Danfoss ve Google, Yapay Zeka ve Enerji Verimliliği Konusunda Stratejik Ortaklığa İmza Atıyor

Danfoss ve Google, yapay zekadaki (AI) en son gelişmelerden yararlanmak ve veri merkezlerinde enerji verimliliğini artırmak için stratejik bir ortaklığa imza attıklarını duyurdu.

ABD’nin Chicago düzenlenen AHR Fuarı’nda duyurulan yeni anlaşma, Eylül 2023’te duyurulan Danimarka’nın Fredericia kentindeki Net Zero Innovation Hub’ın kurucuları arasında yer alan iki şirket arasındaki mevcut işbirliğine dayanıyor.  

Danfoss, müşteri deneyimini dönüştürmek ve dahili süreçlerini yeniden düzenlemek için Google ile üretken yapay zekadan yararlanacak.

Ortaklık kapsamında, Danfoss müşteri deneyimini optimize etmek, dahili iş süreçlerini kolaylaştırmak ve şirket genelinde üretkenliği artırmak için Google Cloud’un üretken yapay zeka yeteneklerini kullanacak. Örneğin; “gen(AI)” yapay zekayı kullanarak bilgi toplamak ve gün yüzüne çıkarmak, otomatikleştirmek, ürün açıklamaları oluşturmak ve e-ticarette sohbet robotlarıyla çözümler oluşturmak gibi..

Danfoss, veri merkezleri için sürdürülebilir soğutma sistemleri uygulamak ve veri merkezlerinin ürettiği fazla ısıyı yeniden kullanan sistemler tasarlamak için Google ile birlikte çalışıyor. Google tarafından kullanılan Danfoss Turbocor® kompresörleri, OEM ortakları tarafından ustaca uygulandığında son derece güvenilir, yüksek verimli çözümler sağlıyor ve veri merkezlerinde enerji verimliliğini arttırıyor,  ısıtma-soğutma sistemlerini karbondan arındırıyor..

Aynı zamanda Danfoss‘un ısının yeniden kullanım modülleri, Google‘ın veri merkezleri tarafından üretilen ısıyı yakalayıp, hem yerinde hem de komşu ticari kuruluş ve konutlar ile süreçlerinde ısıya ihtiyaç duyan endüstrilerde yeniden kullanılarak yenilenebilir bir enerji kaynağı sağlayacak. İleride Danfoss’un karbondan arındırma çözümlerindeki uzmanlığı Avrupa, Kuzey Amerika ve hatta ötesinde veri merkezi sürdürülebilirliğini geliştirmek için daha çok kullanılır olacak.

Danfoss İklim Çözümleri Başkanı Jürgen Fischer :

“Danfoss olarak müşterilerimizle birlikte veri merkezleri oluşturma ve karbondan arındırma yöntemlerimizde devrim yaratmak istiyoruz. Google’la yaptığımız gibi sektörler arası ortaklık kurduğumuzda, günümüzün mevcut teknolojilerini kullanarak daha sürdürülebilir veri merkezleri oluşturmaya yönelik gelişmeleri hızlandırıyoruz.”

“Yüksek sistem güvenliği, yüksek enerji verimliliği ve düşük karbon emisyon değerine sahip sistemler sunacağız”

Danfoss Türkiye İklimlendirme Çözümleri OEM ve Gıda Perakendesi Ülke Satış Direktörü Sertan Genç,

“Sektörel bazda bilgi paylaşımını ve veri analizini yaygınlaştıracak olan bu anlaşma, analiz edilen verilerle öngörücü analizin devamlılığının sağlanması için gerekli otomasyon sistemlerinin oluşturulmasında itici güç olacak. E-ticaret kanallarında da yapay zeka destekli sohbet teknolojilerinin kullanılmasıyla, kullanıcılara gerçek zamanlı inovatif çözümler sunulacak.   Enerji verimliliği sağlayan ürün ve çözümlerle küresel bir lider olan Danfoss, manyetik kompresör teknolojisi Turbocor® ürünüyle ve kullanıma sunacağı yapay zeka destekli teknolojisiyle kullanıcısına veri merkezleri iklimlendirmesinde yüksek sistem güvenliği, yüksek enerji verimliliği ve düşük karbon emisyon değerine sahip sistemler sunacak. Aynı zamanda veri merkezlerinden açığa çıkan atık ısının depolanıp yeniden kullanılmasına imkan veren modülleriyle, mahalde bulunan ve iklimlendirme sistemleri için ısıya ihtiyaç duyan civar konut ve ticari binalar için yenilebilir enerji kaynağı sağlayacak”

Google Veri Merkezi Yeniliklerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı J.P. Clausen :

“Bu, müşteri deneyimini optimize etmek, üretkenliği arttırmak ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için güçlü yanlarını ve teknolojiyi kullanan bir ortaklığın harika bir örneğidir. Danfoss, enerji verimliliğinde lider ve bu çözümler, Google’ın veri merkezlerimizi 7/24 karbonsuz enerjiyle çalıştırma yönündeki 2030 hedefini desteklemeye yardımcı oluyor. J.P. Clausen, “Danfoss gibi işletmelerin yeni ve daha akıllı yöntemlerle faaliyet göstermesine olanak tanıyan yapay zeka inovasyonunu Google Cloud aracılığıyla sunmaktan mutluluk duyuyoruz”

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram