Avrupa Musluk ve Vana Üreticileri Bir Kez Daha Türkiye’de Buluştu

6’sı AB üyesi 9 ülkenin derneklerini çatısı altında toplayan CEIR (Avrupa Musluk ve Vana Sanayicileri Derneği) 2024 yılı Senelik Toplantı ve Genel Kurul’unu 6-8 Haziran tarihlerinde Bodrum, Xanadu Island Hotel’de gerçekleştirdi.

1959’da kurulan ve POMSAD’ın 2003 yılından bu yana üyesi olduğu, şu an 11 Dernek üyesi ve 10 doğrudan üye firmayla çalışmalarına devam eden CEIR’in Başkanlığını 2022 yılından bu yana POMSAD Başkanı Sn. Nurdan Yücel yürütmekte. Avrupa’da ülkemiz musluk ve vana üreticilerini temsil eden tek dernek olan POMSAD daha önce 2006 yılında Antalya ve 2011 yılında İstanbul’da olmak üzere iki kere daha CEIR Senelik Toplantı ve Genel Kurullarına ev sahipliği yapmıştı. 

POMSAD’ın ev sahipliğinde; Türkiye’nin Makinacılarının da katkılarıyla ve AUMA ana sponsorluğunda düzenlenen programın konukları; 11 Milyar Euro’luk imalat hacmi, 50.000’in üzerinde istihdam sağlayan, teknolojik ve ticari bakımdan dünyanın lideri kabul edilen bir üye tabanından geldi. 

Katılımcılar 5 Haziran tarihinde toplantının gerçekleştirildiği Xanadu Island Otel’de gerçekleştirilen “Hoş geldin Kokteyli”nin ardından akşam yemeğinde bir araya geldiler. 

Programın ilk günü CEIR’in en üst karar organı olan Yönetim Kurulu toplantısı ile başladı; bu toplantının ardından öğleden sonra konferans oturumuna geçildi. POMSAD Başkanı Nurdan Yücel’in açılış konuşmasıyla başlayan ilk günkü oturumda çoğunlukla teknik konular ele alındı. Festo firmasından Orhan Ayhan Akıllı Vanalar, YASED’den Fatih Özdmir AB Siber Güvenlik Kanunu, NSF firmasından Eric Scharstuhl Yeni İçme Suyu Direktifi ve FFP4EU’dan Patricia Munoz PFAS Kısıtlamaları hakkındaki konuşmalarıyla oturumda yer aldı. O.D.T.Ü BİLTİR Merkezi Başkanı Doç. Dr. Hüsnü Dal’ın da katılımıyla gerçekleştirilen panel oturumuyla ilk günkü konferans programı son buldu. 

Konferans oturumunun ardından katılımcılar tekneyle otelden şehir merkezine doğru hareket ederek, Bodrum Yat Kulübü’nde “Ulusal Yemek”te buluştular. 

2. gün tüm gün süren konferans oturumu konusunda uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleşti. TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu’nun açılış konuşmasının ardından; yuvarlak masalarda sektörün geleceği ile ilgili görüş alışverişinde bulunulan programda daha sonra konuşmacılar sunumlarıyla katılımcılara seslendi. Sırasıyla; BNP Paribas’dan Okan Ertem ekonomik görünüm, Büyükelçi Sn. Tacan İldem siyaset ve politikalar, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu İklim Değişikliği ve Enerji, O.D.T.Ü’den Doç. Dr. Tarkan Gürbüz İnsan ve Teknoloji konulu konuşmalarıyla oturumda yer aldılar. İkinci gün CEIR Başkan ve Başkan Yardımcılarının yer aldığı değerlendirme paneliyle son buldu. 

Toplantılarından ardından katılımcılar; kokteylin sonrası verilen Gala Yemeği’nde bir araya geldiler. Gala yemeğinde öncelikle ana sponsor olan AUMA Firması Genel Müdür Yardımcısı Sn .Hakan Ilıcak katılımcılara kısa bir hoş geldin konuşması gerçekleştirdi. CEIR Başkanı Nurdan Yücel Gala Yemeği’nde gerçekleştirdiği konuşmanın ardından dönemi boyunca görev almış komite başkanlarına ve senelik toplantının davetli konuşmacılarına hediye takdiminde bulundu. CEIR’ın 65. Yılı dolayısıyla kesilen pastanın ardından davetliler sanatçı eşliğinde geceye devam ettiler. 

Programın 3. günü; O.D.T.Ü’den Sn Umut Yıldız’ın IoT ve Uydular konulu konuşmasıyla başladı. CEIR bünyesinde faaliyet gösteren komitelerin sunumlarının ardından Genel Kurul oturumuna geçildi.  Genel Kurul’da Başkan Nurdan Yücel son bir yıllık faaliyet raporunu katılımcılara sunarken, CEIR 2023 bütçesi ve 2024-2025 yılı bütçeleri katılımcılar tarafından oy birliğiyle kabul edilirken, yeni dönem Yönetim Kurulu da temsilcilerin oylarıyla oluşturuldu. Genel Kurul’un sonunda CEIR Başkanı Nurdan Yücel 2 yıldır sürdürdüğü Başkanlık görevini Fransız meslektaşı Pascal Vinzio’ya devrederken Senelik Toplantının kapanışı gerçekleştirildi. 

2025 yılında CEIR Senelik Toplantı ve Genel Kurul’u Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilecek. 

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram