminer 10 Ekim 2024 tarihinde MMO Antalya Şubesi’nde gerçekleştirildi.

Oturum başkanlığını TTMD Antalya Temsilcisi İsmail Cem Çetin’in yürüttüğü seminere Ceren Ercan konuşmacı olarak katılırken, seminerin açılış konuşmasını MMO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca yaptı. 

Sunumuna lejyoner bakterisi tanımı yaparak başlayan Ceren Ercan, lejyoner bakterisinin yaşam alanlarını nehirler, göller, kuyular, tesisat ve durgun su havuzları olarak sıraladıktan sonra, bakterinin gelişim süreci ve neden olduğu hastalıklara değindi. Tesisatta lejyoner hastalığının geçişindeki evreleri anlatan Ercan, risk altındaki sistemleri hastaneler, klinikler, bakımevleri, oteller, yüzme havuzları, soğutma kulesi olan binalar, spa merkezleri olarak ifade ederek konuya ilişkin yönetmeliklerin kapsamını aktardı.

Lejyonellanın yönetilebilir bir risk olduğuna dikkat çeken konuşmacı, sistem çözümüne ilişkin detaylı teknik bilgiler aktardı. Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Makina Bölümü ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri yanı sıra çok sayıda Antalyalı meslektaşın yoğun ilgi gösterdiği seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. 

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram