Ercan Teknik A.Ş. Genel Müdürü Armen Hüsüman

Soğutma ve iklimlendirme sektöründe 43 yıldır faaliyet gösteren Ercan Teknik A.Ş.’nin Genel Müdürü Armen Hüsüman ile Ercan Teknik’i, sunduğu ürün, sistem ve hizmetleri ve Türkiye iklimlendirme sektörünü konuştuk…

Dünden bugüne Ercan Teknik

Ercan Teknik olarak 1980 yılında Ankara’da kurulduk, 1996 yılında ise İstanbul’a taşındık. Hâlâ İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde, ERCAN TEKNİK İKLİMLENDİRME TİC. SAN. A.Ş. unvanıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Teknik personel yoğunluklu 20 kişilik kadromuzla, yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerimize satış ve teknik destek hizmeti veriyoruz.

Soğutma ve iklimlendirme sistemleri için; elektronik kontrol ekipmanları, kompresörler, elektromekanik kontrol ekipmanları, vanalar, emniyet valfleri, gözetleme camları, sıcaklık, nem ve basınç sensörleri, özel yazılım çözümleri verdiğimiz hizmetler arasında yer alıyor.

Soğutma ve iklimlendirme sistem üreticileri, teknik destek / bakım hizmeti veren firmalar ile yedek parça satış firmaları müşteri portföyümüze dahil. Müşteri ziyaretleri, ürün tanıtım seminerleri, ücretsiz ürün eğitimleri, fuarlar, basılı ve sosyal medya tanıtımları temel pazarlama faaliyetlerimiz olarak tanımlanabilir.

Ercan Teknik olarak ayrıca; ESSİAD, SOSİAD, İSKİD ve ISKAV üyesi olduğumuzu da belirtmek isterim. Tüm çalışma gruplarında ve komisyonlarda çalışarak elimizden gelen desteği sağlamayı sektöre borç biliriz.

Pandemi esnasında ve sonrasında da satış grafiğimizde artan bir ivme yakaladık

Pandemi öncesi yükselen bir satış grafiğimiz bulunmaktaydı. Doğal olarak pandemi süresince faaliyetlerimiz azaldı ve uzun bir süre yüz yüze görüşme ve benzeri faaliyetleri yapamadık. Fakat hiç durmadık. Ofis ve depomuz pandemi süresince de açık olduğu için müşterilerimize ürün sevkiyatlarında hiçbir aksaklık yaşamadık. Pandemi esnasında doğru planlama ve stok kontrolü yaparak, pandemi sonrasında yaşanan küresel ürün tedarik krizinden çok az etkilendik. Dolayısıyla pandemi esnasında ve sonrasında da satış grafiğimizde artan bir ivme yakaladık.

Bu süreçte eğitim ve seminer programlarımızı dijital ortama taşımak zorunda kaldık. Hatta, en sık sorulan teknik sorular için YouTube kanalımızda yayınlamak üzere videolar hazırladık. Yeni bir trend olma yolunda emin adımlarla ilerleyen kanalımız yüksek ilgi görüyor.

10 yıl önce ürettiğimiz 1 kW soğutma enerjisini günümüz şartlarında %20 daha az tüketerek üretebiliyoruz

Teknoloji ilerledikçe, daha verimli, daha çevreci ve daha tasarruflu sistem çözümleri veya teknolojileri ortaya çıkıyor. 10 yıl önce ürettiğimiz 1 kW soğutma enerjisini günümüz şartlarında %20 daha az tüketerek üretebiliyoruz. Bu durumu sağlayan yeni teknolojiler maalesef iç piyasada çok az rağbet görüyor. Yeni soğutkanlar, yeni kompresör tipleri, yeni kontrol üniteleri birbiri ardına sektöre tanıtılırken sadece ihracat odaklı firmalar bu teknolojilerle ilgileniyor, iç piyasaya odaklı firmalar bu teknolojileri göz ardı ediyorlar.

2024 birinci çeyrekle beraber iki yeni ürünümüz kullanıma sunulacak.

Temsilcisi ve dağıtımcısı olduğumuz Dixell, Danfoss, Bock, ECA, Leitenberger, Kelvion, Evikon, Qeed, Supco markalarına ait tüm yeni teknolojileri 2023 yılında sektör paydaşlarımıza ulaştırdık ve bu çalışmanın da karşılığını aldık. 2024 yılında yeni teknolojiler kapıda bekliyor. Elektroniğin mekanikle mükemmel uyumunu hedefleyen yeni bir kontrol mantığı ile hazırlanan çözümler, önümüzdeki yıl sektöre tanıtılmak üzere hazırlanıyor.

Ercan Teknik A.Ş. olarak, özel yazılım çözümleri sunan ayrı bir bölüme sahibiz. İklimlendirme veya soğutma sistemlerinde standart kontrol sistemleriyle sonuç alınamaması durumunda kullanılmak üzere geliştirdiğimiz; kişiye/firmaya ya da uygulamaya özel otomasyon çözümlerimiz bulunuyor. 2018 yılından bu yana geliştirdiğimiz birçok çözüme 2023 yılında da ilavelerimiz oldu. Özel yazılım ve otomasyon çözümlerimiz giderek büyüyor ve gelişiyor. 2024 yılında da ürün gamımızı geliştirmeye devam edeceğiz. 2024 birinci çeyrekle beraber iki yeni ürünümüz kullanıma sunulacak.

Türkiye iklimlendirme sektörünün parlayan yıldızı

Türkiye; Avrupa, ABD, Kuzey Afrika, Avustralya, Ortadoğu, Orta Asya ülkelerine yaptığı ihracatlarla sektörün parlayan yıldızı konumundadır. Üreticilerimiz her yıl katma değeri yüksek ürünler geliştirerek Türk markalarının yurtdışında tercih edilen markalar arasında olmasını sağlıyor. Benzer özellik ve çözümlerin iç piyasada da rağbet görmesinin sağlanması durumunda Türkiye soğutma ve iklimlendirme sektörü aynı trendi iç piyasada da sürdürecektir.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram