İSİB’ten Mısır’ın Tek HVAC-R Endüstrisi Etkinliği EGYPT HVAC-R EXPO, ASHRAE CAIRO Fuarı’nda Milli Katılım Organizasyonu

Türk iklimlendirme sektörünün birleştirici gücü İSİB, bu yıl sekizincisi düzenlenen HVAC-R EGYPT EXPO, ASHRAE CAIRO Fuarı kapsamında milli katılım organizasyonu gerçekleştirdi. Mısır’ın önde gelen tek HVAC-R endüstrisi etkinliği olan fuara, Türkiye’den İSİB ev sahipliğinde 16 firma katılım gösterdi. Mısırlı firmalarla Türkiye’den sektör temsilcilerini buluşturan fuarda, Birliğimizi temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Poyraz yer aldı.

13-15 Mayıs 2024 tarihlerinde Egypt International Exhibition Center’da (EIEC) düzenlenen organizasyonda eş zamanlı olarak konferanslar yapıldı. Toplam 273 katılımcı firmanın yer aldığı fuarın açılışını ise Mısır Elektrik ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Mohamed Shaker Al-Marqaby ile Mısır Ticaret ve Endüstri Bakanı Ahmed Samir yaptı. Aynı gün T.C. Ticaret Bakanlığı Kahire Ticaret Müşaviri Hakan Atay da katılımcı firmaları ziyaret ederek Mısır pazarı ve ticari ilişkiler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Fuar alanında ana giriş ve iç giriş kapılarındaki ekranlarda Milli Katılım organizasyonu ve Türk iklimlendirme sektörüne yönelik dikkat çekici ve tanıtıcı reklam çalışmaları gerçekleştirildi. HVAC-R EGYPT EXPO, ASHRAE CAIRO Fuarı, Mısır’daki ısıtma, soğutma, havalandırma ve iklimlendirme sektörü için önemli bir platform oluşturdu. Türkiye’deki firmaların Mısır pazarına girişini kolaylaştıran fuar, sektördeki yeni gelişmelerin takip edilmesine imkân sağladı. Yapılan ikili görüşmelerde Türkiye’den gelen katılımcılar, fuarın oldukça verimli geçtiğini aktarırken iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinde etkinliklerin çok önemli bir buluşma adresi olduğunu ifade etti.

Tüm ürün gruplarında 58.4 milyar dolar ithalatı olan Mısır, iklimlendirme sektörü alanında 2023 yılında 2.5 milyar dolar ithalat gerçekleştirdi. Bir önceki yıla göre ithalatında, yüzde 11 oranında azalış gösterdi. Buna rağmen Türkiye’nin Mısır’ın sektör ithalatındaki payı, 2022 yılında yüzde 5.3 iken 2023 yılında yüzde 5.8 oldu. İki ülke arasındaki ilişkiler ve Mısır ekonomisinin gelişmesi ile birlikte kapsamı artan ekonomik iş birlikleri iklimlendirme sektörü alanında da etkisini gösteriyor.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram