Eraco Soğutma Satış ve Pazarlama Direktörü Eyüp Taşkın

Eraco Soğutma, 150 m²’lik üretim alanında 4 kişi ile başladığı faaliyetleri bugün toplamda 22 bin m²’ye kurulu 3 fabrika ve 200’ün üzerinde personeli ile devam etmekte. “Dürüstlük ve Güvenilirlik” ilkesini benimseyen şirket, işinde uzman, çalışanlarına inisiyatif veren, değişim, gelişim ve kurumsallaşmayı ön planda tutan bir yapı olarak 10 yılı geride bıraktı.  Eraco Soğutma’nın mevcut yapısını ve güncel gelişmelerini Satış ve Pazarlama Direktörü Eyüp Taşkın aktardı

Satışta devamlılığın anahtarının kaliteli, uygun fiyatlı ürünler ve bu ürünlere kesintisiz hizmet sağlamak olduğunu biliyoruz

Eraco Soğutma olarak bizler, 2013 yılında İstanbul’un Güngören semtindeki Özboran Sokak’ta 150 m²’lik mütevazi bir alanda üretim faaliyetlerine başladık. İlk yıllarımızdan itibaren hedefimiz, Türkiye’de chiller cihazları konusunda bir marka yaratmak ve bunu tüm dünyada pazarlayabilmekti. 4 kişi ile başladığımız ticaret hayatındaki bu serüvene bugün 200’ün üzerinde personel, toplamda 22.000 m²’yi bulan 3 fabrikada devam ediyoruz.

İlk yıllarımızda, ekseriyetle yurtiçi pazara yönelmiş olmamıza karşın günümüzde 72’den fazla ülkede müşterilerimiz ürünlerimizi kullanmaktadır. Başta CIS ülkeleri ve Avrupa ülkeleri olmak üzere 12’nin üzerinde ülkede satış ve satış sonrası hizmetleri anlaşmalı partnerlerimiz vasıtasıyla 7/24 anlayışıyla yerine getiriyoruz. Benzer şekilde Türkiye’de ise, servis firmamız Eracold bünyesinde, Marmara ve Anadolu olmak üzere iki ana bölgede hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Satışta devamlılığın anahtarının kaliteli, uygun fiyatlı ürünler ve bu ürünlere kesintisiz hizmet sağlamak olduğunu biliyoruz.

Eraco Soğutma, temelde hava ve su soğutmalı chiller cihazları üretimine odaklanmıştır. Farklı kompresör ve gaz tiplerine göre konfigüre edilmiş bu ürünler, standart donanımlarının yanı sıra müşterilerin özel isteklerine göre 50’nin üzerinde benzersiz opsiyonlar ile donatılabilmektedir. Bu sayede müşterilerimize, kendi ihtiyaçlarına göre spesifik olarak hazırlanmış ürünler sunabilmekteyiz. Bu opsiyonel donanımlar, tüm ürünlerimizin reçetelerine önceden hazırlandığı ve tasarımları tamamlandığından, rakiplerimize kıyasla çok daha uygun maliyete ve dokümantasyon açısından takip edilebilir niteliklere sahibiz. Ürünlerimiz ve firmamız ulusal/uluslararası gereklilikleri sağlayacak sertifika ve belgelere haizdir.

Bunun yanında, ürettiğimiz tüm ürünler, yazılımı ve geliştirilmesi firmamıza ait Entalpy ve Entropy Test Odalarımızda performans testlerine tabi tutulmaktadır. Bu alanda sayılı adette bulunan test istasyonlarımız sayesinde müşterilerimize sunduğumuz ürünler daha sevk edilmeden tüm parametreleri incelenir, gerekli isterlerin karşılandığı garanti altına alınmış olunur.

Ürünlerimizin satışının gerçekleştiği iki ana sektör bulunmakta. HVAC ve Endüstriyel Alanlar. Bu alanlardaki kitlelere ulaşma adına Türkiye ve dünyada her yıl 9’dan fazla prestijli fuara katılmaktayız. ABD, Rusya, Almanya, İspanya, İtalya, Polonya, Mısır, İran başta olmak üzere 20’den fazla ülkede düzenli olarak fuarlara katılıyoruz. Partnerlerimiz sürekli olarak müşteri deneyimlerini takip eder ve yıllık partner buluşmalarımızda yeni yol haritaları belirleyerek pazarlama faaliyetlerimizi geliştiririz.

Asıl önemli çalışmamız ise eğitim faaliyetlerimiz sanırım. Alanında yetişmiş ve sürekli eğitimler ile bilgileri tazelenmiş bir ekip ile yola devam etmenin faydalarını tecrübe ettik. Bu nedenle aylık rutinler halinde liderlik eğitimleri, saha-pratik eğitimleri, partner servis eğitimleri, partnerlere satış ve soğutma kapasite hesap eğitimleri gibi belli başlı branşlarda Eraco ile temas eden tüm kişilere eğitim verme amacı güdüyoruz.

Hepimizin malumu üzere tüm hayat açısından zorlu geçen 2 yıllık bir pandemi dönemi yaşadık. Bu süreçte önceliklerimizin değiştiğini, sağlığın ve özgürlüğün ne denli önemli olduğunu deneyimledik. Elbette bunun iş hayatına etkileri de en az sosyal hayatımıza olan etkileri kadar ciddi seviyelerde oldu. Bizler, sahip olduğumuz vizyon ile her geçen yıl minimum %50 büyüme mottosu ile yolumuza devam etmekteydik. Tüm faaliyetlerimizi ve uluslararası ziyaretlerimizi bu program doğrultusunda hazırladığımızdan, pandemi döneminin seyahatsiz geçen süreci tüm alışkanlıklarımızı bozdu. Yerinde ziyaretler soğuk aramalara, hareketli fuarlar yerini video konferanslarına bıraktı. Ofis yaşamımızın da değiştiğini söylememize gerek yok sanırım.

Ancak, her olumsuz süreçte yaptığımız gibi pandemi sürecinde de kaybettiğimiz çalışma tarzımızdan ziyade, edindiğimiz yeni yeteneklere yoğunlaştık. Uygun departmanlarımızda evden ve hibrit çalışma prensibini geliştirdik, uzaktan erişim sağladığımız müşterilerimize iyi sunumlar yapabilmek adına dijital alanda faaliyetlerimizi artırdık. Ve günümüz pandemi sonrasına baktığımızda, üretim alanı, personel sayısı ve ciro anlamında birkaç kat büyümüş bir Eraco’yu ortaya çıkarmış olduk.

Ülkemizde, iklimlendirme sistemlerinin üretimi konusunda geçtiğimiz 20 yıl içerisinde oldukça ciddi yol katedildi diyebilirim. Özellikle chiller, klima santrali, roof-top, fan-coil üretimleri ve bunların montaj/taahhüt gruplarını ayrı ayrı incelediğimizde ortaya çıkan rakamlar gerçekten göz kamaştırıcı. Bununla birlikte gelişen yan sanayimizle (kondenser, evaporatör, fan, şase ve diğer sarf ürünler) rekabetçi ve kaliteli ürünler ortaya çıkarmaktayız.

Meslekte ilerlemenin anahtarının, topluluk olarak hareket etmek olduğunun bilincindeyiz

Ancak bu denli gelişmiş olan sektörümüzde hala birtakım uluslararası kuruluşun vereceği sertifikalar ile daha ciddi pazarlarda söz sahibi olabiliyoruz. Bu sertifikaların alımındaki uzun ve meşakkatli süreçler, birçok Türk markasının sahada geride kalmasını ve nitelikli projelerde yer alamamasını sağlıyor. Bu sertifikaların alımının kolaylaşması veya alternatif benzer ciddiyette (uluslararası arenada kabul gören) çalışmalar yapabilmemiz gerekir.

Firmamız uzun yıllardır, İSİB, İSKİD, PAGEV, PAGDER gibi belli başlı alanlardaki STK ve birlikler ile çalışmakta, faaliyetlerinde yer almaktadır. Meslekte ilerlemenin anahtarının, topluluk olarak hareket etmek olduğunun bilincindeyiz. Ayrıca mesleğimize kalifiye personel kazandırılabilmesi adına sanayi siteleri Meslek Liseleri ve Meslek Yüksek Okulları ile birlikte çalışmaktayız. Her yıl 10’dan fazla stajyer öğrencinin eğitimi ve saha tecrübesi kazanması için bütçe ayırıyoruz. 

Malumunuz 2023 yılını geride bıraktık. Her yıl olduğu gibi acı ve tatlı hatıralar ile. Sosyolojik olarak anlatılacak çok şey olsa da iş hayatı açısından baktığımızda 2023 yılı Eraco için, tüm hedeflerin fazlasıyla geçildiği, başarılı ve performansı yüksek bir seneydi diyebiliriz. 2024 yılı için ise benzer duygu ve düşüncelere sahibiz. Geliştirdiğimiz yeteneklerimiz ile daha yalın ve takip edilebilir bir üretim, daha memnun ve referans veren müşteriler başlıca önceliğimiz olacaktır.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram