Akıllı ve Yenilikçi Teknolojisi ile Wilo, MIMA 2024 Ödülünü Kazandı

Üstün teknolojisi ile dünyada 150 yıldır su teknolojilerinin geleceğini şekillendiren Wilo, Microsoft Almanya ve Roland Berger tarafından verilen prestijli Microsoft Intelligent Manufacturing Award’ı (MIMA) kazandı. Wilo, akıllı fabrikasında kullanılan ve 12.000’den fazla ürün çeşidi montajı için çalışanlara adım adım talimatlar sunan adaptif işçi yardım sistemi ile “Değer Kat!” kategorisinde ödüle layık görüldü. Wilo Grubu CEO’su Oliver Hermes, bu ödülün dijital dönüşümdeki öncü rolünün altını çizerek sistemi diğer üretim tesislerine yaymayı planladıklarını ifade etti.

Dortmund merkezli teknoloji devi Wilo, Wilopark’ta bulunan akıllı fabrikasında kullanılan adaptif işçi yardım sistemi ile MIMA ödülünü kazandı. Ekonomi ve bilim alanındaki önde gelen uzmanlardan oluşan jüri, Wilo’yu yenilikçi teknolojilerle üretim süreçlerini dönüştürme konusundaki üstün başarısı nedeniyle “Değer Kat!” kategorisinde ödüllendirdi. Adaptif işçi yardım sistemini yakında diğer modern üretim tesislerinde kullanacak olan şirket, sürdürülebilir çözümleriyle endüstriyel dijitalleşmede öncü rolünü pekiştiriyor ve geleceğe yönelik güçlü bir vizyon sergiliyor.

İş Gücümüzü Esnek ve Verimli Şekilde Kullanıyoruz

Wilo‘nun geliştirdiği adaptif işçi yardım sistemi, üretim çalışanlarının yetenek ve deneyimlerine göre kişiselleştirilmiş destek sağlayarak montaj süreçlerini kolaylaştırıyor. Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile entegre edilen sistem, eğitim sürelerini kısaltırken, iş gücünün farklı iş istasyonlarında esnek bir şekilde çalışabilmesini mümkün kılıyor. Bu inovatif yaklaşım, kaliteyi ve verimliliği artırırken, aynı zamanda çalışan memnuniyetini de yükseltiyor. Sürdürülebilir akıllı teknolojideki sistemlerinin her geçen gün daha da etkili hale geldiğini belirten Wilo Grubu’nun CTO’su Georg Weber, “Dijitalleşme, endüstride somut katma değerler yaratıyor ve bu süreçte insan faktörünü göz ardı etmiyoruz. Bu ödül, dijital dönüşümün getirdiği gerçek faydaların bir kanıtıdır. Adaptif işçi yardım sistemi, sadece üretim süreçlerimizi optimize etmekle kalmıyor, aynı zamanda çalışanlarımızın eğitim sürelerini kısaltarak onların yetkinliklerini artırıyor. Bu sayede, iş gücümüzü daha esnek ve verimli bir şekilde kullanabiliyoruz. Dijital dönüşüm yolculuğumuzda, teknolojinin insan odaklı kullanımını benimseyerek, hem kalite hem de verimlilik açısından önemli kazanımlar elde ediyoruz” şeklinde konuştu.

MIMA, üretim süreçlerini dönüştürmek için teknolojileri kullanan şirketleri onurlandırmak amacıyla düzenleniyor. MIMA ile Wilo, son dönemde ikinci prestijli endüstri ödülünü kazanmış oldu. Şirket geçen yıl, Dortmund’daki akıllı fabrikası ile “Olağanüstü Dönüşüm: Dijitalleşme” kategorisinde “2022 Yılın Fabrikası ” seçilmişti.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram