Duyar Pompa Genel Müdürü Faik Öner

“Köklerimiz Yerli, Vizyonumuz Global” anlayışıyla hareket eden Duyar Pompa, geniş servis ağı ve uzman kadrosu ile yangın pompalarından hidrofor sistemlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Karbon nötr hedefi doğrultusunda geliştirdiği enerji verimli ürünler, çevre dostu teknolojiye yaptığı yatırımlar, Duyar Pompa’nın yangın güvenliği ve enerji verimliliğine verdiği önemin birer göstergesi. Duyar Pompa Genel Müdürü Faik Öner, pompa sektörünü değerlendirerek, firmanın geleceğe yönelik vizyonu ve hedefleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

“Geleceğin Pompa Sistemlerini Üretiyoruz”

Duyar Pompa olarak 65 yıllık sektör tecrübesiyle; yüksek verimli, kaliteli ve güvenilir pompa sistemleri üretmek üzere yola çıktık. %100 yerli sermaye ile Duyar Vana grubunun yedinci firması olarak kurulduk. Uzman mühendis kadromuz ve geniş servis ağımızla 2018 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. Dudullu İMES’te yer alan fabrikamızda “Köklerimiz Yerli, Vizyonumuz Global” anlayışıyla üretmeye devam ediyoruz. 

İşimiz yangınla mücadele etmek. Bu nedenle bizim için her şeyin başında Duyarlılık geliyor. “Yaşama Duyar’lıyız” diyerek işe başlıyoruz. Çünkü can ve mal güvenliği sağlıyoruz. Ne yapıyoruz? Pompa sistemleri üretiyoruz. 

Çözüm sistemlerimizde yangın pompası, hidrofor, sirkülasyon pompası ve atık su pompaları yer alıyor. Uzman mühendis kadromuzla ihtiyaca en uygun pompa sisteminin seçilmesini sağlıyoruz. Pompa sisteminin seçiminden, devreye alımı ve bakımlarına kadar tüm süreçte kullanıcının yanında oluyoruz.

Uzman mühendis kadromuz ve Ar-Ge ekibimiz ile İstanbul Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi danışmanlığıyla pompalarımızı geliştirmekteyiz. Bugünün değil, yarının pompa sistemlerini üretiyoruz. Karbon nötr hedefi doğrultusunda yüksek verimli, akıllı teknoloji ürün gamımızla, optimum enerji tüketimi sağlayarak emisyon salınımını minimuma düşürüyoruz.

Yangın Pompası

Yangın pompalarımız NFPA 20 standartlarına uygun, TSE ve CE belgeli olarak üretilmekte olup, ihtiyaçlara göre şöyle ayrılmaktadır;

1 – Yatay ayrılabilir gövdeli, çift emişli

2 – Yatay uçtan emişli, tek kademeli

3 – Yatay çok kademeli 

Yangın pompası setimiz 1 asıl, 1 yedek pompa ve tesisat kaçaklarını önlemek üzere 1 jokey pompadan oluşuyor. Setin içerisinde genleşme tankı da yer alıyor. İhtiyaca uygun olarak, elektrik veya dizel motorlu olarak kullanıma sunulan pompa setlerimizde, her bir pompa için ayrı ve bağımsız kontrol panoları ile otomatik ve manuel kontrol imkânı sağlıyoruz.

Yüksek verimli pompa sistemlerimiz enerji tüketimini minimuma indiriyor. Ayrıca mekanik güvenilirliğe sahip olan sistemlerimiz, düzenli bakımları yapıldığında işletme maliyetlerinin düşmesini sağlıyor. Düşük NPSH değerleri sayesinde kavitasyonsuz çalışma imkanına ulaşıyoruz. 

Hidrofor Sistemleri

Hidrofor sistemlerimizde, kullanım suyu – frekans kontrollü/konvansiyonel/yangın, frekans kontrollü paslanmaz hidroforları müşterilerimize sunabiliyoruz. Motor üzeri frekans kontrollü ve noryl çarklı hidroforları ürün gamımıza ekledik. Eş yaşlandırma özelliği bulunan hidrofor sistemlerimiz uzun ömürlü kullanım imkânı sağlıyor. Yüksek verimli olmaları sayesinde optimum enerji tüketimleriyle öne çıkıyor.  

OPUS EEI ≤ 0,19

Sirkülasyon pompalarımızda, ıslak ve kuru rotorlu, daimî mıknatıslı, MODBUS özellikli sistemlerimizle çözüm sunuyoruz. DIP serisi kuru rotorlu ve OPUS serisi ıslak rotorlu sirkülasyon pompalarımız frekans konvertörleri sayesinde optimum enerji tüketiminin önünü açıyor. 

Duyar Vana ve Duyar Pompa iş birliğiyle geliştirdiğimiz, OPUS serisi sirkülasyon pompalarımızda enerji verimliliğini EEI ≤ 0,19 seviyesine çıkardık ve 5 yıl garanti ile sunmaktayız. 

Çözüm odaklı yaklaşımımızla, memnuniyet ve konfor artarken, pompa sistemlerimizde ürün bazlı gelişimlere de gitme fırsatına erişiyoruz

Duyar Pompa olarak Türkiye’de ve yurt dışında olmak üzere 100’ün üzerinde servisimizle pompa devreye alım, bakım ve onarım hizmetleri veriyoruz. Yetkili servislerimiz düzenli olarak genel merkezimizde bulunan satış sonrası hizmetleri birimimizden eğitimler alıyorlar. Sahadaki problemlerden hareketle, sunduğumuz çözümlerimizi geliştirme kabiliyetimiz bulunuyor. En çok buna dikkat ediyoruz. Çözüm odaklı yaklaşımımızla, memnuniyet ve konfor artarken, pompa sistemlerimizde ürün bazlı gelişimlere de gitme fırsatına erişiyoruz. 

Enerji tasarruflu pompa sistemlerimizle karbon nötr hedefinin izinden gidiyoruz

Dünya genelinde hala birçok pompa sisteminde enerji verimliliği düşük, eski teknolojiler kullanılmaktadır. Bu durum enerji tüketimini artırmakla birlikte iklim krizini büyütmektedir. Ayrıca standartlara uygunluk, ticari kaygılarla geri plana atılmaktadır. 

Oysa tüm pompa sistemleri uluslararası standartlara uygun olmalıdır. Sertifikalı ve test edilmiş ürünler tercih edilmelidir. Biz, Duyar Pompa olarak, yüksek verimli çözüm sistemlerimizle geleceğin ihtiyaçlarını ön görerek hareket ediyoruz. Enerji tasarruflu pompa sistemlerimizle karbon nötr hedefinin izinden gidiyoruz.

Yangın güvenliğine dair alınması gereken tedbirler kapsamında düzenli olarak bilinçlendirme çalışmalarımızın yanı sıra, iklim krizi kapsamında pompa sistemlerinin karbon nötr hedefine katkısı üzerine buluşmalar gerçekleştiriyoruz. 

Marmara Üniversitesi Makine ve Çevre Mühendisliği bölümleriyle buluşarak iklim krizine kapsamında pompa sistemlerinde enerji tasarrufunu konuştuk. Keza Ümraniye’deki TÜRKÇİMENTO Meslek Lisesi öğrencileriyle buluşarak yangın güvenliği ve pompa sistemleri üzerine seminer gerçekleştirdik. 

İtfaiye Haftası kapsamında yangın güvenliğine farkındalık yaratmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Daire Başkanlığının katılımlarıyla Maltepe Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Öğrenci Yurdu’nda, kendi yangın pompalarımızla yangın tatbikatı yaptık. 

Ayrıca düzenli olarak Makina Mühendisleri Odası ile ortak çalışmalar düzenliyoruz. Bunlardan biri önümüzdeki ay Gebze’de olacak. Makina Mühendisleri Odası Gebze  İlçe Temsilciliiği ile birlikte yangın güvenliği ve iklim krizi kapsamında pompa sistemlerinin geleceği üzerine konuşacağız. 

Pompa sistemlerinin yüksek verimli olmalarıyla enerji tüketimini asgariye indirmeleri bir gereksinim olacaktır

Teknolojinin gelişmesiyle beraber, pompa sistemlerinde akıllı kontrol üniteleri ve dijital izleme sistemlerinin kullanımı da artacak. Hatta böylece enerji verimliliği de artarak işletme maliyetleri daha da düşecektir. 

Enerji maliyetlerinin ve çevresel kaygıların artması, iklim krizine dönük bilinçlenme ve bu doğrultuda hükümetlerin emisyon salımına dönük kısıtlar getirmeleriyle birlikte çevre dostu ürünler ön plana çıkacaktır. Pompa sistemlerinin yüksek verimli olmalarıyla enerji tüketimini asgariye indirmeleri bir gereksinim olacaktır. 

Yüksek verimli ve çevre dostu pompa sistemlerinin, uluslararası standartlara da uygunluğunun sağlanması ön planda olacaktır. NFPA 20, dünyada ki tüm yangın standartlarının çıkış noktasıdır. En büyük problem belirlenen bu standartların ticari kaygılar sebebi ile esnetilmesidir. Umarız bu ticari kaygılar zamanla yok olur ve tüm firmalar belirlenen standartlara uygun ürünler verir.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram