Danfoss, Dünya Soğutma Günü’nde Sürdürülebilir ve Enerji Verimliliği Sağlayan Soğuk Zincir Altyapılarının Geliştirilmesine Dikkat Çekiyor

Soğuk zincirde ve soğutma sistemlerinde enerji verimliliğinin artırılması, 2050 yılına kadar gerekli enerji tasarrufunun yüzde 30’unu sağlarken, gıda israfını da büyük ölçüde azaltabilir.

Danfoss, sürdürülebilir ve enerji verimliliği sağlayan soğuk zincir altyapısının kurulmasına daha fazla dikkat çekilmesi çağrısında bulunuyor.

Dünya genelinde deneyimlenen iklim değişikliği, nüfus artışı, kentleşme ve yükselen gelirler, soğutma ihtiyacının artmasına neden oluyor. COP28’de açıklanan ilk Küresel Soğutma İzleme Raporu’na göre, soğutma talebi 2050 yılına kadar üç katına çıkabilir.

Bu durumun, 2050 yılına kadar sera gazı emisyonlarının da iki katına çıkmasına yol açacağı belirtiliyor. Günümüzde, bu rakam Amerika Birleşik Devletleri’nin yıllık toplam sera gazı emisyonlarından daha fazlasına denk geliyor.

“Sürdürülebilir ve verimlilik sağlayan soğuk zincir altyapısına daha fazla önem verilmeli”

26 Haziran Dünya Soğutma Günü’ne özel açıklamalarda bulunan Danfoss İklimlendirme Çözümleri Türkiye Satış Direktörü Ayfer Altun, “Küresel Soğutma İzleme Raporu, minimum enerji performans standartları ve pasif soğutma yoluyla soğuk zincir ve soğutmada verimliliğin artırılmasının, 2050 yılına kadar gerekli enerji tasarrufunun yüzde 30’unu sağlayabileceğini ve gıda kaybını büyük ölçüde azaltabileceğini gösteriyor. Bu büyük enerji tasarrufu, soğutmanın yıl boyunca 24 saat çalışmasından kaynaklanıyor. Son teknoloji enerji verimliliği dahil olmak üzere, mevcut teknoloji de kullanılarak 2050 yılındaki emisyonlar yüzde 97 oranında azaltılabilir. Danfoss olarak, dünya genelinde verimli soğutma eksikliği nedeniyle gıdaların yüzde 14’ünün kaybolduğuna ve bu miktarın 1 milyar insanı besleyebileceğine dikkat çekiyoruz. Bu yüzden sürdürülebilir ve enerji verimli soğuk zincir altyapısına daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Faaliyetlerimizde soğutmanın kritik rolünü ön planda tutarak, sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamayı hedefliyoruz. İnovatif soğutma çözümleri ve gelişmiş teknolojilerle hem enerji verimliliğini artırabilir hem de gıda güvenliğini sağlayabiliriz” dedi. 

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram