Fabrikaların Sevkiyat Kapıları Hem Bütçeyi Hem de Sağlığı Tehdit Ediyor

Endüstriyel tesislerde sık sık açılan veya devamlı olarak açık tutulan sevkiyat kapıları, enerji sarfiyatını artırıyor. Açık tutulan sevkiyat kapıları nedeniyle ortam sıcaklığının 1 derece azalması veya artması, işletmenin enerji giderlerinde yüzde 20 artışa neden oluyor. Ayrıca hava akımı nedeniyle ortamda oluşan cereyan da çalışanların sağlığını tehdit ediyor.

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü; fabrikalardaki sevkiyat kapılarının kontrol edilemeyen hava hareketlerine neden olmaması için hava perdesi kullanımının önemine dikkat çekti.

Enerji maliyetleri yükseliyor, kaynaklar azalıyor ve çevresel kaygılar artıyor. Nihai enerji tüketiminde yüzde 34,7 pay alan sanayi sektörü de hem rekabet üstünlüğü sağlayabilmek hem de çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak için enerji maliyetlerini düşürecek tasarruf tedbirleri alıyor. Isıtma ve soğutma giderlerinden tasarruf sağlayacak çözümler, bu tasarruf tedbirleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Çünkü işletmelerin enerji giderlerinin yüzde 60’ını ısıtma ve soğutma sistemleri tüketiyor. Bu nedenle endüstriyel tesislerde ısı kayıplarını önleyecek tedbirler kritik önem taşıyor.

Isıtma sektörünün öncü firmalarından Çukurova Isı‘nın Pazarlama Müdürü Osman Ünlü; endüstriyel tesislerde, depolarda, hangarlarda ve lojistik merkezlerinde sık sık açılan sevkiyat kapılarının kontrol edilemeyen hava hareketlerine neden olmaması için hava perdesi kullanımının önemine dikkat çekti: 

Ortam sıcaklığının 1 derece azalması, enerji giderlerini yüzde 20 artırıyor

“Başta fabrikalar olmak üzere; depolar, hangarlar ve lojistik merkezlerinde sık sık açılan veya devamlı olarak açık tutulan sevkiyat kapıları nedeniyle ortam sıcaklığının 1 derece azalması veya artması, enerji giderlerini yüzde 20 artırıyor. Bu nedenle işletmelerde sevkiyat kapılardan kaynaklı ısı kayıplarını önlemek için hava perdesi kullanmak gerekiyor. 

Isı kaybını azaltıyor

Kapı üstü uygulamalar için tasarlanan Silversun’ın SACH serisi hava perdeleri ve kapı yanlarına dikey uygulanmak üzere tasarlanan Silversun SACV serisi gaz yakıtlı hava perdeleri ile dışarıdaki havanın içeri girmesini önleyerek, tesisteki sıcaklık derecesini korumak mümkün. Çünkü güçlü bir hava bariyeri olan Silversun hava perdeleri, hem yazın hem de kışın iç havayı içeride, dış havayı da dışarıda tutarak, ısı kaybını azaltıyor ve işletmelerin enerji verimliliğini artırıp, CO2 emisyonlarını düşürüyor. 

Çalışanların sağlığını koruyor

Ayrıca ortama; haşere ve böcek, toz, dış ortam havası ve koku girişini önlüyor. Aynı zamanda cereyanı da önleyerek, çalışanların sağlığını koruyor.” dedi. 

Yaz – kış kullanılabiliyor

Kullanıcılarına yaz ve kış sezonlarında kullanım avantajı ve termostatik kontrol imkânı sunan 

Silversun SACH serisi hava perdeleri, 6 metre yüksekliğe kadar etkili olup, üflediği havayı ısıtarak da ortamda ekstra konfor sağlayabiliyor. Kapı yanlarından dikey uygulamalara özel olarak tasarlanan SACV serisi gaz yakıtlı hava perdeleri ise 4 metre yüksekliğe kadar etkili çözümler sunuyor. 

Kolay kurulum avantajı sunuyor

Kullanıcı dostu olması sayesinde işletmelerde kolay kullanım imkânı sunan Silversun Hava Perdeleri, uygulamada da kolay kurulum avantajı sunuyor.  

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram