Trane Technologies, 2030’a Kadar Gömülü Karbonu %40 Oranında Azaltmaya Yönelik Adım Atıyor

Küresel iklim yenilikçisi, sürdürülebilir malzeme tedarikinde liderliği temel alarak emsal teşkil eden bir hedefle 2030 Sürdürülebilirlik Taahhütlerini genişletiyor

Binaların karbon ayak izini düşürmede önemli bir rol oynayacak sektörde ilk taahhüt

Küresel bir iklim yenilikçisi olan Trane Technologies bugün sektörde bir ilk olan 2030’a kadar gömülü karbonu %40 oranında azaltma taahhüdünde bulunduğunu duyurdu. Düşük karbonlu çelik gibi daha sürdürülebilir çözümler tedarik etmedeki liderliğini temel alan Trane Technologies, ürün geliştirme projelerine dairesel tasarım kriterlerini dahil etmeye devam ederken, çelik, alüminyum, bakır ve soğutucular gibi binalarda ve bina ekipmanlarında kullanılan malzemelerin tedarikçileriyle ortaklık kurmaya odaklanacak.

Binalar şu anda küresel enerjiyle ilgili karbon emisyonlarının %40’ından sorumludur. Binaların genel karbon ayak izini düşürmede kritik bir adım, ham maddelerin çıkarılması, üretim, nakliye ve malzeme ve ürünlerin geri dönüşümü dahil olmak üzere bir ürünün yaşam döngüsüyle ilişkili toplam sera gazı emisyonu miktarı olan somut karbon miktarını azaltmaktır.

Trane Technologies‘in başkanı ve CEO’su Dave Regnery, “Daha sürdürülebilir bir dünya yaratmak için, somut karbonu azaltmaktan ısıtmanın elektriklendirilmesine ve dijital çözümlerle enerjinin optimize edilmesine kadar inşa edilmiş çevreden kaynaklanan emisyonları ele almalıyız” dedi. “Tedarikçilerimizle daha sürdürülebilir malzemeleri ölçeklendirmek, ürünlerimizi dairesellik için tasarlamak ve müşterilerimizin performans ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için ortaklık kuran ilk hareket eden olmaktan gurur duyuyoruz.”

Sürdürülebilir Kalkınma Dünya İş Konseyi Pathways’in (WBCSD – World Business Council for Sustainable Development) başkan yardımcısı Diane Holdorf, “Operasyonel ve somut karbon arasında köprü kurmak, inşa edilmiş çevreyi karbondan arındırmak için hayati bir ön koşuldur ve HVAC sistemleri, net sıfır geleceğe yönelik ortak vizyonumuzda önemli bir rol oynar” dedi. “Binaları karbondan arındırmadan geleceğimizi karbondan arındıramayız ve kendileri ve müşterileri için önemli karbon ayak izi azaltımları sağlamaya yardımcı olan Trane Technologies gibi sektör liderleriyle iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz.”

Yeni somut karbon taahhüdü, küresel kar amacı gütmeyen bina sektörü kuruluşlarının rehberliğiyle uyumludur. Şirketin 2030 Sürdürülebilirlik Taahhütleri üzerine inşa edilmiştir ve 2019’u temel yıl olarak belirlemiştir. Bu, müşterilerin sera gazı emisyonlarını 1 milyar metrik ton (veya bir gigaton) azaltma taahhüdü olan Gigaton Challenge’ı içerir. Bu, tek bir on yıl içinde ürün emisyon azaltımlarıyla ilgili herhangi bir küresel şirketin en büyük bilim tabanlı iklim taahhüdüdür. Şirket ayrıca 2050 yılına kadar net sıfır olma sözü vermiştir ve yakın ve uzun vadeli emisyon azaltma hedefleri Bilim Tabanlı Hedefler Girişimi (SBTi) tarafından harici olarak doğrulanmıştır.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram