Hisense HVAC Academy Eğitim Merkezi Doğuş Üniversitesi’nde Açıldı

Hisense HVAC ; Türkiye’nin en köklü vakıf üniversitelerinden biri olan Doğuş Üniversitesi’nin İstanbul sanayisinin tam kalbinde yer alan yeni kampüsünde mükemmel bir eğitim merkezi ve laboratuvarı kurulumu gerçekleştirdi. 10 Mayıs 2024 tarihinde büyük bir törenle açılışı gerçekleştirilen Hisense HVAC Academy Eğitim Merkezi, Doğuş Üniversitesi’nin yeni Dudullu Yerleşkesinde yer almaktadır. Bu eğitim merkezinde VRF sistemlerden, Isı pompalarına, akıllı bina yönetim sistemlerinden havalandırma ekipmanlarına kadar birçok İklimlendirme Sistemi çalışır halde eğitime hazır hale getirilmiştir.

Doğuş Üniversitesi Rektörlüğü ve Hisense HVAC arasında yapılan uzun vadeli protokol kapsamında kuruluşu gerçekleştirilen eğitim merkezi gerek Türkiye İklimlendirme Sektörü firmaları gerekse de diğer sanayi işletmelerine örnek olacak bir çok yenilik içeriyor. Üniversite tarafından ücretsiz olarak tahsis edilen oldukça büyük ve verimli alana tüm gerekli olan teknik alt yapı, ürün tedariği ve eğitim materyalleri temini ile uygulamaları Hisense HVAC tarafından gerçekleştirilmiştir. Hisense HVAC Academy potansiyel öğrenci kitlesine başta İklimlendirme mesleğini sevdirmek için yoğun çaba harcamayı planlıyor. Ayrıca üniversitenin başta Makine Mühendisliği bölümü akademik kadrosu olmak üzere olabildiğince geniş yelpazedeki akademisyenlere İklimlendirme sektörü ve sistemleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler vererek sektör ile akademik mesafeyi kısaltmak diğer hedefler arasında yer alıyor. Ayrıca bu eğitim merkezinde Hisense HVAC Türkiye, Doğu Avrupa ve Kafkasya Bölgesi eğitmenleri, distribütörleri kendi eğitim programlarını yapmayı planlıyor. Bu eğitim ve toplantılara Doğuş Üniversitesi’nin ayrıcalıklı öğrencileri ve seçkin akademik kadrosu da istedikleri takdirde dahil olabilecekler. Sektöre ve HVAC alanında uzmanlaşmak isteyen İklimlendirme Sektör Mensuplarına yönelik olarak da ayrıca sertifikalı birçok eğitim programı da düzenlenecek, ilgili eğitim konuları ve takvimi kısa süre içinde ilan edilecektir.

Bu perspektifler doğrultusunda açılışı gerçekleştirilen Hisense HVAC laboratuvarının ilgili açılış törenine katılım tahmin edilenden ve beklenenden çok daha yoğun oldu. Dünyanın birçok ülkesinden, Doğu Avrupa’dan, Kafkasya’dan, Balkanlar’dan ve Türkiye’den yüz kişinin üzerinde seçkin misafirin katılımı yapılan yatırımın ne denli önemli ve değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Açılış töreninin ilk konuşmacısı Doğuş üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr.  Turgut Özkan oldu. Ardından Hisense HVAC Başkan Yardımcısı Youbo Li, Doğuş Üniversitesi’nin Hisense HVAC’a bu imkânı sağlamasından, Türkiye İklimlendirme Sektörüne böyle bir yatırım yapmanın memnuniyetini ifade etti. 

Kendisi de aynı zamanda Doğuş Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu olan, Hisense HVAC’ı temsilen üniversite Danışma Kurulu üyesi de olan Hisense HVAC Türkiye Başkan Yardımcısı Turhan Karakaya da açılış töreninde söz aldı ve bu akademinin ne amaçlarla kullanılacağını, sektöre ve akademik dünyaya katacağı katma değeri ayrıntıları ile ifade etti.

Programın devamında ise bu tür bir eğitim yatırımının sektöre, sektör mühendisliğine ve geleceğine ne tür yararlar sağlayacağı hususunda sektör duayenlerinden, iklimlendirme sistemleri tasarım mühendisliğinin en bilinen isimlerinden biri olan Sayın Cevat Tanriöver de söz alarak ilgili eğitim merkezinin başta Isı Pompaları olmak üzere çevre dostu yüksek verimli sistemlere yönelik kullanılmasını temenni ettiğini, üniversite-sanayi işbirliği ile bu alanda ortak projeler ve Ar-Ge çalışmalarına kapı aralamasını temenni ettiğini ifade etti, emeği geçenlere yürekten teşekkürlerini iletti.

 Açılış konuşmalarının ardından Hisense HVAC Global Başkan Yardımcısı You Bo Li, Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Turgut Özkan ve Türkiye Başkan Yardımcısı Turhan Karakaya arasında karşılıklı plaket takdimleri gerçekleştirildi. Turhan Karakaya ise süreç boyunca emeği çok büyük olan Prof. Dr. Tarık Baykara’ya plaket verdi. 

Ödül töreninin ardından ile devam eden hız kesmeden devan eden organizasyonun son aşamasında Hisense HVAC Akademi kapısı önünde tüm seçkin katılımcıların huzurunda kurdela kesme töreni gerçekleştirildi. Törene katılan yabancı ve yerli misafirler eğitim laboratuvarını ayrıntılı olarak inceleme fırsatı da buldular. Törene yurtdışından da katılım olduğu gibi şirket başkanları ve sektörel basın da yoğun ilgi gösterdi. 

İkramlar ve misafirler arası sıcak sohbetlerin sonrası düzenlenen eğitimde Hisense expert ödülleri dağıltıldı. Sayın Cevat Tanrıöver, Sayın Hamit Mutlu, Sayın Mustafa Öksüz, Bogdan Popescu, Robert Stroiński, Smirnova Yulia ve Azim Mukanov Hisense Expert Sertifikalarını aldılar. 

Doğuş Üniversitesi ile Hisense HVAC arasında gerçekleşen protokol kapsamında yerli ve yabancı katılımcıların yanı sıra ulusal basın ve sektörel basının ilgisi de çok yoğun oldu. Hisense HVAC yetkilileri bu eğitim merkezinin Türkiye ve çevre bölgelere büyük hizmetler vereceğine emin olduklarını belirttiler..

Hisense HVAC Akademi yoğun şekilde kullanılarak hem akademik dünyaya hem de iklimlendirme sektörüne yönelik birçok eğitime ev sahipliği yapacak ve üniversite ile Hisense ortak logolu sertifikalı eğitim programlarına yönelik merkezi bir özelliğe sahip olacak.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram