Artan Sıcaklar Klima Talebini de Artırdı: Gree Klima Bu Yaz Satışlarını 2 Katına Çıkardı

Türkiye’de bu yıl klima pazarının, mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıkların da etkisiyle %35 büyüme göstereceği öngörülüyor. Küresel iklim değişikliği nedeniyle artan sıcaklıklar ve enerji verimliliğine yönelik talepler, iklimlendirme sektöründe büyük bir ivme yaratıyor. Her geçen yıl artan sıcaklıklar özellikle son iki yılda Türkiye iklimlendirme pazarının büyüme hızını artırdı. Gree Klima’nın Türkiye temsilcisi TLC Klima’nın Satış Direktörü Gökhan Külahi, “Geçen yıla göre klima pazarının %35 büyüyeceğini öngörüyoruz. Gree Klima olarak bu yaz satışlarımızı, geçen yılın aynı döneminde göre 2 kat artırdık.” dedi.

2024’te Klima Pazarındaki Büyüme %35’i Bulacak

TLC Klima Satış Direktörü Gökhan Külah, “İklimlendirme sektöründeki en büyük segment olan split klima pazarının bu yıl %35 oranında büyüme göstereceğini öngörüyoruz. TLC Klima olarak Gree Klima markamızla split klima satış adetlerimizi geçtiğimiz yılın yaz aylarına göre %100’ün üzerinde artırdık. 2024 yılında mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşen sıcaklıklarla artan talepleri de göz önünde bulundurarak split klima pazarının %35 büyüyeceğini öngörüyoruz.

Son üç yılda klima pazarındaki tüm ürün gruplarımızdaki pazar payımız, düzenli bir şekilde artıyor. 2024 yılı ilk yarısında duvar tipi split klimada %110, ticari tip split klimalarda %130, multi split klimalarda ise %145 büyüme ile pazarın büyüme oranının üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik.” dedi

Türkiye Avrupa’nın En Büyük Pazarları Arasında

Türkiye’nin, klima üretim miktarındaki artış ve ihracat adetleriyle beraber VRF ürün grubunda Avrupa’nın en büyük pazarı durumda olduğunu söyleyen Gökhan Külahi, her yıl artan sıcaklıkların klima satışlarını tetiklemesi sonucunda 2024 yılında da Avrupa’nın en büyük pazarlarından biri konumunda olunacağını söyledi.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram