ISK-SODEX Yenilenen Marka Kimliğiyle Sektörü Bir Kez Daha Zirveye Taşıyacak


İki yılda bir küresel iklimlendirme pazarının temsilcileri ile alanında uzman sektör profesyonellerini tek çatı altında buluşturan ISK-SODEX Fuarı, yenilenen marka kimliği ile sektörün vazgeçilmezi olan yaşamsal döngüyü ürün gruplarına ve düzenlenecek etkinliklere taşıyacak. 22-25 Ekim 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ulusal ve uluslararası sektörün öncü firmalarını buluşturacak olan fuar, küresel iklimlendirme pazarının vitrinini yeniden dizayn edecek. Dünyanın dört bir yanından fuarı ziyaret edecek olan sektör profesyonelleri yaşamsal döngünün izlerini sergilenecek ürün gruplarında keşfetme imkânı bulacak.

Deutsche Messe tarafından, Hannover Messe Sodeks Fuarcılık ve Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı’nın (ISKAV) eş organizatörlüğünde düzenlenecek ISK – SODEX Uluslararası HVAC&R, Yalıtım, Pompa, Vana, Tesisat, Su arıtma, Yangın, Havuz ve Güneş Enerjisi Sistemleri Fuarı, 22-25 Ekim 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak. Küresel iklimlendirme sektörünün tüm paydaşları arasında karşılıklı bilgi alışverişi yapma imkânı sunmasının yanı sıra; fuar süresince devam eden etkinlikleri ve sektörün önde gelen dernekleri ile olan iş birlikleri sayesinde yerli markalar için milyonlarca dolarlık ihracat potansiyeli yaratacak. Uluslararası iş birlikleri sayesinde katılımcılar, hedefledikleri profesyonel ziyaretçilerle bir araya gelerek pazarlama faaliyetlerine yeni bir boyut kazandıracak. Yenilenen marka kimliği ile sektörün de dikkat çektiği yaşamsal döngüyü ürün gruplarına ve düzenlenecek etkinliklere taşıyacak ISK-SODEX Fuarı, 2023 yılında 19 ülkeden yaklaşık 1.000 marka ve 90 bine yakın ziyaretçiyi ağırlamıştı.

Yeni iş anlaşmalarının temelleri atılacak

Katılımcı ve ziyaretçilerine sunduğu imkanlarla düzenlendiği her yıl dünyanın ilgisini üzerine çeken ISK-SODEX, sektörün tüm bileşenlerini tek çatı altında buluşturan yapısıyla bir deneyim merkezi konumunda bulunuyor. Isıtma, soğutma, klima, havalandırma, yalıtım, pompa, vana, tesisat, su arıtma, yangın, havuz ve güneş enerjisi sistemleri sektörlerine dair binlerce çeşit ürün ve hizmetin ziyaretçilerle buluşturulacağı fuar, 2025’te yeni bir ziyaretçi rekoruna imza atmaya hazırlanıyor. Giderek etkisini artıran iklim krizi nedeniyle ekonomik ve hijyenik ısıtma ve soğutma sistemlerinde artan talebe karşı yenilikçi çözümler geliştirmeye odaklanan iklimlendirme sektörü temsilcileri; sağlık ve sürdürülebilirlik çerçevesinde geliştirdikleri yeni nesil ısıtma ve soğutma sistemleri çözümlerini, iklimlendirme, klima, havalandırma sistemleri ve elemanlarını, yalıtım ürünlerini, tesisat sistem ve elamanları ile banyo, sıhhi tesisat ürünlerini sektör profesyonellerine sunarken, fuar sırasında gerçekleştirdikleri görüşmelerle yeni iş anlaşmalarının temelini atacak. 

Sektörün global yolculuğuna değer kazandırma hedefi

2023 yılında İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) organizatörlüğünde düzenlenen Alım Heyeti Programı kapsamında 69 ülkeden 300 profesyonel satın almacıyı buluşturan fuar, 2025 yılında da program dahilinde gerçekleştirilecek B2B ikili iş görüşmeleri aracılığıyla Türkiye iklimlendirme sektörünün global yolculuğuna değer kazandırmayı hedefliyor. Fuar düzenlendiği her dönem oluşturduğu Forum Alanı ile de katılımcıların yeni ürün ve çözümlerini anlatabilmelerine imkan tanıyacak.

Sektöre yol haritası sunacak

Başta Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren işletmeler için buluşma merkezi haline dönüşen fuar, iklimlendirme sektörünün tüm iş kollarından önde gelen isimlerinin konuşmacı olduğu etkinlik ve konferanslarla da sektöre yol haritası sunacak. AVM’lerden hastanelere, iş merkezlerinden spor salonlarına, endüstri tesislerinden otellere ve turizm sektöründeki diğer işletmelere ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet sunan iklimlendirme sektörü temsilcileri ISK-SODEX’te bir yandan dünyanın farklı ülkelerinden gelen mevcut müşterileriyle ilişkileri güncelleyecek diğer yandan da yeni müşteriler edinmeye odaklanacak. 

Sektör yılda yüzde 5,6 büyüyerek 481 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacak

2023’te 300 milyar dolar sınırına dayanan küresel iklimlendirme pazarının, yüzde 5,6’lık yıllık bileşik büyüme oranı ile 2032’de 481 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Enerji tasarrufu sağlayan sürdürülebilir çözümlere yönelik artan talep ve devletlerin yürürlüğe getirdiği düzenlemeler sektörün gelişim potansiyelini artırıyor. 2023 yılını bir önceki yıla göre yüzde 7,3 artış göstererek 7,2 milyar dolarlık ihracat ile kapatan Türkiye iklimlendirme sektörü de bu gelişmeler ekseninde adımlar atarak küresel pazardaki konumunu yükseltmeye odaklanıyor. 

İklim krizi kullanıcı alışkanlıklarını da değiştirdi

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği’nin (İSİB) 6 farklı eylem alanında 25 stratejik hedef belirleyerek hazırladığı “Sürdürülebilirlik Eylem Planı” ile şirketlerin sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm perspektifinde adımlar atmasını teşvik ederek sektörün uluslararası rekabet gücünün artırılması hedefleniyor. Sektörün geleceğini şekillendirmeyi ve daha yeşil bir geleceğe katkıda bulunmayı amaçlayan eylem planı, küresel ticarette oyunun kurallarını yeniden yazan Yeşil Mutabakat sürecini de destekliyor. Giderek derinleşen iklim krizinin etkisiyle değişen kullanıcı alışkanlıkları, iklimlendirme sektöründe en az sürdürülebilirlik kadar sağlığı önceliklendiriyor. Mevcut ürünlerini yüzde 100 temiz hava sağlayan ürünlere dönüştüren işletmeler Ar-Ge ve inovasyonda da sağlığa odaklanıyor.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram