Sektöre Yön Veren Eğitim Merkezi Wavin Academy 10.Yılını Kutluyor

İnşaat ve altyapı alanında pazara bir çok inovatif ürün sunan Wavin Türkiye, sektördeki ilk eğitim merkezi olan uluslararası ödüllü Wavin Academy’nin 10. yılını kutladı. 2014 yılında Adana’da kurulan ve sektörün ilki olan Wavin Academy, açıldığı günden bugüne 15.000’den fazla profesyonelin bilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine destek sağladı.

On yıllık sürede, Wavin Academy’de sunulan eğitimlerle birçok başarılı projeye imza atmış olan Wavin, bu başarıyı kutlarken sektördeki ustaları güçlendirmek için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı. Ücretsiz kurs desteği sunarak tesisatçı, teknisyen, uygulamacı, mühendis, öğrenci, bayi ve diğer çözüm ortaklarına eğitim fırsatları sağlayan Wavin Academy, yenilikçi çözümler ve yeni iş fırsatlarına kapı aralamaya devam ediyor.

Wavin Academy: Güven İnşa Eden Eğitim Merkezi

Wavin Academy, profesyonellere çeşitli Wavin çözümlerini keşfetme, Wavin ürünleri ve teknolojilerini yerinde öğrenme ve test etme imkanı sağlayan yenilikçi bir eğitim merkezidir. İlk Wavin Academy 2014 yılında Adana’da, ikinci Wavin Academy ise 2016 yılında Hollanda Hardenberg’de açıldı. Daha sonra Çekya, İtalya ve diğer ülkelerde de benzer akademiler kuruldu.

Wavin Academy’de katılımcılar, Wavin ürünlerini tasarlayan ve üreten uzmanlardan bilgi edinmenin yanı sıra ürünleri test ederek performanslarını deneyimleme fırsatına sahip oluyorlar. Her yıl yüzlerce tesisatçı, müteahhit, mimar, mühendis ve uygulamacı, uzman ekip tarafından eğitilmek üzere Wavin Academy’de ağırlanıyor.

Küresel Zorluklara Karşı Eğitim ve Danışmanlık

Wavin Academy, Wavin’in sahiplenmiş olduğu dört sürdürülebilirlik başlığı olan daha güvenli ve verimli su temini, daha iyi sanitasyon ve hijyen, iklim değişikliklerine karşı dayanıklı şehirler ve daha iyi bina performansı gibi küresel zorluklara çözüm sunmak için teorik eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sunmaktadır.

2018 Yılında Alınan Uluslararası Ödül

Ülkede bir ilk olan Wavin Academy, uluslararası alanda da sesini duyuran bir proje oldu.  Wavin Academy 8 Ekim 2018’de Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston şehrinde Design Management Institute tarafından gerçekleştirilen iş modelleri tasarım yarışmasında, mekanik tesisat sektörüne getirdiği benzersiz yaklaşımla “Design Value Award Winner” ödülünü kazanarak hem ülkemiz için hem de tüm Wavin için bir gurur kaynağı olmuştur. Özellikle Wavin Academy Türkiye’nin müşterileri için geliştirdiği yenilikçi ve özgün projeler, iş tasarımı konusundaki başarının temel taşını oluşturmuş ve bu ödüle layık görülmesindeki en büyük etken olmuştur.

Wavin Türkiye Genel Müdürü Fatih Asal, iklim krizinin ekolojik dengenin karşısındaki en büyük tehdit olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Yaşamın vazgeçilmez unsurlarından olan su kaynakları, nüfus artışı, sanayileşme, iklim değişikliği ve kirlilik gibi etkenler nedeniyle baskı altında. Ülkemizde kuraklık periyotları sıklaşmakta ve bu dönemler daha uzun sürmekte. İklim gibi doğa olaylarını yönetemeyiz; ancak, doğa olaylarına dirençli yaşam alanları oluşturarak ve eğitim yoluyla bu olayların felakete dönüşmesini engelleyebiliriz.

Tesisatçılar, uygulamacılar ve yükleniciler suya erişimde ve sürdürülebilir şehirler inşa etmede kritik bir rol üstleniyor. Wavin Türkiye olarak, projecilerin ve uygulamacıların halk sağlığını, çevresel sürdürülebilirliği ve ekonomik refahı sağlamalarına katkı sunmak için bilgi ve pratik becerilerini geliştirmeyi ve onları yenilikçi ürünlerimizle tanıştırmayı bu konuda bir farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Wavin olarak Academy kurumumuz ile dünya çapında uygulamacılar ve projeciler yetiştirmeye kendimizi adadık. Özellikle iklim krizleri yaşadığımız bu son dönemlerde bilgi ve uzmanlık alışverişini artırmak, son teknolojileri paylaşmak için çalışmalarımıza ve eğitimlerimize devam edeceğiz.“

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram