İSKİD’ten “Klima Santrali Eurovent Enerji Verim Sınıfları” Webinarı

İSKİD Eurovent Klima Santrali Ayna Komisyonu, 4 Haziran Salı günü saat 10:00’da “Klima Santrali Eurovent Enerji Verim Sınıfları ” konulu bir webinar organize etti.

Moderatörlüğünü EAK- Eurovent Klima Santrali Ayna Komisyonu Başkanı Arel Arsoy‘un yaptığı webinarın ilk yarısında, EAK Üyesi Oğuz Saka, Eurovent enerji verim sınıfı hesaplama yönteminde kullanılan yaklaşımlar ve kabuller hakkında bilgiler aktardığı “Eurovent Enerji Verimliliği Yaklaşımı” konulu bir sunum gerçekleştirdi. 

On dakikalık aranın ardından başlayan webinarın ikinci bölümünde ise İSKİD Üyesi Mete Özşen, enerji verim sınıfı hesaplama değerlerinin yorumlanarak klima santrali tasarımının nasıl iyileştirileceğiyle ilgili örnekler vererek, güncel bilgileri aktardığı ” Eurovent Enerji Verimliliği Hesaplama Örnekleri ve Önerileri” konulu sunumunu katılımcılarla paylaştı. 

İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Korun açılış konuşmasında, İSKİD’in 1997 yılından beri Eurovent Derneğinin üyesi olduğunu ve Eurovent Derneği ile Eurovent Sertifikasyonun ülkemizde aynı kuruluşlar olarak düşünebildiği oysa birbirinden bağımsız statüde kuruluşlar olarak faaliyetlerini sürdürdüklerinin altını çizdi. Tunç Korun konuşmasında “Ülkemiz, klima santrali üretiminde oldukça güçlü bir seviyede. Ülkemizde Eurovent Sertifikasına sahip firmalara baktığımızda, bu firmaların yoğunlukla klima santrali üreticileri olduğunu görüyoruz, hatta Eurovent sertifikasyona kayıtlı en fazla klima santral üreticisi Türkiye’den. Klima Santralleri konusunda İSKİD 2023 İstatistik verilerine göre, üretimde %30 ve iç pazarda %42 artış görüldü. Buna bağlı olarak ihracat verilerinde geçen yıla göre %37 artış ile son 5 yıl değerlendirildiğinde, sektör ihracatını % 60 artırarak en yüksek seviyelere ulaştı. Bu verilerle Klima Santrallerinin, ülkemiz iklimlendirme sektör ihracatında önemli bir ürün grubu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Başarıları dolayısıyla tüm üreticilerimize teşekkür etmek isterim.” dedi. 

Tunç Korun webinara katkılarından dolayı İSKİD Eurovent Klima Santrali Ayna Komisyonu Başkanı Arel Arsoy, sunumları için Oğuz Saka ve Mete Özşen ve tüm komisyon üyelerine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Klima Santralinde Eurovent Enerji Sınıflarının Nasıl hesaplandığı konusunda paydaşların bilgilendirildiği webinar, katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile son buldu.

İSKİD Üyesi, Alarko-Carrier, Ebmpapst, Form, Termofan ve Eurovent Certita Certification sponsorluğunda yoğun katılımla başarılı bir şekilde organize edilen webinar videosuna İSKİD youtube sayfası üzerinden ulaşılabilir.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram