Genç TTMD Semineri: “Yeşil Bina Danışmanlığı”

Genç TTMD’nin düzenlediği Yeşil Bina Danışmanlığı konulu çevrimiçi seminer 3 Nisan 2024 tarihinde yapıldı Serkan Emin’in konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin moderatörlüğünü Genç TTMD Üyesi Burak Özel yürüttü.

Üniversite yılları sonrası ilk iş deneyimi ve buna bağlı almış olduğu özel eğitimler hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Serkan Emin, yeşil bina ve alternatif enerji sistemleri üzerine çalışma kararı ve sonraki süreçte yaşadıklarını özetledi. Yeşil bina sürecinde danışmanları rolünün çok kritik olduğunu ve multidisipliner bir yapıda işin başından sonuna kadar takip edilerek çalışıldığını söyleyen Emin, daha sonra çeşitli uluslararası sertifika çeşitleri hakkında bilgiler paylaştı ve Türkiye’deki YES-TR uygulamasına değindi. Genç mühendislerin yeşil bina danışmanlığı konusunda uzmanlığı hedeflemeleri gerektiğini belirten Emin, akredite koşullarını sağlamak için çalışılırken birçok şeyin öğrenildiğini ve kişilerin kendini geliştirdiğini ifade etti. 

Türkiye’de yapılan büyük çaplı projeler sayesinde, yeşil bina anlamında metrekare olarak Avrupa’da üst sıralarda yer aldığına dikkat çeken konuşmacı, yeşil bina dönüşümünde hala bazı kültürel ön yargılar olabildiğini söyledikten sonra bu alanda çalışmak isteyen mühendisler için çeşitli tavsiyelerde bulundu ve yeşil binaların danışmanlığının geleceğine değindi.

Çevrimiçi gerçekleşen semineri izlemek için tıklayın.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram