Alfa Laval, Gelecek Direktifler Doğrultusunda Sürdürülebilir Uygulamaları Desteklemek İçin Öncü Bir Çözüm Sunuyor

Sürdürülebilirliğin stratejik önemine dayanarak, Alfa Laval yenilikçi bir yazılım hizmeti olan Yaşam Döngüsü Değerlendirme Çözümünü sunuyor. Bu uygulama, AB Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Direktifi (CSRD) için girdi sağlayabilir ve AB Yeşil İddialar Direktifi’ni ele alabilir. Alfa Laval’ın gıda müşterilerinin, çevresel etkilerini ve gelecek direktiflere uygunluklarını gösteren gerekli verileri belirlemelerine yardımcı olacak.

Tüketiciler, yatırımcılar ve diğer paydaşlar sürdürülebilirliğe öncelik verirken, Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Direktifi (CSRD) şirketlerin sürdürülebilirlik etkilerini ve risklerini raporlamalarını zorunlu kılar. 2024’ten itibaren büyük AB kuruluşları için geçerli olan CSRD, sosyal ve çevresel girişimlerin açıklanmasında şeffaflığı teşvik ederek tutarlı ve standartlaştırılmış ölçümler sağlar. Uyumluluk sadece yasal bir gereklilik değil, aynı zamanda paydaşların sorumlu iş uygulamaları ve sürdürülebilir bir gelecek beklentileriyle uyumlu olarak etik davranışa yönelik stratejik bir taahhüttür.

AB Yeşil İddialar Direktifi ise çevresel pazarlamada özgünlük talep ediyor. Şirketler, şeffaflık için tüketici beklentileriyle uyumlu olarak yeşil iddiaları doğrulamalıdır. Bu direktif, AB’deki çevre dostu girişimlerin güvenilir bir şekilde iletilmesi, güvenin teşvik edilmesi ve gerçek sürdürülebilirlik çabalarına olan talebin karşılanması için net yönergeler belirlemektedir. Yeşil Talepler Direktifi’nin 2024 yılında yürürlüğe girmesi ve 2024 ile 2027 arasında bir başlangıç dönemi olması bekleniyor.

Bu direktiflere uymak için şirketler ve kuruluşlar, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada gerekli özeni doğrulamak için tedarikçilerden veri talep ederek ve raporlayarak tedarik zinciri şeffaflığı göstermelidir. Örneğin, AB, mevcut çevresel sürdürülebilirlik iddialarının yüzde 50’sinden fazlasının, doğrulanabilir veri eksikliği nedeniyle yeşil yıkama olarak kategorize edilebileceğini tahmin ediyor.

Çözüm hakkında

ISO14040/44’e uygun Alfa Laval Yaşam Döngüsü Değerlendirme Çözümü, gıda şirketlerinin direktifleri desteklemesine ve kapsamlı çevresel izleme, iklim etkisi, tatlı su kullanımı, arazi yönetimi ve fosil yakıt bağımlılığını ele alarak sürdürülebilirlik raporlaması ve iletişiminde ilerlemesine olanak tanır ve direktifler doğrultusunda değerli çevresel girdiler sağlar.

Alfa Laval‘ın çözümü sadece gelecek direktifleri karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda ötesine geçerek işletmelerin üretim hatlarından kaynaklanan emisyonları azaltmaları için güvenilir ve kapsamlı bir araç sunuyor. Müşterilerimiz artık gıda sektöründe rekabetçi kalmaları için gerekli olacak çevresel etkilerini göstermek için hayati veriler sağlayabilecekler “diyor Gıda ve Su Bölümü Başkanı Nish Patel.

Avrupa Komisyonu’nun Çevresel Ayak İzi Metodolojisi’ni (3.0) onaylamasına dayanan Yaşam Döngüsü Değerlendirme Çözümü, güncel ve net çevresel etki verileri sunar. Yazılım, yaşam döngüsü analizi yoluyla tedarik zinciri şeffaflığı sağlayarak gıda endüstrisini bilinçli ve sürdürülebilir kararlar alma konusunda güçlendirir.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram