S&P AFS Genel Müdürü Dr. Mehmet Zahid Poyraz

Soler&Palau ile AFS, uzun yıllar içinde gelişip güçlenen distribütörlük çalışmaları sonucunda “SP AFS Havalandırma Sistemleri A.Ş.”yi kurdu. Ürünleri, stok gücü, bayi yapısının yanısıra üniversite&sanayi işbirliği ve sivil toplum örgütlerindeki çalışmaları ile S&P AFS sektörün önemli bir oyuncusu.. S&P AFS Genel Müdürü Dr. Mehmet Zahid Poyraz güncel faaliyetlerini paylaşarak ve iklimlendirme sektörünü değerlendirdi.

Havanın bulunduğu her ortam ile ilgileniyoruz

AFS olarak; 2005 senesinde sektörümüzde uluslararası çapta üretim yapan, şu an 72 yaşında olan Soler&Palau firması ile distribütörlük anlaşması yaptık. Bu anlaşma zamanla gelişti ve güçlendi. 2015 yılı sonunda AFS ile beraber İstanbul’da “SP AFS Havalandırma Sistemleri A.Ş.” ismiyle bir ortak firma kurduk. Distribütörlük zamanımızda temin ettiğimiz pek çok ürünü Beysan Sanayi Sitesinde bulunan 16.500 m2 büyüklüğündeki fabrikamızda imal etmeye başladık.

Motivasyonu yüksek, yetenekli ve dürüst iş gücümüzle, müşterilerimize sadece ve daima en yüksek standartlara sahip ürün ve hizmetleri sunmaktayız. Yüksek stok gücümüz ve üretim alanındaki çevikliğimizle müşterilerimizin her zaman tercih ettiği bir marka olmaya devam ediyoruz. Uluslararası S&P firmasının Türkiye temsilcisi olarak, ülkemizde bir çok büyükşehirde bulunan bayilerimizle de ürün ve hizmet sağlamaktayız. 

Havanın bulunduğu her ortam ile ilgileniyoruz. Son zamanlardaki en önemli odak noktamız konut tipi ısı geri kazanımlı taze hava cihazları başta olmak üzere ev tipi fanlardan, otopark havalandırma fanlarına, kanal tipi fanlardan endüstriyel fanlara, duman egzoz fanlarından exproof fanlara kadar çok çeşitli uygulamalarda kullanılmaya müsait ürünlerimiz bulunmaktadır. Soler&Palau markasına ait ürünler uzun süren ve yüksek maliyetli AR&GE çalışmaları neticesinde kullanıma sunulmuş yüksek kaliteli ürünlerdir. Amacımız, bu ürünlerin yurdumuzun her yerinde tanıtımını yapıp bilinirliğini ve kullanımının artmasıdır. 

Yurtiçi fuarlar, proje ziyaretleri ve online satış mağazamız nihai kullanıcılara ulaşmak için gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerdir. Sosyal medya üzerinde de aktif bulunarak ürün ve hizmetlerimizin tanıtım ve pazarlamasını sürdürmekteyiz.

Pandemi döneminde ve sonrasında fark ettiğimiz ve üzerinde hassasiyetle durduğumuz yegane konu “kapalı iç ortam havalandırmasının daha çok anlatılması” oldu.

Pandemi, daha öncesinde deneyimlemediğimiz bir dönemdi. Aniden ortaya çıkan bu dönem tüm insanlığı hızlı kararlar alma noktasına yönlendirdi. Firmamız da hemen adapte olarak gerekli tedbirleri almış, iş akışını dönemin gereklerini göz önünde bulundurarak şekillendirmiştir. Pandemi döneminde ve sonrasında fark ettiğimiz ve üzerinde hassasiyetle durduğumuz yegane konu “kapalı iç ortam havalandırmasının daha çok anlatılması” oldu. Çünkü kapalı iç ortamlar günlük yaşantımızın en büyük kısmını geçirdiğimiz yaşam alanlarıdır. Evler, ofisler, okullar, hastaneler gibi. Bu ortamların temiz hava ile buluşturulması ve her zaman temiz hava sağlanmasının önemi pandemi döneminde çok daha net bir şekilde anlaşıldı.

S&P kapalı mekan havalandırmasının önemini göz önünde bulundurarak, yüksek verimli ısı geri kazanım cihazları üretmeye başlamıştır. SABIK, ALTAIR ve DOMEO ısı geri kazanım cihazları kapalı ortamlara sürekli temiz hava sağlarken, ısı kaybını da önleyerek enerji tasarrufu sağlamaktadırlar. Odağında temiz ve sağlıklı havanın bulunduğu, enerji verimliliğine önem verdiğimiz yeni ürünlerle sektörümüzde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Ayrıca yine bu dönemde TD EVO-EOWATT kanal tipi fanı büyük bir yenilik olarak sektörümüze kazandırdık. TD EVO-EOWATT fanımızı benzersiz kılan plastik gövdesinin %85 geri dönüştürülmüş plastikten üretilmiş olmasıdır. Her yıl 400 milyon ton plastik çöp üretip bu atıkların %10’dan daha az kısmını geri dönüştürüyoruz. Gelecek nesillerimize daha yaşanabilir bir çevre mirası bırakabilme hassasiyeti ile bu atılımda bulunduk. S&P olarak geri dönüşüm ekonomisine büyük bir önem vermekteyiz. Bu alanda yatırımlarımız artarak devam edecektir.

Ülkemizde kullanılan iklimlendirme sistemlerindeki eksiklikler nedir? diye sorulduğunda kısaca “Sertifikasyon” diyebiliriz. Sertifika bir ürünün garantisi demektir. Maalesef ülkemizde sertifikasyon süreci ya göz ardı ediliyor ya da akredite olmayan bağımsız kuruluşlarca tamamlanıyor. Standart bir ürünün sertifikasının olmaması hayati bir önlem taşımayabilir fakat özel patlayıcı ortamlarda kullanılan bir ürünün tam anlamıyla sertifikasyon sürecinden uluslararası akredite olmuş kuruluşlarca sürecin tamamlanmış ve onaylanmış olması risk faktörü açısından gerekliliğini düşünüyoruz. 

750 paydaşımız ile S&P Akademi eğitimi gerçekleştirdik. 

Bünyemizde S&P Akademi adı altında sektörel eğitimler vermekteyiz. S&P Akademi, ülkemizde havalandırma sektörünün standartlarını yükseltmeyi hedefleyen bir S&P projesidir. Sektörümüz ile ilgili çok önemli konuları ayrıntılı olarak, bir müfredat dahilinde paydaşlarımıza anlatıyor, nitelikli iş gücü oluşması adına gayret gösteriyoruz. Şu an aktif olarak devam eden bir eğitim programımız mevcut. Eğitime dahil olmak için gerekli bilgilere akademi.solerpalau.com.tr web sitemizden erişilebilir. 3 kez eğitimlerimize katılım gösteren adaylarımıza yine kendi yayınımız olan “Pratik havalandırma kılavuzu” hediye etmekteyiz. 

Ayrıca firmamız öğrenci dostu bir kurumdur. 2023 senesinde sektörümüzle ilgili çeşitli organizasyonlara sponsorluk yaptık. 19-21 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenen “Uluslararası Okullarda ve Öğrenci Yaşam Alanlarında İç Hava Kalitesi Zirvesi” okullarımızda havalandırma koşullarının mevcut durumu, sorunları ve bu sorunların giderilmesi için çözüm önerilerinin tartışılması adına çok verimli bir faaliyet oldu.

2023 senesinde; 200 farklı ürün çeşidimizi kullanıcılarla buluşturduk. 98 bin adet üzerinde ürün satışı gerçekleştirdik.  14 bin adet üzerinde sevkiyat yaptık. Satış hacmimizde bir önceki döneme oranla Euro bazında % 25 oranında büyüme yakaladık. 400 projede servis hizmeti ve devreye alım gerçekleştirdik. 750 paydaşımız ile S&P Akademi eğitimi gerçekleştirdik. 

Bu bağlamda 2024 senesinde de büyüme hedeflerimizi yakalamak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesile ile markamıza ilgi gösteren tüm tüketici ve paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Türkiye’de iklimlendirme sektörü sürekli üzerine koyarak büyümektedir. Gelecekte de bu böyle devam edecektir. Özellikle sektörümüzde dış pazara açılım firmalarımız tarafından odak haline geldi. Bu da ülkemiz ve istihdam açısından büyük önem arz etmektedir.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram