KARYER Pazarlama Müdürü Manuel Togaç

KARYER, 1978’den beri iklimlendirme sektöründe lider firmalardan biri olarak öne çıkıyor. 46 yıllık tecrübesi, 48.000 m²’lik fabrikası, 700 kişilik ekibi ve çevreye duyarlı yaklaşımıyla dikkat çeken firma, 6 kıtada 78 ülkeye ihracat yapıyor. Ürettiği çevre dostu ürünlerin yanı sıra, müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımı ve sürdürülebilir büyüme stratejisiyle sektördeki güçlü konumunu koruyor. KARYER Pazarlama Müdürü Manuel Togaç, mevcut çalışmalarını ve 2024 hedeflerini paylaşırken firmanın sektördeki rolüne dair önemli bir perspektif sunuyor.

Ürün portföyü ve ürün kapasitesi ile sektörde lider olan firmamız yeni pazarlara ulaşmada ve ihracatta da lokomotif olma misyonunu sürdürecektir. 

KARYER, 1978 yılından beri ürettiği seri ve özel üretim ısı değiştiricileri, evaporatör ve kondenserler ile yurtiçi ve yurtdışı piyasalarında 46 yıllık tecrübesi ile lider firmalardan biri olma özelliğini korumayı başarmıştır. 48.000 m2 alanda kurulu Akhisar’da bulunan fabrikamız ve 700 kişilik ekibimiz ile sektörümüze hizmet vermekteyiz.

Firmamız, 6 kıtada 78 ülkeye ihracat yapmaktadır. Çevreye duyarlı yaklaşımların karar alma süreçlerine entegre edilmesi ile sürdürülebilir büyümenin mümkün hale geleceğinin bilincinde olarak ürettiğimiz çevre dostu ürünlerin yanı sıra, fabrikamızda kurulu 3.75 MW kapasiteli güneş panelleri sayesinde enerji ihtiyacımızın %100’e yakınını karşılamaktayız.

KARYER, ağırlıklı olarak bakır boru/alüminyum finli ısı değiştirici üretiminde yoğunlaşmıştır. Güncel kullanımı artan soğutma ve klima gazlarına da (Propan R290, İzobütan R600a, CO2 R744) uygun eşanjörler için tasarım ve proses geliştirme konularında çalışmaktadır. Ayrıca, alüminyum boru/alüminyum fin tipi eşanjörler de üretmekteyiz.

Firmamız için 2016 yılında hayata geçmiş olan yeni fabrika yatırımımız önemli bir dönüm noktası oldu

İklimlendirme sektörü müşterilerimiz için pencere tipi, split tip, merkezi tip klimalar, tren, araba, kamyon, otobüs, minibüs klimaları, yat, gemi klimaları, ısı pompası bataryaları, data merkezleri, telekomünikasyon sistemleri gibi uygulama alanlarında; soğutma sektörü müşterilerimiz için endüstriyel buzdolapları, vitrin buzdolapları, şişe soğutma, buz makineleri, soğuk oda ve dondurucular, soğutma ekipmanları, yiyecek hazırlama odaları, kamyon ve konteyner soğutma gibi uygulama alanlarında; proses soğutma için kojenerasyon sistemleri, santraller, proses suyu soğutma, hava nem alıcıları, basınçlı hava  kurutucuları gibi uygulama alanlarında ürünlerimiz kullanılmaktadır. Müşterilerimize ve potansiyel müşterilerimize yurtiçi ve yurtdışı katıldığımız sektörel fuarlarla, müşteri ziyaretleri, sosyal medya ve dergiler aracılığıyla ulaşmaktayız. 

Firmamız için 2016 yılında hayata geçmiş olan yeni fabrika yatırımımız önemli bir dönüm noktası oldu. Fabrikamızın Akhisar’da, genel merkezimizin İstanbul’da olmasından dolayı dijitalleşmeye, haberleşmeye, yönelik çok sayıda yatırım yaptık. 3-4 yıl sonra gelen pandemi ile birlikte biz gerekli yatırımları erkenden yaptığımız için pandemi sürecinden etkilenmeden, bu süreci müşterilerimize doğru ve yerinde çözümler sunarak ve başarılı bir şekilde büyüyerek geçirdik. Bu zor dönemleri müşterileri memnun ederek, hızlı çözümler sunarak geçirdikten sonra bu bize müşteri sadakati olarak geri döndü. KARYER’i yalnızca bir tedarikçi değil, bir çözüm ortağı olarak gören iş ortaklarımızın artması ve sürdürülebilir bir güven ilişkisinin kurulması sağlanmış oldu. 

Ara mamul yerli imalatçılarının yeterli olmaması ve açığın ithalatla doldurulması, cihaz performans testleri için akredite laboratuvar eksikliği iklimlendirme sektöründeki eksikliklerden bazılarıdır. Ayrıca iklim değişikliği ile ilgili konular ülkeleri ve insan hayatını günden güne daha fazla etkilemeye başladı. Bu bağlamda karbon emisyonunu azaltan projeler desteklenmeli ve iş süreçlerinde doğa dostu dönüşümün daha hızlı gerçekleşmesi sağlanmalıdır. 

Müşterilerimiz ve tüm paydaşlarımız ile uzun vadeli ilişkiler kurarak, katma değer yaratma hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz

Yurt içi mesleki örgütleriyle üniversite-sanayi işbirlikleri ve ortak çalışmalar, öğrenciler ile söyleşiler, lise, üniversite ve araştırma merkezlerine ürün desteği ve sektör çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de önem veren KARYER, çocukların spor faaliyetlerine de destek olmaktadır. Bu farkındalık ile doğa ve çevre faktörlerini de önceliğinde tutan firmamız, bu konuda da birçok alanda desteğini sürdürmektedir.   

Hali hazırda 78 ülkeye ihracat yapmakta olan firmamız her yıl artan ihracat oranı ile 2007’den beri TİM’in her yıl yayınladığı ilk 1000 ihracatçı listesine girmeyi başarmıştır.  2024 yılında müşteri odaklı yaklaşımımızdan, kalite ve güvenilirliğimizden ödün vermeden yeni ürünlerimizle küresel pazarda faaliyet alanımızı daha da genişletmeye devam edeceğiz. Müşterilerimiz ve tüm paydaşlarımız ile uzun vadeli ilişkiler kurarak, katma değer yaratma hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ürün portföyü ve ürün kapasitesi ile sektörde lider olan firmamız yeni pazarlara ulaşmada ve ihracatta da lokomotif olma misyonunu sürdürecektir. 

TİM verilerine göre Türkiye’de iklimlendirme sektörü, ülkenin 11. büyük sektörü konumunda. Ekim ayı itibariyle Türkiye’nin iklimlendirme sektörü ihracatı 6 milyar doları aşarak önemli bir başarı elde etmiştir. İSİB Sektör Strateji Çalıştayı’ndan elde ettiğimiz bilgilere göre Türk İklimlendirme Sektörü, geçtiğimiz dört yılda %45’lik bir büyüme kaydetmiştir. Isıtma Sistem ve Ekipmanları alt sektöründe %23,3, Soğutma Sistem ve Ekipmanları’nda %48,6, Havalandırma Sistem ve Ekipmanları’nda %60,7 ve Klima Sistem ve Elemanları’nda %66,7 büyüme sağlanmıştır. 

Biz de bu başarıdan hareketle firmamızın mevcut ihracat pazarlarında satışlarını artırarak ihracata sürdürülebilir katkı yapmaya devam etmeyi hedeflemekteyiz. Firmamız, 2007 yılından itibaren sektöründe ihracat alanında öncü olma konumunu korumakta ve her yıl başarılarını ileriye taşımaktadır. 

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram