ATEX Sertifikalı Klima Santralleri ile Güvenli ve Verimli Sistemler

“İyi tariflenmemiş sistemlerdeki boşluklardan faydalanılan bu ve benzeri konularda insan sağlığı, geleceğimiz, kaliteli yaşam için herkesin sorumluluk hissetmesi ve katkı sağlaması gerekmekte” 

KLS Klima Kurumsal Pazarlama ve Ürün Yöneticisi, Makina Mühendisi Dilek Aktürk pazara sundukları ATEX Klima Santralleri hakkında aşağıdaki bilgileri aktardı.

2003’ten beri HVAC sektörüne hizmet veren KLS Klima geniş bir ürün yelpazesine sahip. Klima santrali, fancoil, rooftop, paket hijyenik klima santrali, havuz nem alma santralleri ile endüstriyel ve rezidans tip geniş ısı geri kazanım ailesinin yanında ATEX sertifikalı klima santralleri ile de sektöründe öncü firmalar arasında yer almaya devam ediyor.

Patlayıcı ortamlarda kullanılacak ekipmanlar konusunu KLS Klima olarak çok önemsiyoruz. Çünkü bu ortamlar riskli ortamlardır ve konuyla ilgili herhangi bir yanlış uygulama felaketlere sebep olabilir. Önce can güvenliği prensibimizle bu konuda sorumluluk hissediyoruz ve kendimizi sürekli geliştirmenin yanında bu bilincin yayılmasında aktif rol almaya kararlıyız.

Bu amacımız doğrultusunda KLS Klima olarak öncelikle ATEX başlığı altındaki yönetmelikler, patlayıcı ortam ve komponent seçimi, montaj ve bakım konularını içeren eğitimleri aldık ve süreci doğru şekilde yönetebilecek, donanımlı bir kadro haline gelmeyi başardık. Bu kadro ile exproof ekipman ihtiyacı bildirilen projelerde talebi ve projenin ihtiyacını doğru anlamak, doğru aksiyon almak ve neticede oluşturduğumuz proje ihtiyacına uygun optimum ve güvenli cihazımızı dizayn etmek birinci önceliğimiz oldu.

Bu konudaki taleplerde öncelikle ünitenin kullanılacağı patlayıcı ortam tanımı ve/veya ürünün prosesteki kullanım yeri ve amacı bilgilerinin eksiksiz şekilde sağlanıp sağlanamadığı kontrol edilir. Bu tanımların yapılmadığı talepler için bu tanımların projelendirme aşamasında yapılmış olması gerektiği bilgisi talebi yönlendiren partnerlerimiz ile paylaşılır eksik bilgilerin tamamlanması talep edilir. Şayet proje aşamasında bu bilgilerin belirlenmemiş olduğu kanaatine varılırsa, bu bilgilerin projeye dahil edilmesi sağlanmaya çalışılır.

Yoğun rekabetin hakim olduğu mevcut piyasa koşullarında maalesef hem üretici hem aracı firmalar için sistem gereksinimleri yeterince analiz edilmeden, rekabet gücünün artırılması adına çok önemli detaylar göz ardı edilerek ilerlendiğine sıkça rastlıyoruz. Olası felaketlerin önüne geçilmesi ve bu konuda bilinç oluşturulması amacıyla firma olarak doğru bir şekilde şartname ve üretim isteklerinin belirlenmesini sağlamak için de çalışmalar yürütmekteyiz. 

Amacımız, süreçteki tüm kullanıcı ve kurumların patlama riski olan bu ortamlarda kullanılacak cihazlar ile ilgili yönetmelik kapsamında yükümlülüklerin ve belgelendirme gerekliliklerin tüm paydaşlar tarafından anlaşılmasını ve buna uygun sistem tasarlanmasını sağlamaktır.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram