“AB ve Türkiye Örneklerinde F-Gazı Yönetmeliği: Politika Tedbirlerinden Piyasa Etkileri” Webinarı 28 Mayıs’ta Düzenlenecek

UNDP Türkiye ve SOSİAD 28 Mayıs 2024 Salı günü saat 14:00’de ‘’AB ve Türkiye Örneklerinde F-Gazı Yönetmeliği: Politika Tedbirlerinden Piyasa Etkileri’’ konulu webinar düzenliyor.

SOSİAD adına Dr.Kadir İsa’nın ‘’Türkiye’nin F-gaz Yönetmeliği ve AB ile İlişkisi’’ konulu bir sunum yapacağı webinarın içeriği aşağıda yer almaktadır.

Türkiye, 2024 yılında HFC tüketimini donduruyor ve böylece hükümet, soğutma ekipmanlarının enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik girişimleri destekleyerek sürdürülebilir soğutmaya yönelik etkili ulusal stratejilerin belirlenmesini sağlıyor. Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesindeki pazarlar ve özellikle Türkiye’nin AB ile yakın bağları bulunmakta ve bu yüzden etkin ticaret için genellikle benzer çevre ve güvenlik yönetmelikleri yürürlüğe konmaktadır. Güncellenmiş AB F-gazı Yönetmeliğinin yakın zamanda yürülüğe girmesini takiben ve AB uyum standartlarındaki örnek uygulamalardan yola çıkarak Türkiye ‘de kendi F-Gazı yönetmeliğini oluşturmuştur.

UNDP ve SOSİAD ile birlikte Cool Up, Kigali Değişikliği’nin uygulanmasının, HFC tüketiminin aşamalı olarak azaltılmasına ilişkin siyasi müdahaleler ve ek F-Gazı yönetmelikleri de dahil olmak üzere HFC tüketiminin dondurulması kapsamında yerel sanayi aktörlerini nasıl etkilediğini vurgulayacaktır. Webinar kapsamında, yeni AB F-gazı Yönetmeliği ve bunları mevzuat ortamındaki ilişkileri ile ilgili olarak soğutma pazarına yönelik içgörüler ve çıkarımlar sunulmaktadır. Soğutma teknolojisindeki en son gelişmeler ve pazar trendleri de ayrıca ele alınmaktadır.

Gündem

Giriş I Meral Mungan Arda, UNDP Türkiye

Kigali Değişikliği’nin Önemli Noktaları I Maria Pushkareva, Öko Recherce

F-gazı Yönetmeliği I Barbara Gschrey, Öko Recherce

Türkiye’nin F-gazı yönetmeliği ve AB ile ilişkisi I Dr.Kadir İsa, SOSİAD

Soğutma Çözümleri için en son teknoloji ve pazar trendleri I Sinisa Prodanovic, Öko Recherce

Soru & Cevap

Moderatör : Maria Pushkareva

UNDP Türkiye ve SOSİAD 28 Mayıs 2024 Salı günü saat 14:00’de ‘’AB ve Türkiye Örneklerinde F-Gazı Yönetmeliği: Politika Tedbirlerinden Piyasa Etkileri’’ konulu webinara kayıt olmak için tıklayın.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram