Kafe ve Restoranları Kışa Hazırlamanın Şimdi Tam Zamanı

Kafe ve restoranlarda kışa hazırlık başladı. Müşterilerine yıl boyunca açık havada konfor sunmayı hedefleyen işletmeler, yaz aylarını ısıtma sistemlerinin bakımı veya yenilenmesi için fırsat olarak görüyor. 

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, kafe ve restoranların toplam enerji sarfiyatından önemli bir pay alan ısıtma sistemlerinin doğru seçilmesi için izlenmesi gereken adımlara ve böylece sağlanacak yüzde 40’lık tasarrufa dikkat çekti.

Sosyal hayatın vazgeçilmez buluşma noktaları olan kafe ve restoranlarda kışa hazırlık başladı. Müşterilerine yalnızca sıcaklarda değil, yıl boyunca açık havada konfor sunan kafe ve restoranlar, kışa hazırlık için yaz mevsimini fırsat olarak görüyor. Bu kapsamda bazı işletmeler, iç ve dış mekân ısıtıcılarının bakımını yaptırırken bazıları da yükselen enerji fiyatları nedeniyle ısıtma sistemlerini renovasyon kapsamına alıp, yüksek verimli sistemlerle yenilemeyi tercih ediyor. Peki, sistem seçiminde nelere dikkat etmek gerekiyor?

“Kafe ve restoran işletmecilerinin doğru ısıtma sistemi seçimi yapabilmeleri için öncelikli olarak mühendislik altyapısı güçlü olan, ücretsiz keşif ve projelendirme hizmeti sunan firmaları tercih etmeleri gerekiyor” diyen Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, sözlerine şöyle devam etti: 

Doğru sistem tercihi, keşif ve projelendirme ile başlıyor

“Çukurova ısı olarak, kafe ve restoran işletmecilerine alanında uzman mühendislerimiz ile ücretsiz keşif ve projelendirme hizmeti sunuyoruz. Kafe ve restoranların ısıtmasında başarıya ulaşmak için birbirini takip eden birkaç adımı başarıyla uyguluyoruz. Öncelikle alanında uzman mühendislerimizle mekânda keşif yapıyoruz. Bu kapsamda, kafe ve restoranların açık ve kapalı alanlarını ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Kapalı alanların ısıtmasında öncelikli tercihimiz ‘sıcak hava üreticisi’ oluyor, çünkü sıcak hava üreticileri, doğrudan havayı ısıttığı için uygulama yapılan mekânın her yerinde aynı sıcaklığı hissetmek ve çok daha konforlu bir ortam sağlamak mümkün oluyor. Açık alanların ısıtmasındaki değerlendirme kriterlerimiz ise; mekânın yapısı yani yüksekliği, masa yerleşim planı, mahalin rüzgâr durumu, mekânın üstünde açılıp kapanan tente ya da sabit bir tavan olması veya olmaması gibi detaylar oluyor. Açık alanların ısıtmasında da borulu radyant sistemler, seramik plakalı radyant sistemler veya yüksek yoğunluklu elektrikli ısıtıcılar tercih ediyoruz” dedi.

Cihaz tercihindeki kriterleri ise; konfor, hız, dayanım ve tasarruf şeklinde özetleyen Osman Ünlü, şunları söyledi: 

“Isıtma sistemleri, kafe ve restoranların toplam enerji sarfiyatından önemli bir pay alıyor. Bu nedenle işletmeler için sistem seçimi kritik önem taşıyor. Doğru sistem seçim yaparak, yüzde 40’lara varan oranlarda enerji tasarrufu sağlamak mümkün.

Çukurova Isı olarak, kafe ve restoranların kapalı alanlarda havayı ısıtıp, homojen olarak dağıtan ve böylece maksimum konfor sunan Silversun Hot Air SH serisi sıcak hava üreteçlerini öneriyoruz. Cihaz; tavana, raf üzerine ya da duvara kolaylıkla monte edilebiliyor. 

Dış ortam şartlarında yüksek performans sunuyor

Kafe ve restoranların açık alanlarında kullanılacak ısıtıcılarda ise seçim kriterlerimiz; üstün dayanım, konfor ve verimlilik oluyor. Örneğin Goldsun Elite seramik plakalı ısıtıcılarımız dış ortam şartlarında yüksek performans sunuyor.  Dış kasası 600 derece sıcaklığa, cihazın ön yüzeyindeki ızgara ve ısı kalkanı ise 1000 derece sıcaklığa dayanıklı, paslanmayan ve dökülmeyen seramik ile kaplı olarak üretiliyor. Goldsun Elite’de seramik plakanın önüne yerleştirilen yüksek ısıya dayanıklı rüzgâr kalkanı da karşıdan gelen rüzgâr akımlarını büyük oranda yavaşlatarak, cihazın dış ortam şartlarından etkilenmesinin önüne geçiyor.

Konfor ve enerji tasarrufu sağlıyor

Seramik plakalı ısıtıcılarda reflektör de önemli tercih kriteri arasında yer alıyor, çünkü reflektör, cihazlardan yayılan enerjinin havaya değil, mekândaki müşterilere doğru yönlendirilmesini sağlayarak hem konfor hem de enerji tasarrufu sağlıyor.

Cihazların her iki ucunda bulunan alev hissedici elektrotlar ise rüzgârlı ortamda yanmanın devamını sağlayarak ortamdaki konfor şartlarını koruyor. Bu nedenle işletmecilere, mekânlarındaki tasarrufun ve konfor şartlarının sürdürülebilir olması açısından bu tür donanımlara sahip ürünleri tercih etmelerini öneriyoruz.

Estetik ve kullanışlı bir tasarıma sahip olan Goldsun Elite seramik plakalı radyant ısıtıcılarımızın 3 kademeli yakma sistemi de kafe ve restoranlarda istenen konfor şartlarının sağlanmasında büyük önem taşıyor.

Yüzde 40 daha verimli

IP55 su ve toz koruma standartlarına uygun olarak ürettiğimiz Goldsun Supra Plus ve Goldsun Aqua serisi elektrikli ısıtıcılarımız da uzun yıllar açık alanlarda hatta yağmur altında sorunsuzca çalışıyor. Goldsun elektrikli ısıtıcılarımızın sahip olduğu yüksek yoğunluklu halojen ampul, harcadığı elektrik enerjisinin yüzde 99’unu ısıya dönüştürerek, standart rezistanslı elektrikli ısıtıcılara göre yüzde 40 daha verimli bir ısıtma sağlıyor.

Amortisman süresi: 1 ila 3 yıl

İşletme giderlerinden elde edilen bu avantajlar ile sistem 1 ila 3 yıl kadar kısa sürede kendini amorti ediyor. İleri teknolojiye sahip ısıtma teknolojilerimiz ile kafe ve restoranlarda yüksek enerji tasarrufunun yanı sıra maksimum konfor sunarak, yüksek müşteri memnuniyeti sağlıyoruz” dedi.

Osman Ünlü, konuşmasında ayrıca CE belgesinin önemine ve bu konuda dikkat edilmesi gerekenlere de dikkat çekti: 

 

“CE belgesi olan her ürüne güvenmemek gerekiyor”

“Isıtıcı alırken CE belgesi de dikkat edilmesi gereken kriterler arasında yer alıyor. CE standartlarına uygun olmayan ürünlerin güvenilirliği ve kalitesi tescillenmemiş oluyor. Ancak CE belgesi olan her ürüne de güvenmemek gerekiyor. Çünkü piyasadaki bazı firmaların CE alırken hazırladıkları şahit numune ile piyasaya sundukları cihazlar arasında ciddi farklar bulunuyor. Bu durumun önüne geçmek için öncelikle denetimlerin artırılması ve işletmecilerin de bu konuya hassasiyetle yaklaşarak, doğru markayı tercih etmeleri gerekiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram