Hisense HVAC Yeni Ürünlerini Göz Kamaştırıcı Bir Etkinlikle Tanıttı

10 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen Yeni ürünler lansmanı organizasyonuna başta Doğu Avrupa, Kafkasya, Balkanlar ve Türkiye olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden katılımcıya ev sahipliği yaptı. Basının da yoğun ilgi gösterdiği yeni ürün lansman töreninin açılışı Hisense HVAC Global Başkan Yardımcısı Youbo Li’nin vizyoner ve motivasyon dolu enerjik sunumu ile start aldı. Ardından Hisense HVAC Türkiye Başkan Yardımcısı Turhan Karakaya‘nın moderatörlüğünde ürün geliştirme projelerinin liderliği yapan Hisense HVAC yöneticilerinin katıldığı bir panel düzenlendi. Panel soru cevap şeklinde ilerledi. Sunumlar esnasında sektörde devrim niteliğinde olacak birçok yenilik katılımcılarla buluştu. . 

Ppanelistlerin sunumlarında; VRF sistemler, Isı pompaları, Chiller Soğutma Grupları, Güneş Enerjisi ile elektrik üreten PV (Photovoltaic) sistemler, Elektrik Enerjisi depolama üniteleri, akıllı ev sistemleri ile merkezi bina yönetim otomasyon teknolojileri görücüye çıktı. 

Çevre dostu ve düşük enerji tüketen yüksek verimli sistemler, yapılar temalı yeni inovasyon eğiliminin damga vurduğu tanıtım toplantısında kendi kendine yetebilen konutların artık hayal olmayacağı, kendi elektriğini üreten ve depolayan yapıların kendi ürettiği enerji ile ısıtma, soğutma, sıcak su ihtiyaçlarını sıfır karbon emisyonu ile gerçekleştirilebileceği, bunu yaparken de yeni ürünlerle sistemlerin çok yüksek verim değerlerine erişebildikleri ayrıntıları ile nitelikli ve seçkin katılımcı heyetine aktarıldı. 

Bu bağlamda Hisense HVAC teknik yönetim heyeti, kendi enerjisini üreten, çevre dostu, en az enerji kullanımı ile en yüksek verim değerlerine ulaşabilen, kendi kendine yetebilen mekanlarda sorunsuz çalışabilen, ısıtma, soğutma hatta sıcak su ihtiyaçlarını dahi tamamen tabiat enerjisi ile sağlayabilecek cihazlar üretmek için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. 

İlk olarak; Hisense markalı VRF-Değişken Soğutucu Akışkan Debili Klima Sistemlerinde birçok yenilik izleyicilerle buluşturuldu. Mini VRF olarak adlandırılan ürün grubunda 6 ve 8 HP Rotary kompresörlü ve tek fanlı yeni ürünler çok daha küçük bir dış ünite gövdesinde VRF’in tüm avantajlarını bünyesinde barındırıyor. Sektörde ilk ve tek olan ve 22,4 kW kapasitede dahi tek fana sahip VRF dış üniteli Mini VRF sistemlerin kullanıcılarla buluşmaya hazır olduğu tüm yeni teknolojik avantajları ile sektörün hizmetine sunuldu.

Mini VRF grubundaki bir diğer gelişme ise Hisense Hi-Smart H5 Serisi Önden Atışlı VRF sistemler ile ilgili idi. Tamamı yeni nesil, düşük GWP (Global Isınma Potansiyeli)’ne sahip R32 soğutkanlı olarak piyasaya sürülen yeni seri önden atışlı VRF sistemlerde 14 ve 16 HP kapasitede yeni ürünler ürün gamına eklendi. Ayrıca sistemler önden atışlı olmasına rağmen tıpkı üstten atışlı VRF sistemlerde olduğu gibi yan yana getirilerek kaskad bağlantı yapılabilecek. 2 dış üniteyi birleştirerek tek bir sistem haline getirilebilecek yeni Hi-Smart H5 serisinde kapasiteler 32 HP’ye kadar çıkabiliyor. 

Bir diğer devrimsel yenilik sunumu ise üstten atışlı VRF Sistemler ile ilgili idi. Yeni Hisense S5 Serisi VRF sistemlerin dış ünitelerinde artık siyah ve krem rengi olmak 2 farklı seçenek söz konusu. Tek gövdede 42 HP’ye kadar ulaşılabilen bu yeni S5 VRF serilerinde yenilikler elbette bunlarla kısıtlı değil. Bir dış ünite sistemine artık 64 değil tam 128 adet iç ünite bağlamak artık mümkün. Üstelik toplam bakır borulama limiti 1200 metre’ye ulaşıyor. 32 HP dış ünitelerin 4’lü kombinasyonu ile bir sistemde toplam 128 HP kapasiteye ulaşılabiliyor. Otomatik gaz şarjı, cep telefonundan bile servis kontrollerinin yapılabilmesi, yüksek verimli yeni çözümler gibi özellikler sunumda vurgulandı.

Ardından Hisense Hi-Therma Serisi Isı Pompalarına yönelik kapsamlı tanıtımlar yapıldı.. R32’li Hisense Hi-Therma Isı Pompaları 4,4 kW’dan başlıyor ve 16 kW’a kadar monoblok ve split olarak kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Ayrıca kendinden boylerli Integra Isı Pompalarına da ilgi çok yoğun idi.

Bir diğer çok büyük adım ise R290 soğutkanlı yeni Hi-Therma-II  serisi Isı Pompaları ile ilgili atıldı. Avrupa’dan onaylı IF ve Reddot tasarım ödüllü yeni Hisense Hi-Therma Isı Pompaları global ısınma etkisi neredeyse sıfır olan yeni R290’lı, çok şık tasarımlı ürünleri müşterileriyle buluşturmanın heyecanını yaşadı.

Hisense HVAC çevre dostu çözümlerini de toplantıya katılan izleyicileri ile buluşturdu. Hibrit Inverter, Elektrik Enerjisi Depolama Sistemleri ve Hisense markalı PV’ler toplantıya damga vuran yeni teknolojiler ve ürünler oldu. Akıllı Konut ve Akıllı Merkezi Sistem kontrolleri de yine enerjinin verimli kullanılması ve optimizasyonu ile ilgili çığır açıcı özellikler barındırıyor.

200 üzeri kişinin katıldığı organizasyonda panel şeklinde düzenlenen yeni ürünlerin ayrıntılı olarak tanıtımlarının ardından kokteyl sunumu ve müzik eşliğinde devam etti.

Organizasyona Türkiye’nin en önemli proje firmaları, bakanlık çalışanları, üniversiteler, büyükşehir belediyeleri, sektörel basının katılım gösterdiğini belirten Hisense Marketing&Satış Müdürü Nilay Doğan, lansmanın, bu sene gerçekleştirmeyi düşündükleri organizasyonlardan sadece bir tanesi olduğunu, EURO 2024‘ün resmi partneri olmaları sebebiyle turnuva sürecinde daha pek çok güzel organizasyon gerçekleştireceklerini belirtti.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram