İSKİD, “Soğuk Depo Tasarım ve Uygulama Esasları Kılavuzu Tanıtım” Webinarı Düzenledi

İSKİD Endüstriyel ve Ticari Soğutma Sistemleri Komisyonu, 28 Mayıs Salı günü saat 10:00’da “Soğuk Depo Tasarım ve Uygulama Esasları Kılavuzu Tanıtım” konulu bir webinar organize etti.

Moderatörlüğünü ETSK-Endüstriyel ve Ticari Soğutma Sistemleri Komisyon Başkanı Selçuk Savaş‘ın yaptığı webinarda, ETSK Üyesi Dr. Kadir İsa , Türkiye ve Dünyada Soğuk Depoculuk, Gıda Muhafazası, Projelendirme Esasları, Teknoloji ve Soğuk Depoculuk, konularında teknik bilgileri katılımcılarla paylaştı. 

İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Korun açılış konuşmasında, “İklim krizine bağlı olarak gelecekte olası gıda krizi sektörümüzün ve derneğimizin gündeminde düzenli olarak yer alıyor. Bu nedenle önceki yıllarda Buğday Derneği ile Güvenli Gıda Tedariki” ve “Soğuk Zincir” konusunda, Prof Dr. Onur Devres ve rahmetli Levent Aydın’ın katkılarıyla webinar düzenleyerek soğuk zincirin gereklerine vurgu yapmıştık. Bu çalışmanın ardından Soğuk Depo Tasarımı ve Uygulama Esasları Kılavuzunun yazılması gerekliliğine karar verildi. Dr. Kadir İsa’nın destekleriyle 2023 yılında kılavuzumuzun ilk versiyonu oluşturuldu ve bugün webinarımızda tanıtımı da yapılan kılavuz zamanın gereklerine göre güncellenerek yaşayan bir doküman haline getirildi. Başta kıymetli akademisyenimiz Dr. Kadir İsa ve ETSK Başkanı Selçuk Savaş şahsında kılavuzun hazırlanması ve bu değerli webinar organizasyonu için emeği geçen tüm komisyon üyelerimize teşekkür ederim “dedi.

Endüstriyel ve Ticari Soğutma Sistemleri Komisyonu katkılarıyla Dr. Kadir İsa tarafından dijital olarak hazırlanan “Soğuk Depo Tasarım ve Uygulama Esasları Kılavuzu”nun tanıtımının da yapıldığı webinarda, kılavuzun içeriği ve hazırlanış amacı Dr. Kadir İsa tarafından katılımcılarla paylaşıldı. Kılavuza www.iskid.org.tr web sayfasından ulaşılabilir.

İSKİD Üyesi, Daikin, Friterm, Karyer, Messan, Refkar, Sarbuz, Savaşlar ve Thermoway firmaları sponsorluğunda organize edilen webinar videosuna İSKİD youtube sayfası üzerinden ulaşılabilir.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram