Daikin’in İklim Krizine Karşı Düzenlediği Video Yarışmasında Kazananlar Belli Oldu

100 yıllık geçmişiyle iklimlendirme sektörünün öncü ve yenilikçi markası Daikin’in iklim krizine karşı farkındalık amacıyla düzenlediği; “Daikin’le Yaşanabilir Gelecek Video Yarışması’’na birbirinden çarpıcı ve etkileyici yüzlerce video katıldı. Kazananların 27 Haziran tarihinde açıklandığı yarışmada, birincilik ödülü “Kota” adlı kısa filmiyle Cevahir Çokbilir’in oldu.

“Daikin’le Yaşanabilir Gelecek Video Yarışması”na katılan yarışmacılar, küresel iklim değişikliğine dikkat çektikleri kısa filmleri ile iklim değişikliği konusundaki fikirlerini ve çözüm önerilerini çektikleri etkileyici videolarla paylaşma fırsatı buldular. 29 Ocak’ta daikinyarisma.com websitesi üzerinden başlayan başvuru dönemi yoğun ilgi sonucu 3 Mayıs’a kadar uzatıldı ve ilk değerlendirme ünlü radyo program yapımcıları Nihat Sırdar ve Mete Güçlü, Daikin Türkiye Kurumsal İletişim Bölüm Müdürü Hülya Dinçer, Reklam Ajansı Yöneticisi Melis Yarıcı ve Belgesel Yapımcısı Sedat Açıl’ın yer aldığı Seçici Kurul tarafından gerçekleştirildi. Seçici Kurul, iklim krizinin yarattığı sorunları ve çözüm önerilerini sanatsal ve görsel yönden güçlü ifadelerle en iyi anlatan 5 videoda karar kıldı. Finale kalan 5 video ise 5 Haziran- 21 Haziran tarihleri arasında Daikin Türkiye YouTube hesabında yayınlanarak izleyicinin beğenisine ve oylamasına sunuldu.

Kazananları Daikin Türkiye YouTube Takipçileri Belirledi

“Daikin’le Yaşanabilir Gelecek Video Yarışması”na katılan ve Daikin Türkiye YouTube kanalında yayınlanan en iyi 5 video, yaklaşık iki hafta boyunca binlerce kişi tarafından izlendi ve büyük beğeni topladı. İklim krizine dikkat çeken, sanatsal yönden de güçlü olan videolar izleyiciler açısından da farkındalık yaratma konusunda başarıya ulaştı. Video yarışmasının kazananlarını da verdikleri oylarla yine Daikin Türkiye YouTube takipçileri belirledi. Yarışmanın birincisi, en çok izlenen ve beğeni alan Cevahir Çokbilir’in “Kota” isimli kısa filmi oldu. İkincilik ödülünü ise Nazmi Cem Beyazıt “Bu Dünya Soğuyacak” isimli çalışması ile aldı. Üçüncülük ödülünü “Kıyısız” isimli filmi ile Berat Yüksek kazandı. Daikin, yarışmanın kazananlarını birbirinden değerli hediyelerle ödüllendirdi. Yarışmanın birincisi Apple 6. Nesil iPad Pro 12.9″ ödülünü alırken; ikinciye Daikin Shira Eco klima, üçüncüye ise Daikin Sensira klima ödül olarak verildi.

Doğal Kaynakların Tükendiği Bir Gelecekte Bizi Nelerin Beklediği Anlatılıyor

“Kota” adlı kısa film ile yarışmanın birincisi olan Cevahir Çokbilir, 2040 yılında doğal kaynakların tükendiği, susuzluğun had safhada olduğu bir toplumda bizi nelerin beklediğini distopik bir çerçevede anlatıyor.

İkincilik ödülünü alan Nazmi Cem Beyazıt, “Bu Dünya Soğuyacak” isimli çalışmasında dede-torun hikayesi üzerinden doğal kaynakların tükenmesini anlatırken, üçüncülük ödülünün sahibi Berat Yüksek ise “Kıyısız” adlı filminde doğanın sunduğu seslerin yok oluşuna işaret ederek iklim farkındalığına dikkat çekiyor.

Video yarışmasına birbirinden değerli çalışmaların katıldığını belirten Daikin Türkiye Kurumsal İletişim Bölüm Müdürü Hülya Dinçer: “Bu yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz kısa film yarışmamız ile Daikin için çok önemli bir konu olan iklim farkındalığına dikkat çekmeyi amaçladık. 29 Ocak’ta başvuru dönemi başlayan yarışmamıza birbirinden değerli filmler katıldı ve ilk 5 film jüri değerlendirmemiz ile belirlendi. Final kazananlar ise halk oylaması ile YouTube kanalımız üzerinden gerçekleşti. Ödül alan filmlerin hepsi iklim krizine dikkat çekici açılardan yaklaşan, doğal varlıkların korunmasının ve sürdürülebilir bir dünya inşa etmenin önemini etkileyici açılardan anlatan filmler. Katılımcıların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor ve ödül alan yapımcılarımızı gönülden kutluyoruz” dedi.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram