TLC Klima Türkiye Yönetici Ortağı Sema Tunar

Küresel ısınmanın etkilerini her geçen yıl daha fazla hissettiğimiz bu dönemde, iklimlendirme sistemleri günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. 2016 yılından beri Gree Electric Appliances’in Türkiye Resmi Distribütörü olarak faaliyet gösteren TLC Klima, geniş ürün yelpazesi ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla sektörde öne çıkıyor.  Artan sıcaklar nedeniyle klimanın temel bir ihtiyaç haline geldiğini vurgulayan firma geniş bayi ağı ve satış sonrası hizmetleri ile de dikkat çekmekte. TLC Klima Türkiye Yönetici Ortağı Sema Tunar, Türkiye pazarındaki faaliyetlerini ve  geleceğe yönelik hedeflerini paylaştı.

Bu sene artan sıcaklar nedeniyle klimanın temel bir ihtiyaç olduğunu vurguladık ve bu söylemi sahiplendik

TLC Klima 2016 senesinden beri Gree Electric Appliances’in Türkiye Resmi Distribütörü olarak faaliyet göstermektedir. 2016’da İstanbul’da kurulan genel merkezimiz 2024 senesinde Altunizade’den, Merdivenköy Business İstanbul’a taşındı. Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu, İç-Anadolu/Karadeniz bölge müdürlüklerimiz, satış sonrası hizmetler müdürlüğümüzün de yer aldığı eğitim merkezimiz ile 6 ofisimiz ve 70 kişilik bir ekibimiz mevcut. 200 adet bayi, 300’e yakın da servisimiz ile tüm Türkiye’de Gree iklimlendirme ürünlerinin satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetlerini yürütmekteyiz. 

Gree markasının ürettiği duvar, salon, ticari, multi tip klimalar, ısı pompası ve VRF iklimlendirme sistemleri satışımızın çoğunluğunu kapsıyor. Bunun haricinde Home ürün grubumuzu da bu sene satmaya başladık. Bu ürünlerimiz de hava temizleme cihazı, evaportatif soğutucular ve fanlardan oluşuyor. Ürünlerimizi bayilerimiz, proje satış ekiplerimiz ve alternatif kanallar ile müşterilerimize ulaştırıyoruz. Ev, ticari işletme, otel, plaza gibi inşaat projelerine kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyoruz. Bu talebi karşılayacak geniş bir ürün gamına sahibiz.

Bu sene artan sıcaklar nedeniyle klimanın temel bir ihtiyaç olduğunu vurguladık ve bu söylemi sahiplendik. Fiyat ve performansın önemine dikkat çektik. Artan satışlarımızdan da bunun başarılı olduğunu düşünüyoruz. 

Firma olarak şikayet sitelerinde klima sektörünün en iyisi ünvanına sahibiz

Pandemi öncesi dijitalleşme çalışmalarımızın çoğunu tamamlamıştık. Bu hazırlığımız operasyonel olarak sorunsuz bir dönem geçirmemizi sağladı. Ofis ekiplerimiz olabildiğince evden çalıştı. Saha ekiplerimiz özel izinle satış ve satış sonrası hizmetlerine devam etti. Pandemi döneminde klima talebi arttı. İnsanların evden çıkamadığı dönemde klima talebi normalin üzerindeydi. O yüzden yoğun bir dönem geçirdik. Pandemi döneminde hava temizleme cihazlarını getirdik. Onun haricinde yıkanabilir klima ürünümüzün tanıtımını yaptık. Bu ürünler ilgi gördü fakat ev kliması ihtiyacının daha çok açığa çıktığı bir dönem olduğunu söyleyebiliriz. Pandemi sonrasında tekrar ofisimize geri döndük. Fakat dijital yönetim yatırımlarımız hızlandı. Pandemi sonrası ekonomik koşullar kötüleşmesine rağmen klima ihtiyacı artmaya devam etti. Bu durum pandemi sonrası satışlarımızı artırdı. Operasyonel kabiliyetimiz, depolama kapasitemiz ve ekibimiz büyüdü, büyümeye de devam ediyor. Satış sonrası hizmetlerdeki başarımız satışlarımıza da etki ediyor. Firma olarak şikayet sitelerinde klima sektörünün en iyisi ünvanına sahibiz. Bunun nedeni ürün kalitesi haricinde ekip ve sistemimizin iyi olması.

İklimlendirme sistemlerinde en büyük problem satış sonrası ekiplerinin ara eleman bulamaması. Talebin hızlı artması, montaj ve arıza ekiplerine olan ihtiyacı artırdı fakat servis elemanı yetişmiyor maalesef. Ara eleman eğitimi bu sektör için çok önemli. Bunun haricinde enerji tüketimi iklimlendirme sistemleri için önemli konu. Ürünlerin enerji tüketim değerlerinin Avrupa standartlarında olması gerekiyor. Artan klima kullanımı ulusal çapta elektrik şebekelerine ek yük bindiriyor. Gree olarak, ürün tasarımında inverter kompresör, DC motor, kaliteli komponent kullanımı sebebiyle 10 SEER verimlilik değerine sahip klimalar üretebiliyoruz. Ar-Ge yatırımı çok yüksek olan markamızın bu standartları daha iyi seviyelere çıkartacağına eminiz. 

Firma olarak alternatif kanal satışlarımızı bu sene artırmaya karar verdik

TLC Klima olarak İSKİD üyesiyiz, çalışma ve toplantılarına katılıyoruz. Son toplantımıza İstanbul Şerifali’de yeni açtığımız Eğitim Merkezimizde ev sahipliği yaptık. Daha önce çeşitli teknik lise ve üniversitelerle ara eleman yetişmesi için bazı toplantılar yaptık. İleriye yönelik lise veya ön lisans seviyesinde iklimlendirme sistemleri montaj ve bakım eğitim projesine destek olmak istiyoruz. Ekiplerimiz konu ile ilgili araştırmalarını yapıyorlar.  

Tahminlerimizin ve hedeflerimizin çok üzerinde bir satış başarısı ile 2024’ün ilk altı ayını geçirdik. İkinci yarısında da talebin artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Enflasyon sebebiyle tüketiciler sezon dışında da uygun kampanyalardan faydalanıp alabileceği bir anda satın alma eğiliminde oluyorlar. Firma olarak alternatif kanal satışlarımızı bu sene artırmaya karar verdik. Yapı marketler, teknoloji mağazaları ve e-ticaret kanalındaki satışlarımızı artırıyoruz. Bayi kanalımızı da geliştiriyoruz. Bu sene ulusal çapta 2 milyon adetlik bir satış ön görüyoruz. Amacımız pazar payımızı artırmak. 2025 senesinde de daha fazla satış noktasında olmak istiyoruz. Buna yönelik hem teknolojik altyapımızı yeniliyoruz hem de ekip sayımızı artırıyoruz. Bunu yaparken de satış sonrası hizmet ağımızı sağlıklı bir şekilde artan talebe cevap verecek şekilde geliştiriyoruz. 

İklimlendirme sektörü Türkiye’de hızla büyüyor. Bu durum markaların Türkiye’de yatırım yapma isteklerini de arttırdı. 2020 senesinde ulusal olarak 825 bin civarında olan satış adedinin 2024 senesinde 2 milyonu geçeceğini düşünüyoruz. Bunun nedeni artan sıcaklıklar, deprem nedeniyle artan konut arzı, dönüşüm projeleri ve nüfus artışı. Bu talep sektörün üretim kapasitesini artırmasını gerektiriyor. Markaların buna kayıtsız kalması mümkün değil.

Biz de kendi markamızı ülkemizde en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyor ve pazar payımızı artırarak bunu da gösteriyoruz. Bu sene Gree Electric Appliances Başkanı Madam Dong Ming Zhu’yu ülkemizde ağırladık. Fortune 2021’de dünyanın en etkili kadınları listesinde yedinci sırada yer alan Madam Dong Ming Zhu’nun bu ziyareti çok anlamlıydı. Hem bizlere hem de ülkemize verdiği değeri göstermesi açısından çok verimli 4 gün geçirdik. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin de katılımıyla Türkiye’de yatırım olanaklarını kendilerine aktardık. Bu sektör açısından da heyecan verici bir gelişme olarak algılandı. Gelecekte iklimlendirme sektörünün çok daha gelişeceğine, gelişmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun sağlıklı, verimli ve kaliteli bir şekilde olması için TLC Klima olarak da elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam etmek istiyoruz. 

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram