ODE Yalıtım’dan Sürdürülebilirlik Haftası’na Özel Vizyon ve Hedefler

Günümüzde enerji tüketiminin büyük bir kısmını binalar ve endüstriyel tesisler oluştururken, yalıtım çözümleri enerji verimliliği açısından kritik bir öneme sahip olmasıyla öne çıkıyor. Etkili bir yalıtım uygulaması, binaların enerji verimliliğini artırarak karbon salımını önemli ölçüde azaltıyor. ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, 15-24 Eylül Sürdürülebilirlik Haftası’na özel açıklamalarda bulundu.

İklim krizi, dünya genelinde giderek büyüyen bir tehdit oluştururken, bu soruna karşı etkili önlemler almak gün geçtikçe daha da kritik bir önem taşıyor. Evler, iş yerleri ve endüstriyel tesisler, toplam enerji tüketiminin büyük bir kısmını gerçekleştiriyor. Bu alanlarda uygulanan yalıtım çözümleri ise enerji verimliliğini artırmada kilit bir rol oynuyor.

İklim kriziyle mücadelede sürekli olarak ilerlemeyi hedeflediklerini vurgulayan ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, Sürdürülebilirlik Haftası’nda bu konudaki stratejilerini ve hedeflerini paylaşarak, yalıtımın sürdürülebilir bir gelecek için önemine dikkat çekti.

2050’ye kadar karbon nötr olma hedefi 

Türkiye’deki binaların enerji tüketimini minimize eden ve fosil yakıt kullanımını azaltan çevre dostu ısı yalıtımı sistemlerinin yaygınlaşması gerektiğini belirten ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “Yalıtım çözümleri, enerji verimliliği sağlamak, iklim değişikliğiyle mücadele etmek, çevresel sürdürülebilirliği desteklemek ve yaşam kalitesini artırmak gibi birçok kritik alanda önemli katkılar sunar. ODE Yalıtım olarak, çevre bilincinin giderek arttığı bu dönemde, yalıtımın önemini her fırsatta vurguluyoruz. ‘Sıfır Karbon Misyonu’ hedefimiz doğrultusunda, yenilenebilir enerji kaynaklarına ve diğer çevreci yatırımlara öncelik veriyoruz. Eskişehir ve Çorlu’daki altı modern üretim tesisimizde, dört binden fazla ürün çeşidi üretiyor ve bu ürünleri 75’ten fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Üretim süreçlerimizde ve ürünlerimizde enerji verimliliğini temel öncelik olarak belirliyor ve sürekli iyileştirmeyi esas alan bir enerji yönetim sistemi uyguluyoruz. Ayrıca, 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefimizi belirledik ve bu amaca ulaşmak için yenilenebilir enerji yatırımlarımızı artırıyoruz. Ham madde kaynaklarından başlayarak çevre dostu çözümler geliştirmeye devam ediyor, karbon emisyonlarını azaltmayı ve doğayı korumayı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

İklim kriziyle mücadelede sürdürülebilir çözümler

ODE Yalıtım olarak, sürdürülebilir bir gelecek inşa etme amacıyla dünya standartlarında yüksek kalitede yalıtım çözümleri sunduklarını belirten Ozan Turan, “Ürünlerimiz, yalnızca enerji tasarrufunu teşvik etmekle kalmıyor, aynı zamanda iklim kriziyle mücadeleye de önemli katkılarda bulunuyor. Çevresel etkilerimizi genişletmek ve küresel ölçekte etki sağlamak için ürünlerimizi sadece ülkemizde değil, uluslararası pazarlarda da sunuyoruz. Türkiye’nin yalıtım malzemeleri ihracatının yüzde 16’sını gerçekleştirerek ülke ekonomisine kayda değer bir katkı sağlıyoruz. Bu sayede hem ulusal hem de uluslararası düzeyde çevresel sürdürülebilirliği destekliyor ve yalıtımın faydalarını daha geniş kitlelere ulaştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Turan, 2022 yılında Eskişehir’de kurulan Avrupa’nın en büyük yalıtım tesislerinden birinin önemine de dikkat çekerek şunları dile getirdi: “20 bin metrekarelik bu tesisimizin çatısı tamamen güneş panelleriyle kaplı. 2 bin 403 kWp kurulu güce sahip güneş enerjisi sistemi sayesinde, yıllık 3,2 milyon kWh enerji üretiyoruz. Bu, hem üretim sürecimizin çevresel sürdürülebilirliğini artırmakta hem de yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını desteklemektedir.” 

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram