Almatı’da Düzenlenen Aquatherm Almaty Fuarı’nda Türk Firmaları Parladı

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 4-6 Eylül 2024 tarihlerinde Kazakistan’ın Almatı şehrinde düzenlenen 16. Aquatherm Almaty fuarına başarılı bir katılım gerçekleştirdi. KazBuild fuarıyla birlikte düzenlenen bu önemli etkinlikte, Türk firmaları sektördeki yenilikçi ürün ve çözümlerini uluslararası alanda sergileme fırsatı buldu.

Milli Katılım organizasyonu kapsamında 15 İSİB üyesi firmanın yanı sıra 7 Türk firmanın bireysel olarak katıldığı fuarda, Türk iklimlendirme sektörünün gücü bir kez daha ortaya konuldu. KazBuild fuarına da 6 Türk firmanın katılımıyla, ülkemizin inşaat ve yapı malzemeleri sektöründeki varlığı daha da güçlendirildi.

İki fuara Azerbaycan, Çin, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Hindistan, İran, İtalya, Kazakistan, Polonya, Rusya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan, İspanya, İngiltere, Singapur, Türkiye, Güney Kore, Türkmenistan, Özbekistan, Belarus, Portekiz ülkelerinden olmak üzere toplam yirmi iki ülkeden katılımcılar iştirak etti.

Fuar boyunca önde gelen İSİB üyesi firmalar, İSİB info standında gerçekleştirdikleri iş görüşmeleriyle yeni iş fırsatları yakaladı.

T.C. Almatı Başkonsolosu ve Ticaret Ataşesi’nden Ziyaret

Fuarın ilk günü, T.C. Almatı Başkonsolosu Evren Müderrisoğlu ve T.C. Almatı Ticaret Ataşemiz Ekrem Alper Bozkurt, Türk firmalarının stantlarını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkonsolos ve Ticaret Ataşesinin ziyaretleri, Türk firmalarına verilen değerin bir göstergesi oldu.


Fuarın Genel Değerlendirmesi

22 ülkeden 216 katılımcı firmanın ve toplamda 21.538 ziyaretçinin katıldığı Aquatherm Almaty fuarı, Orta Asya bölgesinde iklimlendirme ve inşaat sektörü için önemli bir buluşma noktası oldu. İSİB, bu fuardaki başarılı katılımıyla Türk firmalarının bölgedeki pazar payını artırmaya yönelik önemli adımlar attı.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram