TTMD, MTMD ve Borusan Boru İş Birliğiyle Düzenlenen 3.Mechtalks Etkinliği Başarıyla Gerçekleşti

MechTalks, Geleceğin Anahtarını Açıkladı: Sürdürülebilir Mühendislik

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD), Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD) ve Borusan Grup şirketlerinden Borusan Boru’nun ev sahipliğinde, MechTalks etkinlikler serisinin üçüncüsü 15 Mayıs 2024’te İstanbul, Divan Kuruçeşme’de düzenlendi. Bina endüstrisinde sürdürülebilirliğe odaklanan etkinlikte, sürdürülebilir bir geleceğin, “Temiz, güvenli ve etkin enerji” ile mümkün olabileceği mesajı verildi.
 
TTMD, MTMD ve Borusan Boru iş birliği ile hayata geçen MechTalks etkinliklerinin bina endüstrisinde sürdürülebilirliğe odaklanan üçüncü buluşması 15 Mayıs 2024’te İstanbul, Divan Kuruçeşme’de gerçekleştirildi. Geleceğin mühendislik gereksinimlerinin ve sürdürülebilirlik vizyonunun tartışıldığı 4 oturumdan oluşan etkinliğe, yurt içi ve yurt dışından konusunda uzman konuşmacılar, kamu ve özel sektörün yönetici ve çalışanları, iş insanları, akademisyenler, girişimciler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışını TTMD Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Köroğlu Isın, MTMD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Suiçmez ve Borusan Boru İcra Kurulu Başkanı Zafer Atabey yaptı

TTMD Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Köroğlu Isın açılış konuşmasında geleceğe yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya bırakmanın zorunluluk haline geldiğine değinirken, “Doğa ile uyumlu, enerji verimli sistemler tasarlayıp inşa eden, enerjiyi en etkin şekilde kullanan makine mühendisleri, iklim krizi ile mücadelede değerli çözüm ortaklarıdır. İklim krizinin yönetilmesinde mühendislerin üzerine çok önemli görev düşmekte. Artık mesleğimiz eskisinden de önemli hale geldi. Sürdürülebilir mühendislik yolundaki en önemli araçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri bugün Mechtalks’ta hep beraber ele alacağız” şeklinde konuştu. 

Isın’ın ardından söz alan Borusan Boru İcra Kurulu Başkanı Zafer Atabey ise MechTalks’un bina endüstrisinin sürdürülebilirlik ekseninde dönüşümüne kıymetli bir katkı sağladığını söyledi ve “Borusan Boru olarak faaliyetlerimizin pusulasına, Borusan Grubu’nun; iklim, insan ve inovasyon başlıklarını kapsayan sürdürülebilirlik stratejisini alıyoruz. MechTalks’a da bu vizyonla ev sahipliği yapıyoruz. Dünya şu anda bir dönüşüm içinde. Teknoloji alanında birçok yeni gelişme yaşanıyor.  Tesisat mühendisliğinin sürdürülebilirlik yolundaki en önemli araçları olan bu teknolojik ve bilişsel gelişmeleri ele almayı çok kıymetli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir diğer açılış konuşmacısı MTMD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Suiçmez ise, “MechTalks etkinliğinin gerçekleşmesinde katkı sağlayan tüm sektör paydaşlarına ve organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen komite üyeleri ile dernek çalışanlarına en içten teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından konuşan Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ezgi Kılıç, sektör derneklerinin birlikte organize ettikleri bu tarz çalışmaları çok değerli bulduğunu belirtti. Kılıç, “Oda ve sektör” arasında kurduğu bağlar ile ortak çalışmalara imza atan sektör büyüğü merhum Metin Duruk’u anarak, Makina Hangar’ın sektörün kullanımına daima açık olduğunu belirtti.

“Geleceğin anahtarı: Sürdürülebilir mühendislik” sloganıyla, geleceğin mühendislik çözümlerinin, çevresel sürdürülebilirliğin ve insana saygılı teknolojinin tartışıldığı MechTalks 2024’ün ilk oturumu “Mücadele Son Durum” başlığı altından gerçekleşti. Alanında uzman konuşmacılar bu oturumda, gezegenimizi tehdit eden sorunları ve iklim krizinin güncel durumunu ortaya koydu.

“Akıl Durduran Gelişmeler” başlıklı ikinci oturumda, bugünün ve geleceğin teknolojileri masaya yatırılırken; yenilikçi projeler keşfedildi. Dönüşümün birey merkezli olması gerektiğine değinilen, “Sürdürülebilir Dönüşümde ‘Önce İnsan’” başlıklı üçüncü oturumda, geleceği inşa etmek için kişilere düşen sorumluluklara değinildi.

Temiz, güvenli ve sağlıklı yaşama ulaşmamızı sağlayacak uygulamaların konuşulduğu, “Sürdürülebilirlik İçin Elimizde Ne Var” oturumunun ardından MechTalks Etkinlik Komite Başkanı Görkem Kızıltan Ustalı kapanış konuşması yaptı. Ustalı konuşmasında, sürdürülebilirliğin sadece etkinliğin sunumlarında değil, organizasyonun tüm aşamalarında uygulanmaya çalışıldığını belirtti ve “Bir çocuğun gülümsemesinden daha değerli ne olabilir?” söyleminden yola çıkarak Lösev’e bağışta bulunulduğunu ekledi. Etkinlik gelenek haline gelen fotoğraf çekimi ile son buldu.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram