Chillventa 2024 Neredeyse Tamamen Doldu!

8 – 10 Ekim tarihleri ​​arasında Chillventa 2024 bir kez daha küresel soğutma, iklimlendirme, havalandırma ve ısı pompası topluluğunun uluslararası merkezi olacak. Chillventa Kongresi fuardan bir gün önce gerçekleşecek. Bir günlük kompakt kongre programı, dünyanın dört bir yanından gelen uzmanlara en son trendler ve gelişmeler hakkında derinlemesine bilgi edinme şansı verecek. Bu yıl hem kongrede hem de fuarda sürdürülebilirlik, dijitalleşme, enerji dönüşümü ve soğutucu akışkanlar gibi konular ön planda olacak. Organizatörler fuarla ilgili önemli rakamlarda artış görmeyi bekliyor. Yaklaşık dört ay kala, sergi alanında belirgin bir artış şimdiden kendini gösteriyor: Sergi alanı neredeyse tamamen dolu.

NürnbergMesse Chillventa Direktörü Daniela Heinkel, “Chillventa 2024’ün görünümü mükemmel” diyor. “Bugün itibarıyla Nürnberg’de 50’ye yakın ülkeden 930’a yakın katılımcı firmayı ağırlamayı bekliyoruz. 2022’deki Covid sonrası olayla karşılaştırıldığında ziyaretçi sayısında bir kez daha artış görüyoruz. Alan açısından, bir önceki etkinliğin nihai rakamını yüzde beşlik bir büyümeyle çoktan aştık. Çok az sayıda kalan yerlerimiz dışında, neredeyse tamamı dolmuş durumdayız. Chillventa’nın büyümesi harika bir sinyal ve aynı zamanda Chillventa’nın dünyanın her yerindeki şirketlerin doğru müşterilerle tanışması, kendilerini tanıtması ve bağlantı kurması için önemli bir ticaret platformu olduğunun kesin bir işaretidir.” Heinkel, ticari ziyaretçilerle ilgili olarak bir ön tahminde bulunuyor: “Biraz kristal küreye bakmaya benzese de, bir kez daha 30.000’den fazla uzmanı ağırlamayı bekliyoruz.”

Büyük uluslararası birlik

Chillventa her zaman güçlü bir uluslararası varlığa sahip olmuştur. 2024 yılında yurt dışından katılımcı oranının %75 olması bu alanda da büyümenin devam edeceğini gösteriyor. 2022 yılında ticari ziyaretçi oranı %56 oldu. Heinkel, “2024 yılında ziyaretçi tarafında da benzer düzeyde yüksek düzeyde küresel katılım bekliyoruz” diyor. “Bu bir kez daha fuarın iklimlendirme, havalandırma ve ısı pompası segmentlerinde soğutma teknolojisi alanında önde gelen uluslararası fuar olma iddiasını destekliyor. Chillventa uluslararası ağ platformudur: Chillventa Connecting Experts.”

Chillventa ve Chillventa KONGRESİ’ndeki önemli konular

Geniş ürün ve hizmet yelpazesiyle Chillventa, soğutma, iklimlendirme, havalandırma ve ısı pompalarına yönelik bileşenler, sistemler ve uygulamalarla bir kez daha sektöre genel bir bakış sunuyor.

Bu yıl sergi ve kongre, sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi bağlamında özellikle ısı pompaları ve soğutucu akışkanlara odaklanacak.

Diğer konular arasında dijitalleşme, genel enerji verimliliği, soğutma sistemleri için BT güvenliği, çevreci tasarım, kontroller aracılığıyla verimlilik, ısı transferinde yenilik, veri merkezlerinde iklimlendirme ve atık ısı kullanımı, ısı geri kazanımı ve çok daha fazlası yer alıyor.

Sergiden önceki gün düzenlenen Chillventa Kongresi, uzmanlara güncel sektör konularına ilişkin kapsamlı bir bakış açısı sunuyor. Önde gelen uluslararası konuşmacılar, Ar-Ge ve fiili uygulamalardan edindikleri bilgileri aktaracak ve Almanya, Avrupa ve dünya genelindeki mevcut siyasi koşullar hakkında bilgi verecek. Bu yılki kongre programı sürdürülebilirlik, soğutucu akışkanlar ve enerji dönüşümüne odaklanan aşağıdaki konu alanlarını içermektedir.

* Soğutma teknolojisinde sekizinci İnovasyon Günü: Döngüsel ekonomi de dahil olmak üzere enerji verimliliği ve iklimin korunması (Almanca)

* ASERCOM + EPEE Sempozyumu (İngilizce)

* Ticari ve Endüstriyel Uygulamalar için Isı Pompası Teknolojileri (İngilizce), Almanya ve AB’deki ısı pompası pazarı, kurutma için ısı pompaları ve endüstriyel ısı pompaları gibi konuları içerir

* Atık ısı kullanımına odaklanan veri merkezlerinde enerji verimli iklimlendirme (Almanca)

Chillventa ticaret forumlarında ilk elden uzmanlık

Sektörün önde gelen konuşmacıları ve şirketler, Salon 7A’da Soğutma, Salon 4A’da İklimlendirme, Havalandırma ve Isı Pompaları, Salon 8’de Uygulama, Eğitim ve Düzenleme ve Salon 9’da A Practical Guide to Digitization konularını kapsayan sunumlar yapacaklar.

Isı pompaları bölümünde ticari ziyaretçiler, düşük güçlü havadan havaya ısı pompalarından MW aralığındaki endüstriyel ısı pompalarına ve buhar üretimi gibi amaçlar için kullanılan çok popüler yüksek sıcaklıklı ısı pompalarına kadar sunumlar bulacaklar.

Soğutucu akışkanlarlakarmaşık konuları kapsayan bir dizi sunum alon 4A, 7A ve 8’deki ele alınacaktır. Kapsanan konular arasında F-Gaz Yönetmeliğinin etkileri, PFAS’ın önemi, düşük GWP’li soğutucu akışkanlar için soğutma yağlarının kullanımı, sızıntı yer alacak. algılama, A2 ve A3 soğutucu akışkanlar için sensörler, yanıcı soğutucu akışkanlar kullanıldığında risk değerlendirmesi, R744 ve R717 sistemlerinin optimizasyonu, R290 ısı pompaları ve iklimlendirme sistemleri için planlama.

Görevler ve çözümler sunulacaktır: Soğutma kulesi hijyeni, biyofilm olmaması ve dolayısıyla lejyonella olmaması, su kimyası, sızıntı tespiti, soğutucu akışkan pompaları, EC fanları, EN 378’in önemi, geleceğin fanı, su koruması, kompresör geliştirmeleri (örn. yağsız) ), R744 sistemleri için ejektörler, bulut çözümleri, AC ve ısı pompaları için soğutucu çözümleri, filtre teknolojileri, soğutulmuş su için sistem çözümleri, bulut çözümleri, AC ve ısı pompaları için soğutucu çözümleri ve bira fabrikaları, süt işleme ve süpermarketlerdeki uygulamalar .

Son olarak, Salon 9’un ticari ziyaretçileri, A PRATİK KILAVUZU DİJİTİZASYON forumunda her türlü iş sürecini dijitalleştirerek verimliliği ve üretkenliği nasıl artırabileceklerini ve geleceklerini nasıl güvence altına alabileceklerini ilk elden öğrenebilirler. Büyüleyici tartışmalar ve ayrıntılı röportajlarda uzmanlar ve deneyimli girişimciler, müşterilerin ve iş ortaklarının dijital olarak konumlandırılmış bir ticari işletmeden ne beklediklerine dair bir fikir verecek. Özellikle dijital olarak konumlandırılmış ticari işletmelerin ağ bağlantılı sistemleriyle nasıl güvenli bir şekilde çalıştığını öğreneceksiniz.

Özel sunumlar: Profesyoneller tarafından profesyoneller için

Chillventa, uzun süredir devam eden geleneğini 2024’te de sürdürecek bilgilendirici özel sunumlarıyla tanınıyor. Bu sunumlarda güncel ve sektörle ilgili konular ele alınacak, en son teknolojilere ilişkin içgörüler sağlanacak ve gerekli uzmanlık anlatılacak.

Bu yıl Federal Teknik Üniversite önemli bir konuyu sunacak: “Soğutucu akışkan kaybı ve sızıntı bulunamadı! Nasıl çalışır!” Sızıntı tespiti ve sızıntı testi konusunda gösterilerin yapılacağı Salon 4’te. Özellikle sızıntı dedektörlerinin işlevsel testlerine, zarf yönteminin uygulanmasına ve basınç düşüşü testinin görselleştirilmesine odaklanılacaktır.

Isı pompaları, etkinliğin ilk başlangıcından bu yana Chillventa‘nın değişmez bir parçası oldu. Son yıllarda inşaat sektörünün ve endüstriyel süreçlerin karbondan arındırılması için anahtar teknoloji olarak yerleşmişlerdir. AIT Avusturya Teknoloji Enstitüsü, ısı pompalarını 25 yıldan fazla bir süre önce, yüksek sıcaklıklı ısı pompalarını ise yaklaşık on yıl önce araştırmaya ve geliştirmeye başladı. Bu tanınmış araştırma ortağı, Chillventa’da ısı pompası optimizasyonu, endüstriyel kurutma proseslerinde kullanım ve konut binalarındaki gaz kazanlarının yerine kullanılması alanındaki araştırma projelerinden elde edilen en son gelişmeleri ve sonuçları sunacak. https://www.ait.ac.at/en/solutions/heat-pump-technologies

Chillventa’daki diğer program öne çıkanları

Destek programı ve özel sunumların yanı sıra yine rehberli turlar, stajyer turları ve Salon 9’da Almanya Soğutma Ticaret Şampiyonası düzenlenecek.

Daha fazla bilgiyi www.chillventa.de/en/events-programme adresinde bulabilirsiniz.

Genç şirketler ve start-up’lar için platform

Chillventa, uluslararası start-up’lara yenilikçi ürünlerini, çözümlerini, fikirlerini veya hizmetlerini uluslararası START:HUB alanında sunma fırsatı sunuyor. Burası Salon 9’da Genç Yenilikçiler alanının yanında yer alıyor ve Chillventa’nın Alman Federal Ekonomik İşler ve İklim Koruma Bakanlığı (BMWK) ile birlikte genç, yenilikçi şirketler için bir platform sağladığı yerdir. Almanya’daki start-up’lar ve genç şirketler, sübvansiyonlu “Genç Yenilikçiler” pavyonunda ürün yeniliklerini ticari ziyaretçilere sunma fırsatına sahip oluyor.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram