Adnan Menderes Üniversitesi Klima Santrallerinde “Vaporatic Buharlı Nemlendirme Üniteleri” Tercih Edildi

Uygulanacak prosese göre klima santrallerinde Vaporatic markası altında birçok farklı tip nemlendirme ünitesi seçeneği sunan Nordel Mühendislik aşağıdaki nemlendirme tiplerinin tamamı için farklı kapasite ve seçim imkanı sağlıyor. 

* Yüksek Basınçlı Nemlendirme

* Direkt Tip Buharlı Nemlendirme 

* Elektrodlu Buharlı Nemlendirme

* Rezistanslı Buharlı Nemlendirme 

* Kanal Tipi Ultrasonik Nemlendirme

* Evaporatif Tip Petekli Nemlendirme

Özellikle hastane projeleri için hijyenik tip santrallerde tercih edilen buharlı nemlendirme ünitesi kompakt olması sebebiyle birçok projede tercih ediliyor. Küçük kapasiteler için en ideal nemlendirme tipi olan elektrodlu nemlendirme ünitesi içerisinde suyu depolayabildiği ve genelde polipropilen malzemeden üretilmiş bir tank bulunuyor. Bu tank, şebeke hattından ihtiyaç dahilinde beslenerek dolduruluyor. Tank içerisinde bulunan elektrodlara akım verildiği zaman suyun içerisinde bulunan tuz ve minerallerin sağladığı iletkenlik sayesinde elektroliz işlemi başlıyor ve termodinamiksel olarak su ısınmaya başlıyor. Yüksek sıcaklıklarda buhar fazına geçtiğinde ise tank içerisinde oluşan basınçtan dolayı tank üzerinde bulunan kauçuk buhar dağıtım hortumu ve paslanmaz çelik distribütör sayesinde klima santraline ait nemlendirme hücresine veriliyor. Bu bölmede hava debisi ile çarpışan buhar havaya karışarak mutlak nem arttırılmış oluyor. 

Nemlendirme kapasitesi kontrolü, kanal çıkışında veya nemlendirme hücresi sonunda bulunan nem ve sıcaklık sensörü sayesinde sağlanıyor. Alınan sinyaller klima santralinin merkezi otomasyonuna iletilerek 0-10V ile kapasite ayarlanıyor. Nemlendirme hücresi çıkışında hedeflenmiş nem değerine ulaşıldığında ise sistem kapatılarak buhar çıkışı durduruluyor nemlendirme işlemi böylelikle sağlanmış oluyor. 

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram