Mitsubishi Electric Corporation, Fransız Klima Üreticisi AIRCALO’yu Satın Aldı

Mitsubishi Electric Corporation, Fransız klima üreticisi AIRCALO’yu satın aldığını duyurdu. Satın alma, tamamına sahip olduğu bağlı ortaklıkları Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems SpA ve Mitsubishi Electric Europe BV aracılığıyla 2 Nisan’da gerçekleştirildi.

Bu satın almayla Mitsubishi Electric, işini Avrupa pazarında hidronik HVAC sistemleri alanında genişletmek ve geliştirmek için AIRCALO‘nun kapsamlı ürün yelpazesinden ve güçlü özelleştirme yeteneklerinden yararlanmayı umuyor.

Şirket, bireysel kurulum sahalarında bu tür özel yapım hidronik HVAC sistemlerine olan talebin yüksek olduğunu söylüyor. Fancoil üniteleri için AIRCALO, genellikle yükleniciler tarafından sahada düzenlenen ve kurulan çevresel bileşenleri ve kontrol ekipmanlarını da paketliyor, yani işçiliği azaltıyor ve kurulum sırasındaki hataları ortadan kaldırıyor.

AIRCALO ve yerel pazarın kontrolü

AIRCALO, uzun yıllardır Fransa’da faaliyet gösteriyor ve bu nedenle fan bobinleri ve hava arıtma üniteleri için yerel pazarın büyük bir bölümünü kontrol ediyor. Mitsubishi Electric‘e göre güçlü yönleri, geniş ürün yelpazesi ve her kurulumun özel ihtiyaçlarını karşılayacak kişiselleştirme yetenekleri denilebilir.

Bu satın alma ile Mitsubishi Electric’in Avrupa pazarına çeşitli çevre dostu ürünler sunarak karbon nötrlüğüne katkısını güçlendirmesine olanak tanıyacak.

Mitsubishi Electric‘in Mart 2026’da sona eren mali yıla kadar olan orta vadeli iş planı, iklimlendirme ve soğutma sistemlerini öncelikli büyüme işleri olarak konumlandırıyor. Ülkeler, düşük küresel ısınma potansiyeline (GWP) sahip soğutucu akışkan ürünlerine geçiş ve hidronik HVAC sistemlerinin tanıtımını genişletmek de dahil olmak üzere, karbon nötr hale gelmek için aktif olarak önlemler uyguluyor. Bu nedenle Japon şirketi için ise Avrupa pazarı bir öncelik olarak görünüyor.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram