Solarvis Sürdürülebilir Enerjiye Geçişe Liderlik Ediyor

GES satış süreçlerini uçtan uca dijitalleştiren solarVis, GES kurulumu yapan firmaların sadece birkaç dakika içinde kredilendirilebilir proje tasarımları ve teklifler oluşturmasını sağlayacak

Müşteri kazanma, proje planlama, paydaş yönetimi, teklif oluşturma, kredilendirme ve sigortalama dahil olmak üzere GES satış süreçlerini uçtan uca dijitalleştirerek maksimum hız ve verimlikte yürütülmesini sağlayan solarVis, 2 bin firmanın faaliyet gösterdiği sektörde 2024’ün ikinci çeyreğine kadar en az 100 firmanın tekliflendirme süreçlerini dijitalleştirmeyi hedefliyor. 

Güneş enerji santrali (GES) kurulumu yapan firmalar ve bankalar için özelleştirilebilen müşteri kazanımı ve yönetimi yazılımları geliştiren ve şirketlerin müşteri edinme maliyetini 10’da bire kadar düşürüp karlılıklarını artıran solarVis, ürünleriyle sadece birkaç dakika içinde kredilendirilebilir proje tasarımları ve teklifler oluşturulmasını sağlamanın yanı sıra, kredilendirme ve sigorta çözümleri ile GES kurulumu yapan firmaların satış süreçlerini uçtan uca dijitalleştiriyor. Müşteri kazanmanın yanı sıra paydaş yönetimi, proje planlama, teklif oluşturma, kredilendirme ve sigortalama dahil olmak üzere GES satış süreçlerinin uçtan uca maksimum hız ve verimlikte yürütülmesini de sağlayan solarVis, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde 2 bin firmanın faaliyet gösterdiği sektörde 100 firmaya yeni ürünlerini kullandırarak firmaların teklif süreçlerindeki verimliliğin ve teknik uyumun artmasını hedefliyor. Bu hedefe paralel olarak, kredilendirme ve sigortalama çözümleri ile firmaların müşterilerine sunduğu değer önerileri maksimize ediliyor. Şirketin ana hedeflerinden biri de GES kurulumu yapan firmaların kolayca üye olarak GES proje tekliflerini oluşturabileceği platform ile 2024 yılında ABD pazarında büyümek olarak belirlendi.  

Sürdürülebilir enerjiye geçişin günümüzde daha önce hiç olmadığı kadar önemli hale geldiğini söyleyen solarVis CEO’su Samet Yıldırım, güneş enerjisi sektöründe dijital dönüşümün lideri olan solarVis’in sürdürülebilir enerjiye geçişin kolaylaştırılmasında öncü bir rol oynadığını vurguladı. 

ENERJİYİ SÜRDÜRÜLEBİLİR VE ERİŞİLEBİLİR HALE GETİRİYOR

“Artık GES yatırımları daha hızlı, daha verimli ve daha erişilebilir hale gelerek gelecekteki enerji dönüşümünün temelini oluşturuyor. solarVis ile enerjiyi daha sürdürülebilir ve erişilebilir hale getiriyoruz. solarVis ürünleriyle müşteri kazanma, proje planlama, paydaş yönetimi, teklif oluşturma, kredilendirme ve sigortalama da dahil olmak üzere GES satış süreçlerinin uçtan uca maksimum hız ve verimlikte dijitalleşmesini sağlıyor. solarVis, GES yatırımcılarının geçişini kolaylaştırmak ve onlara gerekli araçları sunmak için inovatif teknolojik altyapısını kullanıyor. Bu vizyon, sektördeki şirketlerin müşteri edinme süreçlerini hızlandırırken operasyonel maliyetlerini minimize etmelerine imkan tanıyor. SolarVis, Müşteri Edinim Modülü ile güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren GES üreticilerinin, mühendislik, tedarik ve kurulum şirketleri (EPC) ve bankaların web sitelerini ziyaret eden kullanıcıların sadece 1 dakika içinde fizibilite raporlarına erişimini ve firmalara iletişim bilgilerini bırakmalarını sağlıyor. 1 Ocak 2024’te piyasaya süreceğimiz Satış Motoru ürünümüzle, GES kurulumu yapan firmaların sadece birkaç dakika içinde kredilendirilebilir proje tasarımları ve teklifler oluşturulması sağlanıyor. Teklif aşamasından sonra anlaşmalı olduğumuz bankalar ve sigorta şirketleri üzerinden GES yatırımcısının finansmana ve sigortaya erişimi sağlanarak GES kurulumu yapan şirketlerin GES satışında müşterilerine sunduğu değer önerileri optimize ediliyor.” 

YENİ YATIRIM TURUNA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

Samet Yıldırım, 2024 yılı sonunda 30 kişilik bir ekibe ulaşmayı öngördüklerini de belirterek, “ABD dışında ikinci çeyrekten itibaren daha küçük pazarlarda da faaliyete geçmeyi hedefliyoruz. Ayrıca 2024 yılında yeni yatırım turuna çıkma planımız da var. İlk yatırım turunda 3,3 milyon USD değerlenme üzerinden yatırım aldık” dedi. 

TÜRKİYE’DE POTANSİYEL YÜKSEK, GİDİLECEK ÇOK YOL VAR

Türkiye ve dünyadaki güneş enerjisi pazarına da değinen Samet Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı: “Dünyada 239 GW’lık pazarın parasal değeri 170 milyar doları buluyor. Türkiye’de ise yıllık 1,5 GW’lık bir Pazar mevcut. Yani dünya pazarının yüzde 1’inden bile az. Bu nedenle ülkemizde bu alanda yapılabilecek çok şey var. 2024 yılında devreye girecek 12. Kalkınma Planı’na göre 2030’a kadar GES kurulu gücü 11 binden 33 bine -yani üç katına- çıkacak. Aslında yılda en az 3 bin MW kurulum yapılması gerekirken 1500 MW civarında bir kurulum yapılıyor. Kurulum miktarının artırılmasının yanında üreten tüketicilerin önünün açılarak toplam kurulumdaki çatı GES oranının da artırılması gerekiyor. Türkiye’de çok büyük potansiyel var ve tüm enerjimizi güneşten karşılayabiliriz.” dedi.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram