Form Freva, İlk Üretimini Gerçekleştirdi

59 yıllık tecrübesi ve güçlü iş ortaklıklarıyla iklimlendirme sektörünün öncüsü Form Şirketler Grubu’nun, sene başında kurduğu Form Freva şirketi, ilk imalatını gerçekleştirdi. Sektöre hızlı bir giriş yapan şirket, dünyanın lider gaz motoru üreticilerinden olan bir firmadan Irak projeleri için aldığı kuru soğutucu siparişinin üretimini tamamladı. 

İklimlendirme sektörünün öncüsü Form Şirketler Grubu’nun 1 Şubat itibarıyla faaliyete başlayan yeni firması Form Freva, Sancaktepe’teki tesisinde ilk üretimini gerçekleştirerek 2024 yılına hızlı bir başlangıç yaptı. Şirket, dünyanın önde gelen gaz motoru üreticilerinden olan bir firmadan Irak projeleri için aldığı 5 adet kuru soğutucunun üretimini tamamladı. Üretilen kuru soğutucular, enerji santrali projelerinde kullanılan gaz motorlarının LT (Düşük Sıcaklık) ve HT (Yüksek Sıcaklık) hatlarının soğutulması amacıyla kullanılacak. 

Enerji tasarruflu, ekonomik ve daha az yer kaplayan avantajlı bir ürün

Özel üretimi yapılan kuru soğutucuların çalışma prensipleri ve özellikleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Form Freva Genel Müdürü Toros Arslanyan, şu ifadeleri kullandı: “Gaz motorları yüksek sıcaklık (HT) ve düşük sıcaklık (LT) soğutma devrelerine sahiptir. Motorun tüm bileşenleri farklı soğutma derecelerine ihtiyaç duyduğundan, iki farklı soğutma devresi bulunur. Bakır boru ve alüminyum lamellerden oluşan kuru soğutucu radyatörleri sayesinde hem HT hem de LT hatlarının ihtiyacı olan çıkış suyu sıcaklıkları ve kapasiteleri tek bir üniteyle sağlanır. LT-HT hattı için 2 adet radyatör sandviç şeklinde üst üste yerleştirilir. Alt kısımda LT hattı, üst kısımda ise HT hattı radyatörü yer alır. LT hattından çıkan ısınmış hava, HT hattında sirküle eden suyu soğutarak istenen sıcaklığa düşürür. Böylece 2 hat, ayrı ayrı konumlandırılmak yerine tek bir ünitede toplanır. Her bir ünitenin boyutları 5,7m x 2,3mt x 2,25m (uzunluk x genişlik x yükseklik) olması dolayısıyla 2 ürünün tek bir ünitede yer alması ciddi bir yer avantajı sağlamaktadır. Böylelikle LT-HT devresi soğutma hattının tek bir ünitede yer alması hem daha ekonomik olması hem de daha az yer kaplaması adına işletmelere önemli avantajlar sağlamaktadır. Ayrıca üründe, hava atışını sağlayan fan çapları büyük seçilerek muadil ürünlere kıyasla %15’e varan enerji tasarrufu sağlanabiliyor.”

Sektörün ihracat rakamlarını destekleyeceğiz 

Soğutma Kuleleri konusunda geniş bir ürün yelpazesine sahip olan şirketin ürün gamında; enerji verimliliği yüksek, açık ve kapalı çevrim su soğutma kuleleri, geleneksel soğutma kulelerine oranla düşük su tüketimine sahip hibrid tip su soğutma kuleleri, kuru ve adyabatik soğutucular, yine endüstriyel soğutma uygulamalarına yönelik yüksek verimlilikte evaporatif amonyak kondenserler yer alıyor. 

Yeni fabrikada yapılacak olan tüm üretimlerde kalite çıtasını yüksekte tutarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında satış rakamlarını artırmayı planladıklarını söyleyen Toros Arslanyan, “2024 yılı boyunca yeni üretimlerimize devam edeceğiz. Yüksek teknolojili, enerji verimli ve çevre dostu ürünlerimizle; müşteri memnuniyetimizi katlayarak arttırmayı sürdüreceğiz. Gelecek üretimlerimizle hem sektörümüze hem de ülkemize ihracat anlamında da ciddi katkılar sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram