Warmhaus Genel Müdürü Erdem Ertuna

Warmhaus, iklimlendirme alanındaki 25 yılı aşkın tecrübesi ve yüzde yüz yerli sermaye ile panel radyatör, kombi, duvar tipi yoğuşmalı kazan ve şofben üretiyor. Warmhaus Genel Müdürü Erdem Ertuna, firmadaki son gelişmeleri paylaşarak, iklimlendirme sektörünü değerlendirdi.

Warmhaus ile Bi’Başka Gelecek Mümkün

Warmhaus olarak üretimimizi TEKNOSAB’da bulunan ve toplam üretim alanı 46 bin metrekare olan fabrikamızda gerçekleştiriyoruz. Yılda 3.600.00 mtül panel radyatör ve 150.000 cihaz üretim kapasitesine sahibiz. Warmhaus bugün 40’tan fazla ülkeye ürünlerini ihraç ediyor. Toplamda 440 kişiye istihdam sağlayan, yüzde yüz yerli sermayeli ve tamamı Türk Mühendislerden oluşan Ar-Ge ekibiyle faaliyet gösteren bir Türk şirketiyiz. Türkiye genelinde 2 bin satış noktamız ve 200 yetkili servisimiz ile tüketicilerimize ulaşıyoruz. Yüzde yüz yerli sermaye ile panel radyatör, kombi, şofben ve duvar tipi yoğuşmalı kazan üretiyoruz. Bunlarla beraber ürünlerimizi en verimli şekilde kullanımını sağlamak amacıyla dijital uygulamalar ve akıllı oda termostatı gibi ürünler de geliştiriyoruz. Ürünlerimizi geliştirirken temel aldığımız bir mottomuz var. “Warmhaus ile Bi’Başka Gelecek Mümkün” diyoruz. Bu ilkeden yola çıkarak,  sürdürülebilir bir gelecek için çevreye saygılı ürünler geliştiriyor, enerji ve su gibi kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını sağlayan ürünler üretiyoruz. Ürünlerimizi buna göre tasarlıyor, sadece kaliteli ve ekonomik ürünler değil çevreyi de dikkate alarak inovatif bir yaklaşımla üretim yapıyoruz. Tüketiciler de son dönemlerde bu konuda çok bilinçlendi. İnsanlarda gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak konusunda dikkate değer bir farkındalık artışı var. Bunu yapmış olduğumuz tüketici anket ve araştırmalarında da çok net gördük. Bu farkındalık beraberinde bilinçli tüketimi de getirdi. Tüketiciler ürünleri seçerken tasarruf edebilecekleri, enerjiyi en verimli şekilde kullanabilecekleri, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanabilen ve çevreci ürünleri tercih ediyor. Biz de bu konuyu ürünlerimizi geliştirirken en önemli unsur olarak görüyoruz. 

Pandemi sonrasında ürün ve hizmetlerimizde aslında farklılık olmadı. Çünkü ürünlerimiz hali hazırda yaşanan dönem için en ideal seçenekleri sunuyordu. Şöyle belirtmem gerekirse; pandemi döneminde evlerde geçirilen zamanda çok büyük artış olmuştu. Dolayısı ile enerji tüketiminde de artış oldu. Bizim ürünlerimiz zaten elektrik, su ve gazın en verimli ve tasarruflu şekilde kullanılmasını sağlayan sistemlere sahip. “Sürdürülebilir bir gelecek için daha az tüketim, daha konforlu bir hayat” anlayışı ile ürünlerimizi geliştiriyoruz. Bu doğrultuda da Ar-Ge çalışmalarımızı ve üretimimizi sürdürüyoruz.  

Ülkemizde üretilen ve kullanılan mevcut iklimlendirme sistemleri en son teknolojiye sahip ve enerji verimli ürünler olduğundan tüm dünyada kabul görmektedir. Enerji verimliliği ve sürdürülebilirliğin her geçen gün daha fazla önem kazanması ile büyüyen ısı pompası pazarında gücümüzü arttırmak çok önemlidir. Bu konuda yetişmiş insan gücünün arttırılması ve tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de hem yatırımının hem de kullanımının desteklenmesi için teşviklerin oluşturulması çok önemlidir. 

Üniversite-sanayi işbirliğine çok önem veren bir firmayız.  

2021 ve 2022 yılında başlattığımız ve tamamlanan 3 adet üniversite sanayi iş birliğimiz bulunuyor. Warmhaus ile Uludağ Üniversitesi arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, Warmhaus Ar-Ge ekibi Makine Mühendisliği öğrencilerine lisans bitirme projelerinde mentorluk yaptı. Sakarya Üniversitesi ile yürütülen iş birliği çerçevesinde ise Warmhaus Ar-Ge çalışanlarına eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmiş, yerli komponent üretimi projesinde ortak tasarım optimizasyon çalışmaları yürütülmüştü. Üniversite-sanayi işbirliğine çok önem veren bir firmayız. Sektörümüzün önde gelen dernekleri ile de sürekli iletişim halindeyiz. Yürütülen çalışmalara destek veriyoruz. 

Elektrikli kombi ve ısı pompası üzerinde çalıştığımız konular

2023 yılında şirketimiz için en önemli gelişme yeni fabrika yatırımımız oldu. Panel radyatör ile kombi, kazan, şofben üretimi yapan fabrikalarımızı tek çatı altında toplayarak Bursa’nın yeni organize sanayi bölgesi TEKNOSAB’a taşıdık. Bu yatırımla birlikte kombide yüzde 25 panel radyatörde yüzde 35’lik bir kapasite artışımız olacak.  Bu yıl öncelikli hedeflerimizden birisi cihazda devreye alma oranlarımızı geçen yıla oranla 2 katı artırmaktı. Bu hedefe ulaşacağımızı öngörüyoruz. 2023 yılı sonuna geldiğimizde geçtiğimiz yıla oranla tüm ürün gruplarında büyüme hedefimize de ulaşacağımızı görüyoruz. 2024 yılı için ise yeni ürün grupları üzerinde çalışmalarımız devam edecek. Elektrikli kombi ve ısı pompası üzerinde çalıştığımız konular. Pazarlama iletişimi çalışmalarında ise dijital ve geleneksel araçları bir arada kullanarak yürüttüğümüz bütünleşik pazarlama faaliyetleriyle marka bilinirliğimizi artırmaya devam edeceğiz.  Yerelde penetrasyonumuzu artırırken, yurtdışında da yeni pazarlara girerek ihracatımızı artıracağız. 

Türkiye her anlamda potansiyeli çok yüksek bir ülke. İklimlendirme sektöründe ülkemizde önemli üreticiler var. Bundan dolayı da ihracat rakamlarımız her yıl büyümeye devam ediyor. Gerek yerel gerekse global tüketicilerin taleplerine ve sektörün trendlerine uygun teknoloji ve Ar-Ge yatırımlarını yaptığımız takdirde büyümemizin devam edeceğine inanıyorum.  Ayrıca coğrafi konumumuzun avantajlarını da unutmamak lazım. Bu avantajdan faydalanmamız gerekiyor. Toplam ısıtma cihazlarında ihracatımızın yüzde 60’ı Avrupa ülkelerine yapılıyor. Avrupa’ya lojistik olarak da yakınlığımız önemli bir avantaj. Üretimimizde yapacağımız her türlü geliştirme bize pozitif olarak yansıyacaktır. 

Avrupa dışı gelişen pazarları da sektör yakından takip ediyor, bu kapsamda bir çok etkinlik gerçekleştirilmektedir. Önümüzdeki dönemde dünya iklimlendirme pazarındaki payımızın bu sayede artacağını düşünüyorum. Biz de Warmhaus olarak hem Avrupa pazarında hem de yeni pazarlardaki etkinliğimizi arttıracak şekilde çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram