Tesisat Sektörü İçin Finansal Okur Yazarlık Anlatıldı

TTMD Bursa Temsilciliği tarafından düzenlenen Tesisat Sektörü için Finansal Okur Yazarlık konulu seminer 20 Ocak 2024 Cumartesi günü BAOB Bursa Akademik Odalar Birliği MMO Seminer Salonunda gerçekleştirildi. Anıl Alirıza Şohoğlu’nun oturum başkanlığını yürüttüğü seminere İlhan İçöz konuşmacı olarak katıldı.

Ekonomiyi “Sınırsız ihtiyaç ve isteklerle, sınırlı imkanları uyarlama işi” şeklinde tanımlayarak sunumuna başlayan İlhan İçöz, ekonomide sürecin tüketimle başladığını belirtikten sonra finans hakkında konuştu: “Finans, bir devlet, şirket, aile ya da kişinin gelirleri ve giderleriyle bunlar arasındaki farkın kapatılma yöntemleri ve bu yöntemleri inceleyen bilim dalıdır. Finans, işletmenin gereksinim duyduğu kaynakların en uygun koşullarda bulunmasını ve elde edilen bu kaynakların en etkin şekilde kullanımını sağlamaktır. Finansal tablolar ise bir işletmenin faaliyetleriyle ilgili tüm finansal bilgilerin ilgili kişiler tarafından görülebilmesini, değerlendirilebilmesini, yorumlanabilmesini ve analiz edilebilmesini sağlar” dedi.

Finansal tablo çeşitleri, bilanço, varlıklar, kaynaklar, özkaynaklar, net işletme sermayesi, başabaş noktası, nakit akışı tablosu gibi birçok ekonomik kavram hakkında detaylı bilgiler aktaran İçöz, tüm finansal tabloların ancak şirketin geçmiş dönem verileriyle ve sektördeki diğer firmalarla karşılaştırıldığında anlam kazandığına dikkat çektikten sonra finansal oranları anlattı. 


Konuşmacı seminerin son bölümünde döviz kuru riskinden korunma yöntemleri, çalışma sermayesinin KOBİ’ler için önemi, bilanço okurken dikkat edilmesi gerekenler, işletme olarak yararlanılabilecek kaynaklar, finansal planlama yaparken dikkat edilmesi gereken konular gibi başlıklara değindi.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram