Form Markalı İnvertör Kompresörlü Sudan Havaya Isı Pompası’na ‘Yılın Yeşil Yapı Teknolojisi’ Ödülü

Form Endüstri Tesisleri tarafından üretilen, İnvertör Kompresörlü Sudan Havaya Isı Pompası, ‘Yılın Yeşil Yapı Teknolojisi’ ödülünün sahibi oldu. Invertör teknolojisi sayesinde düşük enerji tüketimi ve geniş çalışma aralığına sahip olan ürün; 23 cm yüksekliğiyle asma tavan arasına sığabilecek kompakt tasarımı, IoT teknolojisi, ErP uyumu ve düşük ses seviyesi ile öne çıkıyor.

Form Endüstri Tesisleri tarafından üretilen ve Form Endüstri Ürünleri tarafından satışı yapılan Form marka invertör kompresörlü sudan havaya ısı pompası, çevre dostu üstün özellikleri nedeniyle ödüle layık görüldü. Şantiye® Dergisi ve dijital platformları “Şantiye’nin Yıldızı” ve “Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi” ödüllerinde “Yılın Yeşil Yapı Teknolojisi” ödülünün sahibi oldu. Jürinin ön elemelerini yaptığı başvuruların ardından okuyucu oylarıyla belirlenen ödül için yaklaşık 10.000 kişi oy kullandı.

Hilton İstanbul Kozyatağı Otel’de düzenlenen ödül töreninde, ödülü Form Grup adına Form Endüstri Ürünleri İş Geliştirme Müdürü Pınar Gürler aldı.

Form Endüstri Tesisleri’nin kendi Ar-Ge mühendisleri tarafından geliştirildi

Mayıs 2023’te ilk kez piyasaya çıkan Form İnvertör Kompresörlü Sudan Havaya Isı Pompası’nın tüm tasarımı Form Endüstri Tesisleri’nin kendi Ar-Ge mühendisleri tarafından KOSGEB Ar-Ge, Ür-Ge, ve İnovasyon Destek Programı ile geliştirildi. Ürün; invertör teknolojisinin kullanımı ile düşük enerji tüketimi, geniş çalışma aralığı, 23 cm yüksekliğiyle asma tavan arasına sığabilecek kompakt tasarımı, IoT teknolojisi, ErP uyumu ve düşük ses seviyesi ile öne çıkıyor.

Su kaynaklı ısı pompası sistemlerinde deniz, yeraltı suyu, nehir, göl ve kuyu gibi su kaynakları kullanılabiliyorken bu kaynakların olmadığı durumlarda soğutma kulesi ve kazan kullanılarak çevrim hattı oluşturularak sistem çözümü sunulabilmektedir. Kapalı devre olan su kaynaklı ısı pompası çevrim hattında dolaşan su sıcaklığı, tüm yıl boyunca 15-30°C aralığında tutulmaya çalışılmaktadır.

Her cihaz birbirinden bağımsız olarak aynı anda soğutma veya ısıtma yapabiliyor 

Hem kullanıcılar hem de işletmeler açısından çeşitli faydalar sağlayan ürün, % 100 taze hava modunda çalışırken; sahip olduğu gelişmiş yazılım algoritması ile değişken kapasite ihtiyacına dinamik olarak cevap veren invertör kompresör ile yüksek verimlilik sağlıyor.

Bina otomasyonu ile uyumlu çalışan sudan havaya ısı pompası, bina içinde soğutucu akışkan hatlarının olmasına gerek duymuyor. EC Fan ile istenilen şartlarda yüksek verimli bir çalışma sağlayan sudan havaya ısı pompası sistemlerinde, her cihaz birbirinden bağımsız olarak aynı anda soğutma veya ısıtma yapabiliyor. Programlanabilir ve arıza kodu görülebilen termostatı ile kolay kullanım konforu sunarken, ergonomik tasarımı sayesinde de tüm komponentlere erişim ve servis kolaylığı sağlıyor.

Yüksek verimli performans ile ilk yatırım maliyetini kısa sürede geri kazandırıyor

Yatırımcılar açısından da birçok avantajı bulunan ürün, aynı anda bağımsız ısıtma ve soğutma için gerekli ilk yatırım maliyeti ile alternatiflerine göre daha uygun bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Ürün; hızlı kurulum ile işçilik ve zamandan tasarruf sağlama özelliğiyle yüksek verimli performans ile ilk yatırım maliyetini kısa sürede geri kazandırıyor. Aynı zamanda yeşil mutabakat ve çevre mevzuatlarına uygun olan ürün, yeşil bina sertifikaları için de puan kazandırıyor.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram